Jadziu moje róże to 'dzikuski' z 'elity' się wyleczyłam zostaję przy moich bylinkach Tereniu jakie tam cudeńka, dla mnie to najzwyklejsze bylinki pokusiłam się tylko na irysy i staram się zapamiętać nazwy ale łatwe to nie jest Dorotko u mnie też sporo nieznajomych a te z nazwami wcale nie są ochocze do zadomowienia się u mnie Marysiu delosperma ja zazdroszczę /pozytywnie/ skalnic bo u mnie wypadają po jednym sezonie
Kolejne iryski zakwitają
Lucy's Choice ; Ajo
By My Angel ? ; Small Town Boy
Mały Przyjaciel ; Plamka
Double Life ; Duma Jaźwinu
Bushman ; Neony Warszawy
Dedicated ; Yoruba
Mugles ; My Cher
Ruby Eruption ; Trianscrible
Dziękuję za czas poświęcony dla moich pupilek
Youruba ,Neony Warszawy, Small Town Boy no cudeńka no i oczywiście ten pierwszy z nowej serii fotek .Marysiu no i dobrze bo gdyby wszyscy mieli tylko róże jak ja byłoby nudnie
Marysiu, nie pisałem o koronie cesarskiej tylko o szachownicy perskiej
Przepiękne kosaćce SDB! Sas With Class, Easter, Amateur - pierwsza klasa!!!
Z ostatniej serii zdjęć - drugie zdjęcie to chyba 'Yippy Skippy' a trzecie - 'Ajo'. Tak mi się wydaje, porównując z moimi i zdjęciami z netu
Marysiu, kolekcję irysów masz imponującą. Podziwiałam ją już w zeszłym sezonie.
Szkoda, że one tak szybko przekwitają. Lubię szczególnie te niziutkie.
Ciągle jest za mało czasu, żeby wszędzie pozaglądać i coś sensownego napisać.
Ja odrabiam tygodniowe zaległości w ogrodzie, bo znowu się nazbierało roboty do ogarnięcia.
Marysiu
Ależ Ty masz duże bogactwo iryskow.
I kępy okazałe I kwitną dorodnie.
Pięknie wyglądają. Każdy ma w większej ilosci to co lubi najbardziej.
I różyczki już kwitną.
Moje nawet nie wiem czy pączki mają.
Jadziu masz rację, każdy ma to co lubi mnie wzięło teraz na irysy róże mnie nie pokochały Florian masz rację co do podpisów przy fotkach coś mi się pokręciło Marysiu irysy wciąż mnie zachwycają kolorami i chciałoby się ich mieć więcej ale ogród nie jest z gumy
Odrabiam zaległości w ogrodzie ale z dwóch miesięcy, jakoś od ubiegłego roku jestem w fatalnej kondycji Aniu podziwiam Twoje hosty w pięknych kępach a ja nastawiłam się na inne zieloności
Musimy się uzupełniać aby nie było nudno na forum Aniu TROJA podpisy nie są ważne bo czasami można popełnić błąd a to nie wszyscy potraktują jako pomyłkę
Zakwitają irysy TB
GOING GREEN ; JULIUSZ SŁOWACKI HURRICANE BAY ; FOGBOUND CHER AND CHER ALIKE
Florian powoli powiększa się moja kolekcja irysów TB ale nigdy nie dorównam Tobie
Jeszcze raz 'Going Green'
Head Over Hell's ; Douce Reverie Euphoria Of Pink
Marysiu, cudny ten 'Going Green'. One są zbyt wciągające. Chciałoby się jeszcze i jeszcze...
Mój tulipanowiec ma dopiero paczki, a Twój już w pełni kwitnienia. Inna sprawa, że mój był 2 lata temu bardzo mocno przycięty.
W zeszłym roku nie kwitł, bo gałęzie były młode, ale w tym roku jest dużo pąków.