Własnie borówki i jagody wcale mi niekwitły... Owoc jest raptem na 1 krzaczku Putty , szkoda bo dzieciakom w ubiegłym roku bardzo smakowały a moje eko Franek odwraca głowę od sklepowych rartytasów wię na razie muszą mu wystarczyć truskawki.Dobrze ze już się zaczęły.Wczoraj zjedli 15 szt własnych
Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową
Tak wiem.. te fotki... przepraszam, ale gdybym miała je obrócić to pewnie poszłabym spać i zdjęć by n uie było
Ostatnio zasypiam na siedząco.Poza tym ostatnio dobudzić mnie nie mogą,budzik dzwonił 30 min co 3 min, włączył się głośno telewizor a ja spałam sobie słodko.Dziś po wczorajszym borówkowaniu ledwo się ruszam, dłonie jak balony poparzone przez pokrzywy.Rękawiczki niewiele ochroniły , jakieś wredne te pokrzywy
Własnie borówki i jagody wcale mi niekwitły... Owoc jest raptem na 1 krzaczku Putty , szkoda bo dzieciakom w ubiegłym roku bardzo smakowały a moje eko Franek odwraca głowę od sklepowych rartytasów wię na razie muszą mu wystarczyć truskawki.Dobrze ze już się zaczęły.Wczoraj zjedli 15 szt własnych
.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja na końcowej rabatce też nie nacieszę się borówkami i jagodami (choć te ostatnie już podjadałam), ale aronia zapowiada troszkę owocu. Będzie też odrobinkę agrestu, a pigwowiec stanowczo się obraził i choć kwitł pięknie, to owoców brak zupełnie
A białe poziomki Ci kwitną?
A białe poziomki Ci kwitną?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Oj ja też nic w tym roku może w następnym. zobaczymy .Witajcie dziewczynki.
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Pigwowca sie pozbyłam bo przez 3 lata kwitł i miał przez ten czas 1 owoc. Owoce byłyby, gdyby popadało, ale zaczyna sie znowu susza, jak to u mnie bywa. Te paskudne kamieniołomy granitu, starsi ludzie mówią, że one promieniują i odpychają chmury...zaczynam w to wierzyć.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ty też miałaś problemy ze wstawaniem?
Ja ledwo się podnosiłam.
Zazwyczaj jak budzik zadzwoni zrywałam się od razu
To chyba pogoda taka dziwna
Ja ledwo się podnosiłam.
Zazwyczaj jak budzik zadzwoni zrywałam się od razu
To chyba pogoda taka dziwna
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, do pokrzyw zawsze używam rękawic roboczych.
- becia123

cześć Ania
Co tam słychać w twoim ogródku.
- mamafrania

Witajcie.
U mnie ostatnio bardzo dużo się działo.Zarówno pogodowo jak i ogródkowo.Cały czas coś pieliłam, posadziłam masę Żurawek, zagosopdarowałam kawałek ogrodu w którym do tej pory leżała wieeelka góra drewna, z przyjemnością ugościłam w swoim ogródeczku gości małych i dużych.No i to byłby koniec tych super wieści.Przeszła u nas ogromna wichura.Powiem tak, cieszę się że mam cały dom, budynki i że tulnel nie odfrunął , choć widziałam jak przegina go na bok.Jabłonki połamane, inne drzewa potraciły dużo gałęzi, dosyć szybko naprawili prąd ( chyba przez wzgląd na sporą ilość hodowców bydła mlecznego w ej miejscowości), bo w okolicy nadal nie ma prądu.Ja czekałam tylko 7 godzin.Inni nie mają nadal.W okolicy dach pozrywane, drzewa wyrywało z korzeniami....To było 20 min grozy...
U mnie ostatnio bardzo dużo się działo.Zarówno pogodowo jak i ogródkowo.Cały czas coś pieliłam, posadziłam masę Żurawek, zagosopdarowałam kawałek ogrodu w którym do tej pory leżała wieeelka góra drewna, z przyjemnością ugościłam w swoim ogródeczku gości małych i dużych.No i to byłby koniec tych super wieści.Przeszła u nas ogromna wichura.Powiem tak, cieszę się że mam cały dom, budynki i że tulnel nie odfrunął , choć widziałam jak przegina go na bok.Jabłonki połamane, inne drzewa potraciły dużo gałęzi, dosyć szybko naprawili prąd ( chyba przez wzgląd na sporą ilość hodowców bydła mlecznego w ej miejscowości), bo w okolicy nadal nie ma prądu.Ja czekałam tylko 7 godzin.Inni nie mają nadal.W okolicy dach pozrywane, drzewa wyrywało z korzeniami....To było 20 min grozy...
- becia123

ooo to wiało porządnie .U nas też powyrywało dużo drzew połamało pomniki na cmentarzu ale nie uszkodziło nam dużo także cieszę się ,że tak spokojnie [przeszło.czyli zmiany w ogrodzie 
- mamafrania

Uprzedzali zę będzie wiać, ale tak naprawdę to jakoś nie potraktowałam tego serio za bardzo.Do tej pory takie atrakcje nas omijały...
Karolciu, ja mam wyjątkowo wredne pokrzywy
Rękawice robocze + takie lateksowe a i tak poparzyłam się.
Gosiu ja mogę spac wszędzie, o każdej porze i w każdej pozycji
.Mogę niedojecś, niedopić, ale swoje odespać muszę
.
Aniu, na Mazowszu też susza ale jak ostatnio dołało to woda ze schodów do domu mi się drzwiami wlewała...
Reniu, susza mi je zamordowała...
Karolciu, ja mam wyjątkowo wredne pokrzywy
Gosiu ja mogę spac wszędzie, o każdej porze i w każdej pozycji
Aniu, na Mazowszu też susza ale jak ostatnio dołało to woda ze schodów do domu mi się drzwiami wlewała...
Reniu, susza mi je zamordowała...
- becia123

Teraz coraz więcej takich anomali pogodowych przychodzi przez tą zmianę klimatu .Zapowiadają falę upałów.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja jechałam z Płońska w tym dniu, całe szczęście po nawałnicy, bo stwierdziłam, że przeczekam ten deszczyk
A potem był armagedon
Musiałam szukac objazdów, bo główna droga była zablokowana. Zerwało linię wysokiego napięcia i powaliło drzewa.
Pewnie to tez była przyczyna braku prądu. Pewnie tak było w wielu miejscach
U mnie było dużo spokojniej.
A potem był armagedon
Musiałam szukac objazdów, bo główna droga była zablokowana. Zerwało linię wysokiego napięcia i powaliło drzewa.
Pewnie to tez była przyczyna braku prądu. Pewnie tak było w wielu miejscach
U mnie było dużo spokojniej.
- mamafrania

- mamafrania

- becia123