Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

Cześć :wit
Dziś po nocce pojechałem na działkę :) Włączyłem pompę i co pół godziny budzik dzwonił i przestawiałem "psikadło". I mimo wszystko o 9:30 już oka zmrużyć nie mogłem. Więc chyba się wyspałem :;230
Zlałem porządnie działkę. Ponad 6h pompa chodziła bez przerwy :) Bo oczywiście padać u mnie nie chce. Choć w Polsce występują opady i to dość solidne.
Z dnia na dzień temperatura będzie rosła a z opadami u mnie krucho więc roślinki trzeba wspomóc.
A jak u Was z opadami ???
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O niech mnie,ile malin,jakie ładne.
Lawenda też boska,ja się coś nie mogę mojej dorobic. Już miałam rozsadzoną to mi zamarła.
Co robisz z morwą i w jakiej masz ją ?

Opady u nas obfite. Fajnie,bo nie trzeba podlewać,ale.trochę postrącało owoc?w niestety.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Piotrku u mnie też susza, od piątku chmury straszyły, zrobiło się zimno dopiero w niedzielę wieczorem lekko popadało, wczoraj ciut więcej popołudniu i dziś od rana pada oby przez cały dzień , wtedy będzie może wilgotno.
Zapowiada się urodzaj właściwie na wszystkim, u mnie podobnie oblepione drzewa i krzewy owocowe.
w piątek wiatr połamał mi oblepioną owocami brzoskwinie więc zaczęłam przerywać owoce na jabłonce dojrzewającej na przełomie sierpnia i września zal bo owoce duże i zdrowe ;:145 ale już gałęzie mocno obwieszone a jabłka jeszcze rosną. Powinnam jeszcze tak potraktować gruszę bo na papierówki za późno ;:223
Popodziwiałam Twoje róże, cudowne u mnie niestety już po kwiatach nawet zdążyłam już przyciąć, czekam na ponowne kwitnienie.
Pompę może jeszcze sprawdź, moja nie miała ciśnienia i okazało się ze jest nieszczelna ,gdzieś łapała powietrze trochę taśmy teflonowej załatwiło sprawę.
Widać efekty podlewania wszystko bujne i dorodne.
Deszczu życzę ;:180
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek Tobie susza nie straszna, bo sobie podlewasz z kanału :) u mnie wcale opadów wielkich nie było, ja nie wiem jedno miasto a takie różnice pogodowe :)
U Ciebie wszystko mimo to bardzo ładnie rośnie ;:333
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Super macie Maju,że u Was pada. U nas niestety nie :(
Malinki odpukać....jest szansa na kolejne super zbiory. Ale nie dziele skóry na niedźwiedziu. Zobaczymy. Muszę dużo lać by owoce ładnie rosły bo będą malutkie. Jutro po pracy pojadę i wrzucę węża w maliny i pójdę spać :D
A co do morwy, drzewo dostałem od siostry bo u niej nie owocowała. U mnie drugi rok jest i ma owoce :D Co z ich zrobię??? Zobaczymy ile jej będzie :)

julcia1
Julcia zazdroszczę deszczu :D
Ja również boję się o gałęzie moich drzew. Zwisają w dół , do ziemi miejscami i gdyby nie daj Bóg jakaś wichura byłby dramat.
Miałem tak 2-3lata temu. Sporo gałęzi straciłem przez silny wiatr gdy gałęzie były przeciążone owocami. Oby tym razem udało się bez strat.
Owoców w tym roku Julcia faktycznie sporo jest na drzewach i krzewach. Z czego się bardzo cieszę :) Soczków na zimę się zrobi, owoców poje.
Co do pompy to faktycznie wezmę się za nią. Może w piątek wyciągnę i rozkręcę. Na pewno uszczelnić się przyda bo słychać , że tu i tam coś syczy i woda kapie. Dodatkowo przydało by się ją przeczyścić. Bo czytałem ,że może być zamulona w środku.
Dziękuje za życzenia ;:168

