Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

TERENIU Perowskię tnę nisko jak piwonie .Niektórzy tną dopiero jak zaczyna wypuszczać listki ja swoją tnę ostro jak piwonie, a patyczki buch do ziemi .Super się ukorzeniają bez żadnych nakryć
BEATKO specjalnie dla Ciebie zrobiłam jej dzisiaj fotkę ,żebyś miała pogląd na tę roślinkę .Moja jest już parę lat u mnie i nie patyczkuję się z nią .Tnę krótko na jakieś 10- 20 cm Niektórzy tną do miejsca w którym pokazuje pierwszy listek .Patyczki oczywiście do ziemi .Próbowałam moją przesadzić w inne miejsce, niestety zagnieździła sie na całego .Tylko kawałek się odłamał który posadziłam w innym miejscu przyjęła sie jak nic.Ona potrzebuje suchego i słonecznego miejsca wtedy jest cudna bo widziałam na rabatkach w mieście .Nie podlewana a krzewy porosły ,że hoho i cudnie kwitły do samej jesieni .Oni ja ścinali ją już jesienią
ANUSIU jestem ciekawa ,ale Twoim różom nawet głowy ryb nie potrzebne tak cudnie kwitną .Kawałek Twojego bodziszka pójdzie do Beatki więc i w jej ogródku będziesz :wink:
DOROTKO nie wiem czy patyczki są pięknie ukorzenione, bo jeszcze nie zaglądałam .Jednak listki o niczym nie świadczą .Przy ścinaniu Elżbietki 2 dłuższe patyki wetknęłam w ziemię one mają już listki, lecz to w sekundzie może się zmienić.O patyczku Elżbietki będę pamiętać potem dam ogłoszenie kto chce jak dam tym którym obiecałam to nadwyżki rozdam .Najbardziej szkoda mi The Pilgrima i Karolka od Austina obaj panowie będą cięci do ziemi
ELUSIA mnie też się wydaje ,ze lekko pachnie, a miała cudnie pachnieć ,że z daleka miała być wyczuwalna.OK

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu pięknie już u Ciebie i wszystko nie tylko duże ale i kwitnące ;:63 ;:63
Dobrze że wstawiłaś to zdjęcie przyciętej Perowskię - nigdy nie wiedziałam jak i kiedy ją ciąć , mówisz że ładnie się ukorzenia ?? Zaraz ją przytnę i patyczki do ziemi .
Ślicznie kwitną Ci ciemierniki .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój powojnik ma takie pąki ;:oj :?: Też mam takiego ciemiernika, szkoda ,ze główki mają w dół , słabo widać kwiatka :? , ale ładny ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dziękuję Jadziu za perowskię. To cenne rady.
Na razie ta w ogrodzie nie pokazuje listeczków, ale może już ją przytnę co by miała powód do startu.
Ok, tę drugą posadzę na bardziej suchym stanowisku.
Może będzie już cieplej? Dzisiaj był taki cieply wieczór...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu wiosna pędzi jak szalona oby tak dalej :) no i dużo słonka życzę ;:3
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu to nic że pachnie słabo ,jej uroda rekompensuje te braki ;:108 Mam jedno takie miejsce gdzie mogłaby rosnąć hmm muszę pomyśleć :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A mój Hume pójdzie na hasiok, strasznie marnie rośnie a potem słabo kwitnie.
Próbowałam już różnych sposobów, ale wszystko na nic.
Chyba jakaś imbryczna sadzonka mi się trafiła.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu najważniejsze zioło rośnie ;:138 zima mu nie była straszna
Zastanawiam się już parę lat jak to robisz, że tyle zmieścisz w swoim ogrodzie, ciągle to zostaje zagadką ;:173
Biały wawrzynek rośnie ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYŚ Ty mnie już nie czaruj :;230 wiesz ,ze wymiany krążą wkoło Twoje u mnie moje u Ciebie i tak się uzupełniamy .Pokażę ci te płuca z aortą :wink: nie wiem co to może być. Liście koloru bordo posadzone przy Sangwinariach, ale chyba to nie jest jakieś Epimedium ????

