Moniko, wys. 80 cm, średnica 50 cm. Drugi rodzaj ma 100 cm wys. i 45 cm średnicy.
Aniu - Annes 77, tak Novalis jest

za całokształt.
Alexio, to jest ta w donicy. Ona kwitnie przez cały czas od czerwca bez żadnej przerwy. Jest niesamowita i zdrowa, żadnych chorób. Miała zimować w donicy, ale muszę ją przesadzić, bo donica jest plastikowa i nie nadaje się do przezimowania

Znalazłam już miejsce dla nich. Będą rosły po obu stronach W.S. Tam jest półcieniste stanowisko...myślę, że będą miały dobrze.
Ta w gruncie dopiero zacznie na nowo kwitnąć

.... ale przerwy w kwitnieniu ma wyraźne. Nie wiem od czego to zależy?
Aniu - anabuko 1, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Abrahamka polecam to moja róża nr 1 w tym sezonie

Tych nr 1 mam kilka, ale do Abrahamka mam jakiś specjalny sentyment. On jest po prostu

... kwiaty, ich wielkość i niesamowity zapach. Poza tym u mnie nie choruje i kwitnie bardzo obficie.
Chipka też mam, ale posadzony wiosną na razie jest dość mały i kwitnie jakoś pojedynczymi kwiatami. Może w przyszłym sezonie pokaże całą swoją urodę
A Augusta Luise to kolejne cudeńko. Kwiatów nie skąpi i są piękne. U mnie w tej chwili osiągnęła 140 cm, a to jej pierwszy sezon w moim ogrodzie

Na samej górze ma mnóstwo pąków, więc jeśli wiatr jej nie połamie to będzie jeszcze długo cieszyć swoją urodą.
Aniu - sweety, dziękuję za wizytę i ciepłe słowa

i oczywiście zapraszam
Cieszę się, że mogłam pomóc w identyfikacji. Fajnie jest znać imiona swoich różyczek. Też mam dwie NN i szukam w ogrodach innych forumowiczów...

a może trafię i uda mi się znaleźć imiona dla swoich NN.
Aniu - AnaAn, jestem tą różą zauroczona

Jak wyżej pisałam ona zasługuje na pochwały za całokształt, a przede wszystkim za ciągłość i obfitość kwitnienia oraz za zdrowie i zgrabny wygląd. Jeśli jeszcze będzie dobrze zimowała to już będzie
Dziewczyny... specjalnie dla Was kolejna piękność.
Aphrodite
Ponownie zakwitła Crocus Rose
Kawałek rabaty