Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hmmm, jak ona wygląda słabo cięta zobacz u Dali.MałaRybka pisze:Wpadłam tylko na chwilkę
Ewo, dziękuje za życzenia. Mam nadzieję, że i tobie czas miło i odświętnie minie.
Planuję posadzić Bonicę w odstępach ok 90x90, na mojej skarpie.
Lecę do kuchni ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 37&start=0
To są mury różanej piekności!
A gdzie kupiłas Edena, Rybko, bo ja też pragnęęęęęęęęęęęęę ( taniego)

- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Eden kupiłam w lokalnej szkółce za całe 7 zł. Nie było kolorowej metki ze zdjęciem, tylko przyczepiony pasek, z odręcznym pismem. Jestem ciekawa czy to rzeczywiście TA róża. Pożyjemy, zobaczymy. Wiem, że ten ogrodnik ma róże od Ciesielskiego z Batkowa k. Inowrocławia. Być może ma jeszcze inne różane źródło. Niedługo będzie dostawa i być może też nowe róże.
Haniu, Bonica u Dali jest przepiękna. Ciekawe czy moje też tak urosną? na razie wyglądają słabo, ale one dopiero się ukorzeniają. Na dwóch nie widać w ogóle oznak życia.
Martwi mnie, że Darby od Bogusia, wszytkie 4 szt, chyba będą do wyrzucenia. NIC się z nimi nie dzieje, żadnego pączuszka na łodygach. Wyglądają gorzej niż te dwie leniwe Bonici.
Dodam jeszcze, że 2,5 roku temu, razem z Hanią kupowałyśmy na all... róże. To były moje pierwsze i najstarsze okazy
. Po zimie, z 8 szt, zostały 2 szt, które musiałam przyciąć na 5 cm. 2 Sympathie, 2 Sutter's Gold i 2 Fresie zmarzły
. Zostały 2 Niny Weibul. Róże z zeszłorocznych zakupów przetrwały bez kłopotów, a te najtarsze..... 
Haniu, Bonica u Dali jest przepiękna. Ciekawe czy moje też tak urosną? na razie wyglądają słabo, ale one dopiero się ukorzeniają. Na dwóch nie widać w ogóle oznak życia.
Martwi mnie, że Darby od Bogusia, wszytkie 4 szt, chyba będą do wyrzucenia. NIC się z nimi nie dzieje, żadnego pączuszka na łodygach. Wyglądają gorzej niż te dwie leniwe Bonici.
Dodam jeszcze, że 2,5 roku temu, razem z Hanią kupowałyśmy na all... róże. To były moje pierwsze i najstarsze okazy

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Nie pozostaje nic innego, tylko czekać na kwiaty. Jeśli zakwitnie to wstawię zdjęcie.
W razie potrzeby mogę kupić i wysłać, jak już będzie wiadomo czy to ta odmiana.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
Rybko a pisało chociaż jaki kolor miałaby mieć ta róża?MałaRybka pisze:Nie pozostaje nic innego, tylko czekać na kwiaty. Jeśli zakwitnie to wstawię zdjęcie.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- MalaRybka
- 1000p
Napisane było, że białoróżowy.
Pani ogrodnik mówiła, że te róze bierze od Ciesielskiego z Batkowa k. Inowrocławia. Zadzwoniłam wczoraj do tego pana i potwierdził, że produkuje tę rożę. Red Eden nie posiada w ofercie
. Mówił, że to co miał w ofercie wiosennej to sprzedał i Eden będzie dostępna jesienią. Mam nadzieję, że "mój" ogrodnik zrobił zapasy lub czeka na dostwę tych róż 
Pani ogrodnik mówiła, że te róze bierze od Ciesielskiego z Batkowa k. Inowrocławia. Zadzwoniłam wczoraj do tego pana i potwierdził, że produkuje tę rożę. Red Eden nie posiada w ofercie

Ogród Rybki
Ogród Rybki
o kurcze! To ja bym kupiła.. w ciemnoMałaRybka pisze:Napisane było, że białoróżowy.
Pani ogrodnik mówiła, że te róze bierze od Ciesielskiego z Batkowa k. Inowrocławia. Zadzwoniłam wczoraj do tego pana i potwierdził, że produkuje tę rożę. Red Eden nie posiada w ofercie. Mówił, że to co miał w ofercie wiosennej to sprzedał i Eden będzie dostępna jesienią. Mam nadzieję, że "mój" ogrodnik zrobił zapasy lub czeka na dostwę tych róż

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- MalaRybka
- 1000p
Właśnie wróciłam od ogrodnika.
Sprawa ma się tak:
Zostało kilka sztuk, są to sadzone przez nich, 2 tygodnie temu do donic róze. We wtorek ma być dostawa, ale nie wiadomo jakie odmiany będą. W donicy kosztują juz 10 zł.
Tak wyglądają.

Mają też róże od innego producenta (Eden niestety nie ma), też w cenie 10 zł, juz z normalnymi liśćmi

Mój mąż będzie niedługo w Inowrocławiu, myślałam żeby go do szkółki podesłać, ale właścicielka powiedziała, że zajmują się tylko hurtem
Wydawało mi się, że ktoś kiedyś pisał na forum, że kupował bezpośrednio w tej szkółce róże.
Sprawa ma się tak:
Zostało kilka sztuk, są to sadzone przez nich, 2 tygodnie temu do donic róze. We wtorek ma być dostawa, ale nie wiadomo jakie odmiany będą. W donicy kosztują juz 10 zł.
Tak wyglądają.

Mają też róże od innego producenta (Eden niestety nie ma), też w cenie 10 zł, juz z normalnymi liśćmi

Mój mąż będzie niedługo w Inowrocławiu, myślałam żeby go do szkółki podesłać, ale właścicielka powiedziała, że zajmują się tylko hurtem

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p
Podjechałam jeszcze do jednej szkółki, w mojej miejscowości.
Korzystając, że miałam aparat przy sobie, zrobiłam zdjęcie stałego rezydenta

Trochę się denerwował, bo w gnieździe są jajka i myslał, że chcę mu je zabrać
Korzystając, że miałam aparat przy sobie, zrobiłam zdjęcie stałego rezydenta

Trochę się denerwował, bo w gnieździe są jajka i myslał, że chcę mu je zabrać

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.