I mi też tak każe .....
Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak słucham i coraz bardziej przekonuję się do sadzonek które są zazwyczaj na 100% pewne
Asiu a u Ciebie nie ma ogrodniczego ?
Grzesiu wiem wiem, wszystkie doniczki mam opisane tylko jak na początku siałam w 3 to nie zapisałam
Moniś no właśnie, bo nie możliwe żebym posiała tylko jedno nasionko
tylko żeby nasz wysiłek nie poszedł na marne 
Asiu a u Ciebie nie ma ogrodniczego ?
Grzesiu wiem wiem, wszystkie doniczki mam opisane tylko jak na początku siałam w 3 to nie zapisałam
Moniś no właśnie, bo nie możliwe żebym posiała tylko jedno nasionko
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś Kochana, dlatego zrezygnowałam z siania...po co się niepotrzebnie denerwować. Sadzonki roślin jednorocznych są bardzo tanie, zresztą wielu bylin też. Z tego samego powodu nie przechowuję pelargonii, fuksji etc. Duże pelargonie angielskie są najdroższe i kosztują 6 zł, pozostałe 4,50. Podobnie fuksje. Wydaje mi się, że wkład pracy włożonej w wysiewanie czy przechowanie roślin jest niewspółmierny do cen sadzonek.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Zytko ja również dziękuję za powiadomieniezyta.malek pisze:Joluś zajrzyj do Gigusi bo nas potrzebuje
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, dlatego nie jestem zwolenniczką zbyt wczesnego kupowania cebul, bo czasami sprawiają trochę kłopotu. Przetestowałam już chyba wszystkie letnie cebule i do gruntu w tym roku posadzę tylko sprekelie, ismeny, tygrysówki i eucomisy, bo niezawodnie i pięknie kwitną. Może znowu skuszę się na kilka mieczyków, bo je bardzo lubię