Anastazjo, to prawda pięknie pachną te hiacynty i o dziwo długo kwitną.
Dziki zakątek
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dziki zakątek
Kasiu, a dziś znalazłam kawałek starej zdezelowanej maselnicy, będzie mała doniczusia. A moja beczka trochę pęknięta. Ale jak się kwiaty włoży to jest ok. W środku mam podstawkę i na to zwykła donica.
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ale cuda znajdujesz u siebie. To takie skarby w domu rodzinnym, czy kupiłaś jakiś stary domek do remontu?
Beata
Marto muszę zobaczyć doniczkę z maselnicy - koniecznie zrób zdjęcie jak już wprowadzisz to w życie 
- Rozana
- 1000p

To tylko część starej maselnicy i bardziej już doniczkę przypomina
.
- masakra0888
- 200p

- Od: 5 paź 2014, o 14:58
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Martuś już czuję jak te hiacynty pachną. Już je chce wąchać ale w ogrodzie.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś jeżyk cudny, hiacynty cieszą nas w oczekiwaniu na wiosnę.
Plany z jednorocznymi szerokie, dużo pracy Cię czeka. Zostaw miejsce na byliny.
Rób listę, wiosna idzie. 
- Przemekt23

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Rozano super pomalowałaś te koszyki. Nie długo tylko ziemia, bratki i poczujemy wiosnę.
- Rozana
- 1000p

Dziękuję Przemku. A ostatnio ładna pogoda, że czuć wiosnę
.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie dwa kwitną, a zapach na całym parterze!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Rozana
- 1000p

Ja mam 2 kwitnące w kuchni. Zapach mocny, a z jednego wychodzą 3 kwiaty , i wszystkie kwitną, to w sumie nawet więcej
mam niż 2 kwiatuszki. 
- Rozana
- 1000p

Ja zamówiłam sobie dziś doniczki w fajnej cenie. Oprócz tych moich robionych muszę mieć 2 wiszące takie na jakie sie uparłam:
http://www.ravelo.pl/kokosowy-kwietnik- ... 18006.html
http://www.ravelo.pl/kokosowy-kwietnik- ... 18006.html
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Witaj, Marto!
Wpadłam do Ciebie z rewizytą.
Widzę, że u Ciebie takie sielskie klimaty, jakie i ja lubię.
Piękne zachody słońca w starym sadzie - mi przyjdzie dekady czekać na coś takiego.
Uważam, że jest coś bardzo pociągającego w przywracaniu starego ogrodu i sadu do stanu używalności. To przedzieranie się przez stare krzewy i drzewa to jak odkrywanie tajemnicy ogrodu.
Dobrze, że udało Ci się ocalić sporo ładnych korzeni i pieńków - one mają dużo zastosowań w ogrodzie.
Co do hiacyntów - to i ja zawsze kupuję jakieś do domu na rozweselenie późnej zimy - bardzo lubię ich zapach. Potem, gdy już zaschną im liście, to wysadzam je do ogrodu.
Czy ty też masz bardzo gliniastą ciężka ziemię, czy masz po prostu obniżenie terenu i stąd Ci się woda w ogrodzie zbiera?
Wpadłam do Ciebie z rewizytą.
Widzę, że u Ciebie takie sielskie klimaty, jakie i ja lubię.
Piękne zachody słońca w starym sadzie - mi przyjdzie dekady czekać na coś takiego.
Uważam, że jest coś bardzo pociągającego w przywracaniu starego ogrodu i sadu do stanu używalności. To przedzieranie się przez stare krzewy i drzewa to jak odkrywanie tajemnicy ogrodu.
Dobrze, że udało Ci się ocalić sporo ładnych korzeni i pieńków - one mają dużo zastosowań w ogrodzie.
Co do hiacyntów - to i ja zawsze kupuję jakieś do domu na rozweselenie późnej zimy - bardzo lubię ich zapach. Potem, gdy już zaschną im liście, to wysadzam je do ogrodu.
Czy ty też masz bardzo gliniastą ciężka ziemię, czy masz po prostu obniżenie terenu i stąd Ci się woda w ogrodzie zbiera?
- Rozana
- 1000p

Witam w moich skromnych progach. Mam stary sad i kazy chce go wyciąć a tam taki klimat jest niesamowity, chyba członkowie mojej rodziny nie do końca mnie rozumieją. Ale za to mam kilka dużych dębów i są cudne. Pokażę je za jakiś czas. Ja najlepiej czuję się w miejscach jak najbardziej naturalnych, pełnych kwitnących kwiatów. Nie chcę mieć za dużó iglaków, bo wolę drzewa liściaste , a najbardziej o pokroju placzącym. Pozdrawiam 
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Doskonale Cię rozumiem i masz moje pełne wsparcie jeśli chodzi o ochronę starego sadu i innych dojrzałych drzew.
Żaden iglak ich nie zastąpi.
Ja osobiście też nie lubię iglaków w ogrodzie przydomowym, wyjątek robię tylko dla cisów.
Drzewa iglaste lubię oglądać w parkach i lasach.
Nawet jeśli Twoje stare drzewa owocowe rodzą mniejsze owoce to wystarczy je trochę odmłodzić i wszystko będzie dobrze.
Pewnie masz jakieś stare odmiany? Wiesz może, ile lat mają te drzewka?
W trakcie naszych wycieczek zdarzało nam się dość często zrywać jabłka ze starych opuszczonych jabłoni i muszę powiedzieć, że choć owoce były nieduże, to zawsze zdrowe i smaczne!
Żaden iglak ich nie zastąpi.
Ja osobiście też nie lubię iglaków w ogrodzie przydomowym, wyjątek robię tylko dla cisów.
Drzewa iglaste lubię oglądać w parkach i lasach.
Nawet jeśli Twoje stare drzewa owocowe rodzą mniejsze owoce to wystarczy je trochę odmłodzić i wszystko będzie dobrze.
Pewnie masz jakieś stare odmiany? Wiesz może, ile lat mają te drzewka?
W trakcie naszych wycieczek zdarzało nam się dość często zrywać jabłka ze starych opuszczonych jabłoni i muszę powiedzieć, że choć owoce były nieduże, to zawsze zdrowe i smaczne!