A wracając do szczypiorku...jeśli jeszcze jadalny to super
Piaskowe aglaonemy i inne
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Piaskowe aglaonemy i inne
Fajna torebka...wygląda na pojemną, funkcjonalną, a i uroku jej nie brak
....prawie się nabrałam

Ja kobietą nie jestem ale taką torebką bym nie pogardził
super jest
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę jaki pomysłowy mąż
Prezent i praktyczny i kobiecy

- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Mąż jest super!muszę mojemu pokazać jak można zonie przyjemność zrobić.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Wspaniały prezent od męża;) szkoda tylko ,że większych nie zrobili szklarenek

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Przyznać trzeba, że prezent praktyczny i przydatny. Gdyby nie ów przedziwny kształt, sam być może bym dla siebie takie ustrojstwo zakupił... 
Torebusia - rewelacja, mała rzecz, a cieszy. Dobrze, że ci nasi mężowie czasem nas rozumieją. Chciałam napisać coś innego, ale zabrzmiałoby to dwuznacznie 
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ale masz śliczną szklarenkę doś,że funkcjonalna to jeszcze zdobi 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
halinkab

- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Hej! Ciekawe i zadbane roślinki
Szklarenka bardzo gustowna ja mam taką samą 
Pokaż kochana jak zagospodarowałaś szklarenkę? 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Agnieszko, Patryk, Edytko, Iwonko, Pati, Henryku, Basiu, Iwonko, Moniko, Halinko- wielkie dzięki za wizyty! Naprawdę, Wy nawet nie wiecie, jak bardzo się cieszę, gdy tu wpadacie. Kiedyś zastanawiałam się właściwie, po co ja założyłam ten wątek, bo roślin doniczkowych u mnie jest bardzo mało, a te co są, są redukowane kosztem ukochanych sukulentów. Niemniej nie żałuję, bo dzięki temu wątkowi poznałam i poznaję cały czas wspaniałych ludzi i raz jeszcze Wam wszystkim bardzo dziękuję.
Dziewczyny (i nieliczne chłopaki również
) - szklarenka bardzo fajna, dziękuję za miłe słowa pod jej adresem, ale jeszcze jej nie zagospodarowałam, bo głównie będzie potrzebna wiosną na balkon dla maluchów, które trzymam w mnożarce. Także czeka na ciepłe dni
Obiecuję nadrobić wszelkie zaległości, wpaść do Was z rewizytą - zwłaszcza do nowych osób: Moniki i Halinki, które bardzo cieplutko witam w moich progach. Wszystko to jednak zrobię po powrocie, bo wyjeżdżam do ukochanego Krakowa i siłą rzeczy troszkę mnie nie będzie. Jednak tak pakując się, sprzątając, a przede wszystkim podlewając kwiaty zobaczyłam coś takiego:

To hoja lacunosa 'Giant', ale o mało nie spadłam z drabinki. Chodzi o to, że ona ledwo co do mnie przyszła, do ukorzenienia była i rozumiem, że dostała te swoje korzonki. Rozumiem, że puściła kilka listków, ale żeby tak od razu kwitnąć chciała...? Szok!
Niemniej pytanie do hojomaniaków: jak długo to się będzie rozwijać, a jak długo (w dniach licząc) kwiaty się utrzymują na tym gatunku...? Wie ktoś...? Będę naprawdę bardzo wdzięczna, bo chciałabym zobaczyć to kwitnienie na własne, wyostrzone co prawda przez okulary oczy, ale czy się uda...?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko!
Dziewczyny (i nieliczne chłopaki również
Obiecuję nadrobić wszelkie zaległości, wpaść do Was z rewizytą - zwłaszcza do nowych osób: Moniki i Halinki, które bardzo cieplutko witam w moich progach. Wszystko to jednak zrobię po powrocie, bo wyjeżdżam do ukochanego Krakowa i siłą rzeczy troszkę mnie nie będzie. Jednak tak pakując się, sprzątając, a przede wszystkim podlewając kwiaty zobaczyłam coś takiego:

To hoja lacunosa 'Giant', ale o mało nie spadłam z drabinki. Chodzi o to, że ona ledwo co do mnie przyszła, do ukorzenienia była i rozumiem, że dostała te swoje korzonki. Rozumiem, że puściła kilka listków, ale żeby tak od razu kwitnąć chciała...? Szok!
Niemniej pytanie do hojomaniaków: jak długo to się będzie rozwijać, a jak długo (w dniach licząc) kwiaty się utrzymują na tym gatunku...? Wie ktoś...? Będę naprawdę bardzo wdzięczna, bo chciałabym zobaczyć to kwitnienie na własne, wyostrzone co prawda przez okulary oczy, ale czy się uda...?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko!
- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
O mamusiu...a raczej Żanetko dobrze że nie fiknęłaś z tej drabinki... piękny prezencik hoja zafundowała
widać dobrze się nią zajęłaś
Ciekawe jak długo będzie się rozwijać i kwitnąć... na pewno zaraz ktoś odpowie...sama jestem ciekawa
A wątek jak najbardziej potrzebny, dobrze że jest... myślę że wszyscy powiedzą tak samo...lubimy tu zaglądać i poznawać świat roślin pięknych, mniej pięknych ale zawsze ciekawych a nawet zadziwiających
Ciekawe jak długo będzie się rozwijać i kwitnąć... na pewno zaraz ktoś odpowie...sama jestem ciekawa
A wątek jak najbardziej potrzebny, dobrze że jest... myślę że wszyscy powiedzą tak samo...lubimy tu zaglądać i poznawać świat roślin pięknych, mniej pięknych ale zawsze ciekawych a nawet zadziwiających
Jaka przecudna torebusia. Przyznam,że sama myślałam o podobnej, tylko ciut mniejszej, ale nie mam gdzie upchnąć. Z niecierpliwością czekam aż hoja zakwitnie. Ciekawe czy będzie pachniała? Moje niektóre zielone od dwóch lat kołkuja a u Ciebie zaraz wzięła się do roboty. Lacunosy to wdzięczne kwiatki, warto je mieć w swojej kolekcji. Koniecznie, proszę, opowiedz o jej kwitnieniu, jak tylko rozwinie płatki. 
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
No no, gratuluję pączków, teraz to już będzie pewnie kwitła na okrągło, jak znam lacunosy
Ja co prawda tej odmiany nie mam, ale na Malaysia kwiaty trzymają się około 2-3 dni, a z takich pączków do rozkwitu to hmm, z tydzień do dwóch?
A szklarenka naprawdę genialna, zwłaszcza jej kolor. Aż sama poszukałam takiej w moich B., ale nie było
Ja co prawda tej odmiany nie mam, ale na Malaysia kwiaty trzymają się około 2-3 dni, a z takich pączków do rozkwitu to hmm, z tydzień do dwóch?
A szklarenka naprawdę genialna, zwłaszcza jej kolor. Aż sama poszukałam takiej w moich B., ale nie było
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Ależ Ty się, Pani, lenisz pod tą pierzyną
A my tu czekamy na jakieś wieści