maniolek
Mariusz wody z kanału nie używam bo jest mało i się zamuliła. Podlewam wodą z gruntu. Zima ale czysta :)
Taka jest prawda, gdyby człowiek nie podlewał to mało co by rosło. Widać to po działkach gdzie nie są podlewane. Straszny widok.
Jutro kolejna porcja wody spłynie na moją działeczkę :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć wszystkim :) Nie śpię od 33 godzin bo miałem nocki w tym tygodniu. A że nigdy nie chodzę spać po ostatnie więc ....jestem zmęczony :) Dziś od 6 rano kosiłem trawę. Nie spodobało się to szerszeniowi i mnie urypał w kark. Nie wiem skąd się wziął. Opuchlizna była natychmiastowa. Teraz opuchlizna schodzi ale węzły powiększone i ból jest.
Ale nie o tym tutaj chce pisać :)
Dzisiaj porządnie podziałałem na działce , tzn od skoszenia trawy po wyrywanie zielska i podlewanie. Sporo porządków i efekt spoko :)
Pogoda również piękna ...tylko gdzie jest deszcz ???!!! Podlewałem ponad 7h :) Widać efekt :) Roślinki trochę cierpią z podowdu suszy i słoneczka ale nie ma dramatu :)
Idę spać ale najpierw wrzucę parę fotek z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piotrze wszystko u Ciebie wspaniale rośnie u mnie cały czas pada ;:145 i nie można na cieszyć się działeczkę życzę Ci miłej niedzieli pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Witaj Alicja :)
U Ciebie pada i pada u mnie sucho i dalej sucho będzie. Nawet 2tyg. lub więcej :( Życie. Trzeba lać. Nie długo urlop więc działkę dopilnuje :D Również życzę miłej niedzieli :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Piotrze..ależ ja widzę że wszystko pięknie rośnie i kwitnie..działeczka dopilnowana ;:180 , co ty będziesz robił w urlopie :;230 . U mnie także bez deszczu i do tego zimno..pozdrawiam ;:128
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuzia111
Hahaha dzięki Zuzia :) Właśnie dziś zacząłem urlop :) Trochę z przymusu bo bolą mnie plecy przez ugryzienie szerszenia i cieżko mi się pracowało. Więc wziąłem o 2tyg wcześniej urlop. Ale pogoda będzie cudna więc...... DZIAŁKA !!!! :D ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Więc WAKACJE na RODOS czas zacząć :D ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 Planów mam sporo i mam zamiar je zrealizować :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Hahaha..a ja urlop i odpoczynek od działki ;:oj ;:oj . Aż się boję co zastanę po przyjeżdzie :wink: Życzę ci przyjemnego działkowania i oby plecki przestały boleć ;:128
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piotrze w końcu i u mnie pogoda od poniedziałku, ale coś mnie złapało chyba grypa żołądkowa więc siedzę w domku. W sobotę wyjazd na wczasy. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuzia111
haha a ja odpoczynek NA działeczce :) Chociaż nie tylko :) Ale przede wszystkim :) Dziś wróciliśmy z działki bo spaliśmy. Działeczkę porządnie zlałem wczoraj. Trochę porobiłem ale nie za dużo. Dziś trochę przyłożyłem się do pracy i zrobiłem coś co planowałem :) Ale fotki nie zrobiłem :( Jutro zrobię. Plecy mniej bolą teraz trochę mocniej szyja i stawy ale powoli wracam do żywych :) Równie Tobie Zuzia udanego odpoczynku od działki :D

Alicja125
Cieszę się Alicja ,że w końcu u Was pogoda. U mnie upał i słonecznie. Bez zmian. Czasami tylko temperatura spadnie ale nadal SUSZA :(
Życzę zdrówka i udanego wyjazdu na wczasy :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Macie już malinki ??? :) U mnie pierwsze malinki już są :)
Obrazek

A ktoś widział kiedyś takiego kwiatka ???

Obrazek

Ciekawy okaz :D

I jeszcze jedno ;:303 Przeszła u mnie dziś burza ;:138 ;:138 ;:138 Słabo popadało .... ale zawsze coś. Może na działce mocniej bo miejscami mam sygnały ,że mocno lało :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek ciekawy okaz kwiatka :) nie ma co, u mnie malinki też już są niestety bardzo różne jedne malutkie drugie nawet ładne, nie wiem czy to od odmiany zależy czy od braku deszczu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”