Obrazek

GRAŻYNKO mój Cardinal wygląda super, natomiast Phyllis Bide cięłam dzisiaj 10 cm od ziemi, bo wszystkie pędy wysuszone ,a dopiero tam wypuściła oczka .No to mam jej kwitnienie do tyłu.Do bani takie róże.Mój Cardinal tam gdzie poprzednio rósł tak jakby wcale, a tylko jak go przesadziłam na miejsce po warzywniku zatrybił na całego.Niestety na hasiok poszła już Kristalperle i Morden sunrise .Tej Kristalperle jest mi na prawdę szkoda, bo nie dosyć ,ze miała cudne kwiaty to jeszcze pachniała konwaliami ;:145
TOLINKO moja Elzbietka po zimie bez uszczerbku, nie wiem jak u innych, lecz mój ogródek osłonięty
MARIUSZ oby to pędzenie nie przyniosło jakichś ubocznych skutków, bo wiadomo różnie to bywa z pogodą ;:224
BEATKO piszę tylko to z własnego doświadczenia i obserwacji to bezproblemowa roślina w każdym razie u mnie. Dzisiaj była fajna pogoda więc popołudnie spędziłam w ogródku przy okazji wysiałam Majeranek ,pietruszkę ,bazylię, oregano,mam tez sporo wykiełkowanych pełnych maków czerwonych i lila Ufffff to będzie pikowanie ;:222 Nawet ogórki chińskie wężowe dzisiaj wysiałam do kubków no i trafiłam z siewem, ale dopiero później zajrzałam do kalendarza :;230
KAROLCIA mój powojnik już nawet kwitnie nie tylko ma pąki.Lubię Ciemierniki i mam sporo kępek a na dodatek się wysiewają i mam sporo siewek
TERENIU wiesz u mnie to juz takie zboczenie ,że niczego nie wyrzucam tylko wsadzam .Zresztą większość z nas tak ma .Przyjmie się to dobrze, a nie przyjmie to też dobrze ,bo nie ma kłopotu z zbytem :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Perowskia już u Ciebie tak pięknie odbiją, u mnie nadal cisza ;:145 mam nadzieję, że przetrwała zimę, bo tak mi bardzo się podoba. Mam młode egzemplarze, sadzone były w ubiegłym roku...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu teraz ładnie widać fajne ścieżki, jeszcze nie przesłoniła ich zieleń. masz dużą porzeczkę , duze owoce już ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I tak to mamy z tymi różami.
Jedne nas cieszą a inne idą na hasiok.
Dobrze, że mamy też terminatorki, które nas nie zawodzą.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu, wczoraj też zaglądałam na Perowskię - u mnie też nadal cisza u tej w gruncie.
Jadziu, majeranek posiałam w tym roku po raz pierwszy.
A ogórki wężowe uprawiasz dla walorow estetycznych czy smakowych? Nie jedalam jeszcze tych wężowych.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Za moment rozkwitną lilaki, Twój ze zdjęcia to nawet za tydzień pewnie będzie kwitł :tan Mój ulubiony wiosenny zapach ;:167
Zaciekawiło mnie zdjęcie podpisane "Baruta", bo takie czerwone grube coś wychodzi mi z rabaty a nie mam tego opisanego i już nie pamiętam, co i od kogo tam sadziłam ;:131 Ale nie mogę po nazwie znaleźć, co to za roślina? Jakaś cebulowa?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

No właśnie Jadźko też się podłączę z pytaniem Beatki....co z tymi wężowymi ogórkami. Mogą być ciekawe.
Ja po świętach będę szykowała kompostownik pod ogórki....trzeba go przekopać.
Piszecie o różach....chyba mi padła Elfe. Chodzę koło niej ale jak na razie bez ducha.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”