W piątek pewnie wyruszę po długiej nieobecności na działkę.Mam nadzieję zobaczyć kwitnące narcyzy i tulipanki.Jak ostatnio wyjeżdżałam to widziałam pąk tulipana,ale czemu ja go nie ujęłam w kadrze to nie mam pojęcia...
Jutro powinny dojechać do mnie trzy róże,z tego jedną posadzę w donicy na balkonie i będę ją podziwiać z pozycji fotela
plocczanka jeżówka czerwona dokładnie tak samo wygląda na zdjęciu jak w realu
Oj słoneczka nam teraz potrzeba,by roślinki wystartowały w górę:)
Dziękuję za info o szałwii,a ja się męczę co roku i wysiewam,a wystarczy posypać ziemię i gotowe
Dorotko jestem na siebie zła,że tak ostro potraktowałam moje różyczki,a przecież nie były ani przemrożone,ani uszkodzone
Chyba wystraszyłam się niektórych ze względu na rozmiary,sporo się rozrosły np James Galway to kolos,ale z drugiej strony to róża parkowa,więc co ja chciałam mikrusa wyhodować?
Szczerze mówiąc mam tak jak Ty dylemat jak ciąć Artemisa? Ostatnio wyczytałam,że angielki lekko się przycina,a jedynie młode róże na początku przycina się mocniej,by się rozkrzewiły...
Szałwię trójbarwną tym razem wysieję do gruntu i zaczekam na efekty.
Jolu próbujemy zatem do gruntu,a co się będę męczyła?
Sabinko oj tak ta pogoda ostatnio to jak kameleon raz śnieg,potem grad,a za chwilę słońce.
Mam nadzieję,że teraz już tylko słoneczko pogrzeje,a nasze rośliny skorzystają i będą pięknie kwitły
Dzięki mnie przycięłaś róże? Teraz będę miała i soje i Twoje na sumieniu
Na początku mojej przygody z różami wiosną przyjechała do mnie owa Pomponella,zakwitła latem i to nawet bujnie,ale z dnia na dzień usychały i bledły jej listki.Próbowałam ją reanimować,co ja nie robiłam,żeby wyciągnąć ją z opresji...niestety nie udało się,bo sroga zima na następną wiosnę ją dobiła
sweedaisy o to fajnie,bardzo lubię te roślinki,mają sporo kolorów i odmian w szkółkach
filipeks jeśli chodzi Ci o różę z 1 strony to będzie Eden...
Jadziu jak ja lubię takie kwiaty co ładnie same się sieją i zdobią inne rośliny np kolczatki
Madziu jednak jesteś cierpliwa,a ja mega szybka,ale za to mi szybciej zakwitną róże
Jeżówki wszystkie mi się podobają,ale te pełne najbardziej,takie kulki lodów...
Anabuko wiem,że masz cudne jeżówki
Teraz tylko będę je obserwowała,żeby żaden robal się do nich nie dorwał...
Secret Joy mniejsza z jeżówek

Tęskno mi
Wiosenne tęsknoty
Jeszcze rzeki skute lodem,
Jeszcze noce straszą chłodem,
A mi, wiosno, już tak bardzo ciebie brak.
Przyjdź, oczaruj mnie zielenią,
Niech się szare dni odmienią,
Chcę na ustach znowu poczuć życia smak.
Pąki kwiatów wpleć we włosy,
Słońce umyj w kubku rosy,
Niech pokaże wreszcie swoją złotą twarz.
I już przyjścia nie odwlekaj,
Nie potrafię dłużej czekać,
A ty drogę zasypaną śniegiem masz.
Chcę z kwiatami patrzeć w słońce,
Z ciepłym wiatrem biec po łące,
I uśmiechem witać każdy nowy dzień.
Więc gdy majem znów zaśpiewasz,
W białym sadzie szumiąc w drzewach,
To mi szczęścia nie przysłoni żaden cień.
- Jan Lech Kurek