Bożenko , Przeważnie kosimy łąkę razem z sąsiadami na zmianę 2 razy w sezonie bo inaczej komary by nas zjadły .
Zuzieńko , właśnie za te widoki kocham to miejsce .Masz rację że ostróżki w tym roku są wyjątkowo dorodne i bardzo mnie to cieszy bo je uwielbiam .
Mariusz ,moje głogi rosną sobie prosto , może zdjęcie zrobiłam pod kątem , a wiatry im nie straszne , trzymają się sztywno , ale dzięki że się martwisz i widzisz takie rzeczy , to ważne dla naszych roślin .
Jolu , witam Cię serdecznie w moim wątku . Ta kalina to odmiana Eskimo , częściowo zimozielona i nie pachnie , ale za to jak kwitnie , no i nie jest za wielka .
Krysiu ,ta wanienka wcale nie jest taka malutka , ale nigdy jej nie mierzyłam .Kaliny są też w małych rozmiarach więc może jeszcze jakieś chciejstwo zaspokoisz czego Ci życzę .Może np. Mary Milton .
Moniczko ,ta kalina zawiązuje pąki kwiatowe końcem lata na następny rok , ale musi rosnąć w osłoniętym miejscu bo może zimą przemarzać i wtedy słabo kwitnie .Cieszę się z pąków na irysach i pewnie jak w sobotę pojadę to zastanę już kwiaty a i Twoje , moje ostróżki będą kwitły , ciekawe jaki będą miały kolor bo to siewki .Jak zakwitną zrobię zdjęcia .
Bożenko ,różowy bodziszek