Moje storczyki od północy
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja postanowiłam spróbować. Falki po kwitnieniu udało mi się doprowadzić do kwitnienia. Lada dzień zakwitnie ostatni z niespodzianek. Będę uważała za swój sukces, jeśli uda mi się doprowadzić do zakwitnięcia przecenione Dendrobium, Oncidium oraz do ponownego 2 sabotki, które już chyba końcżą kwitnienie na starych rozetkach.
Brawo Wandziu
do odważnych świat (storczykowy) należy
Dla mnie Cambrie są bardziej przewidywalne,jeżeli chodzi o kwitnienie:rośnie nowy przyrost,dojrzewa-mam kwiatek
Paphiopedilum też sie uczę,w styczniu dwa kwiatki zostały w rozetach (zagniły) teraz postaram się do tego nie dopuścić
Zygopetalum też nie obdarowało mnie kwiatami
no cóż ,trzeba uzbroić się w cierpliwość,może w końcu się uda
Dendrobium nobile też zastrajkowało
ale się nie poddaje
na kwitnienie Oncidium czekałam trzy lata,na jedną z Cambrii dwa,na kwitnienie Cymbidium cztery i się nie doczekałam
,kupiłam na wyprzedaży jeszcze dwa Cymbidium,a co,jestem uparta,liście też są fajne
Cierpliwie czekam ,co przyniesie mi ten rok,pożyjemy,zobaczymy
pozdrawiam Dorota

Dla mnie Cambrie są bardziej przewidywalne,jeżeli chodzi o kwitnienie:rośnie nowy przyrost,dojrzewa-mam kwiatek

Paphiopedilum też sie uczę,w styczniu dwa kwiatki zostały w rozetach (zagniły) teraz postaram się do tego nie dopuścić
Zygopetalum też nie obdarowało mnie kwiatami

Dendrobium nobile też zastrajkowało

na kwitnienie Oncidium czekałam trzy lata,na jedną z Cambrii dwa,na kwitnienie Cymbidium cztery i się nie doczekałam

Cierpliwie czekam ,co przyniesie mi ten rok,pożyjemy,zobaczymy

pozdrawiam Dorota
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
parę dni temu rozwinęła kwiaty Cambria -wyprzedażowa,kwiatki tylko trzy,ale też moje

a jutro pokaże piękno inny storczyk ,który po roku postanowił zakwitnąć na pędach z uśpionych oczek

i na koniec inne oblicze "piękna"

i z "przymrużeniem oka"
tu sobie wisimy do góry nogami

rzut oka na niebo

podglądamy Nelly Isler

a jutro pokaże piękno inny storczyk ,który po roku postanowił zakwitnąć na pędach z uśpionych oczek

i na koniec inne oblicze "piękna"

i z "przymrużeniem oka"
tu sobie wisimy do góry nogami

rzut oka na niebo

podglądamy Nelly Isler

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Mambo zgadza się, biały ma kwiatki średnicy ok.3 cm i pachnie jak konwalie
uwielbiam ten zapach 

pozdr Dorota
Moje storczyki