i słusznie, bo jest piękna, Ewciusterlizja36 pisze:Vertigo może tego nie widać ale lście to ona ma jaśniejsze w rzeczywistości.Jaka by nie była to mi się bardzo podoba.
Ogród-Sterlizja36
-
gloriadei
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
sterlizja36 pisze:Gloriadei obok liliowca jest wiciokrzew japoński,pierwszy raz u mnie kwitnie a jak cudownie pachnie.Szkoda tylko że tak szybko przekwita.
a jaki jest duzy? nie przemarza ci?
mój troche przemarzł i teraz odbija dopiero od ziemi.
... jak tam zakupy? :o
-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Ten wiciokrzew mam ciągle w donicy,ma tak około1.50m.Nie był okryty ,w zeszłym roku w LM kupiłam go za 5 zł z wyprzedaży.Do marketu żadnego nie dojechałam,jednak zwiedziłam Wejherowo i Kartuzy w drodze powrotnej.Robimy sobie krótkie wycieczki chociaż, jednodniowe z powodu braku urlopu M.Najbardziej zauroczyła mnie Kalwaria w Wejherowie,kapliczki z 1650r. szkoda że pozamykane i patrzyło się tylko przez kratki w drzwiach i ten klimat tajemniczego bukowego lasu,kamiennych schodków.Dzieci były zauroczone.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Mariatheresa
Barok i jedyny kwiatek chorego kielichowca chińskiego.

Nowe różyczki Walzertraum i Chipendeil-złamana gałązka.

Barok i jedyny kwiatek chorego kielichowca chińskiego.

Nowe różyczki Walzertraum i Chipendeil-złamana gałązka.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Piękna wycieczka! Tez lubie takie klimaty, spacery po lesie.
Podobnie robimy wypady jednodniowe w okolice z braku czasu na dłuższe wyjazdy ;)
Różyczki super!
te dwie pierwsze o romantycznym uroku- najchętniej zasadziłabym takimi cały ogród!
a co się dzieje z kielichowcem? cos go gryzie czy taki po deszczach?
nowe różyczki pierwsza klasa!
szkoda tej złamanej 
Podobnie robimy wypady jednodniowe w okolice z braku czasu na dłuższe wyjazdy ;)
Różyczki super!
te dwie pierwsze o romantycznym uroku- najchętniej zasadziłabym takimi cały ogród!
a co się dzieje z kielichowcem? cos go gryzie czy taki po deszczach?
nowe różyczki pierwsza klasa!
-
sterlizja36
- 500p

Gloriadei masz rację ,że te różyczki takie romantyczne.Kielichowiec prawdopodobnie ma zbyt wietrzne miejsce i jakiś grzyb mu się przytrafił.Nowe przyrosty są już w lepszym stanie jednak jesienią postaram się go przesadzić.
Deirde-miałam fuksa że akurat jechaliśmy tą trasą do ZOO(umiejętnie prowadziłam kierowcę
),to trafiło sie kilka dobrych róż.Chipendeil pachnie delikatnie, ładnie utrzymuje się w wazonie ,drugi kwiatek się powoli otwiera.W donicy został jeszcze jeden kwiat i też dzielnie się trzyma.
Tess-Mariatheresa jes fakytycznie piękna i kwaty się długo utrzymują.Ty masz za to takie rarytasy których ja nie mam.
Deirde-miałam fuksa że akurat jechaliśmy tą trasą do ZOO(umiejętnie prowadziłam kierowcę
Tess-Mariatheresa jes fakytycznie piękna i kwaty się długo utrzymują.Ty masz za to takie rarytasy których ja nie mam.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Po roku zakwitł mi storczyk
i kwitnie hoja wsadzona ze szczepki również rok temu.
Nowe zakupy z kolejnej przejażdżki(M tylko patrzył
)

Zakwitła róża krzewiasta Red Gold -żółtego prawie nie widać,po dokładnym przyjżeniu u samej nasady jest.Mi się nawet podoba.
Zakwitły liliowce
i Whiski.

Nowe zakupy z kolejnej przejażdżki(M tylko patrzył

Zakwitła róża krzewiasta Red Gold -żółtego prawie nie widać,po dokładnym przyjżeniu u samej nasady jest.Mi się nawet podoba.
Zakwitły liliowce

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Gloriadei już nie pamiętam kto polecał weigelę variegata Nana,a jak ją zobaczyłam w szkółce to kupiłamFaktycznie ma bardzo dekoracyjne liście ,lekko żółtawe i była niedroga 10 zł.(szkóła to ta gdzie kupiłam piwonię koperkową).
No na liliowce to się jednak skuszę !Jeśli będziesz miała coś do podzielenia, to możesz mi podesłać.
No na liliowce to się jednak skuszę !Jeśli będziesz miała coś do podzielenia, to możesz mi podesłać.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
-
sterlizja36
- 500p

Izabella1004 moje foto od dawna mam w wątku z kwiatami domowymi,jednk jakoś od dawna tam nie zaglądam
.Bardziej przypasowały mi kwiaty ogrodowe
.
Dzisiaj wpadłam tylko na chwilkę na działkę,myślałam że mnie porwie wiatr.Uchwyciłam sztybko kilka fotek.

Dzisiaj wpadłam tylko na chwilkę na działkę,myślałam że mnie porwie wiatr.Uchwyciłam sztybko kilka fotek.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36