Ogród - hal1959 /r.2008/
No właśnie się zastanawiałam co z dużymi.hal1959 pisze:Wystarczy obwiązać w około tak,aby nie obsuwał się sznurek,przy małych mały problem,gorzej z moimi.![]()
Miałam pod balkonem już 14 letni jałowiec... ale był piękny - Pisze był, bo w zimie śnieg go położył
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Dzięki Halinko. Jutro będzie wiązaniehal1959 pisze:Jak masz blisko domu, to możesz strzepać śnieg,ale obwiązując masz problem z głowy,raz się pomęczysz i niech sobie pada ten śnieg jak musi
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja też załuję Halinko.
Nie przyszło mi do głowy,że może być od razu tak wielki opad.
Ludzie połamali róże, które wychyliły się pędami na metr, w kierunku chodnika
i pewnie zawadzały chodzącym o poranku.
Poszło kilkanaście metrowych, półtorametrowych gałęzi, które wyzbierałam w południe.
A ja, wiązałam róże " przypłotowe" tylko w pasie, by tworzyły " bukiety".
A śnieg zrobił z nich zwisające parasole ( Fantin Latoru i Francois Jouranville).
Qurczę, jutro sznuruję pozostałości.
Tylko one mają ponad 3 metry!
Nie przyszło mi do głowy,że może być od razu tak wielki opad.
Ludzie połamali róże, które wychyliły się pędami na metr, w kierunku chodnika
i pewnie zawadzały chodzącym o poranku.
Poszło kilkanaście metrowych, półtorametrowych gałęzi, które wyzbierałam w południe.
A ja, wiązałam róże " przypłotowe" tylko w pasie, by tworzyły " bukiety".
A śnieg zrobił z nich zwisające parasole ( Fantin Latoru i Francois Jouranville).
Qurczę, jutro sznuruję pozostałości.
Tylko one mają ponad 3 metry!
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu róże pnące ja sukcesywnie podwiązywałam w miarę rośnięcia,aby szły tam gdzie ja chcę,więc z różami zero kłopotów,ale jak położyło mi się drzewko ligustra to doznałam
,nie było go widać z pod śniegu,a ma ok 1,5 m,myślałam,że się złamało,ale delikatnie wyjęłam go spod śniegu i ulżyło mi,że całe.Korona jego bardzo rozbudowana,gęsto ulistniona i jeszcze ten śnieg 
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu śniegu mam po kolana,taka pierzyna ,że hej
Hanuś witaj,faktycznie cebulki mają cieplutko,ale z drzewek nie nadążam ściągać śniegu,bo ciągle pada jak u Ciebie,codziennie muszę to robić,bo kładą się bardzo ich gałęzie pod ciężarem białego puchu
,pozdrawiam.
Życzę miłego popołudnia
Jeszcze kilka fotek zimowych z mojego terenu robione z samochodu

Hanuś witaj,faktycznie cebulki mają cieplutko,ale z drzewek nie nadążam ściągać śniegu,bo ciągle pada jak u Ciebie,codziennie muszę to robić,bo kładą się bardzo ich gałęzie pod ciężarem białego puchu
Życzę miłego popołudnia
Jeszcze kilka fotek zimowych z mojego terenu robione z samochodu