Dzika skarpa i nie tylko 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko 2

Post »

Misiu, cóż to za cudo? https://lh6.googleusercontent.com/-GxlL ... e-0035.jpg
Lilii zazdroszczę. Ja ich nie mam...
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Misiu ślicznie i kolorowo w ogródku ;:138 Ciekawa jestem czym Marysia rozweseli Ci rabatkę ;:333 Może jakiegoś powojnika daj na lilaka :?:
Pozdrowienia dla Dominika :wit
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Misiu skarpa pięknieje w oczach ;:138 Moja Trojeśc nie chciała ze mną współpracowac i odeszła w nicośc :? Mówi się trudno. Twoja rabatka nie jest smutna, tylko dosadziłabym tam jakąś jasną hostę, a luki możesz wypełnic nawet aksamitkami, które będą kwitły do mrozów.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biała lilia jest najpiękniejsza ;:108 Taka sama jak miałam do 1 komunii ale jakoś dochować się jej nie mogę ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Misiu, ale cudne lilie masz! Ja nie umiem ich wyhodować - z niezliczonej liczby cebul dochowałam się 3 marnych sztuk :roll: W tym pasie z hostami to moze przed nimi jakieś jednoroczne wsadzić? Bylin chyba nie warto, bo hosty i tak je zagłuszą. A cynii i aksamitek też nie mam...jakieś tam rachityczne pojedyńcze sztuki powschodziły, więc też wybieram się do ogrodniczego na zakupy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A ja proponuję z dwóch stron tawułę japońską z złotożółtymi liśćmi, a w środek miniaturkę jasnozielonej hosty. Trzeba było może połączyć hosty o kolorowych liściach i byłoby weselej, ale to można zmienić, bo one na wiosnę bardzo dobrze się przesadzają. Ja usuwając rośliny z jednego miejsca miesiąc temu (przed kwitnieniem) przesadziłam dwie potężne hosty i przyjęły się bez bólu. Ale teraz Misiu trzeba poczekać i wyzdrowieć ;:4
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Basiu nie rozśmieszaj mnie deszcz pada ja tylko mogę patrzeć smętnie przez okno i grzać się w ciepełku. :)
Obrazek
Maryś dobry pomysł z tawułkami, miałam hostę o jasnych liściach ale coś ją nagminnie podjadało, jak przeniosłam w inne miejsce pięknie rośnie .Spróbuję jak tylko będzie ciepełko mam nadzieje że będę mogła. Jak na razie patrzę przez okna...
Obrazek

Obrazek
Pati w zeszłym roku miałam więcej białych lilii św. Józefa może coś je zjadło :wink:
aksamitki mam marniutkie i parę...a cyni mam 4sztuki a chciałam mieć łan i znowu nie wyszło. ;:222
Elu ja tez miałam taką do komuni wtedy była taka moda no i dobrze. :)
Ewo ja chcę zapełnić tę rabatkę roślinami wieloletnimi. ;:131 a moja trojeść rozłazi się no i dobrze niech tylko będzie ciepełko to rój pszczółek na niej jest aż strach przechodzić ale one gdy sa zajęte to nie boje się . :)
Iwonko dzięki za pozdrowienia mam nadzieję że spotkamy się szybko ;:196
Basiu ;:196
Wolusiu o roslinkę którą pytałaś to jest pysznogłówka
Obrazek
Mirko kolorowo to będzie jak jeżówki zakwitną... :)
Obrazek
Tereniu trojeść pojawi się jeszcze ona jest wytrwała zobaczysz. :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Misiu dziękuję za pocieszenie . ;:196
Właśnie czekałam na te słowa . Trojeść amerykańska przecudnie pachnie, gdyż kupiłam ją w ubiegłym roku z kwiatem, jedno pędową roślinę, a w tym roku ma także tylko jeden pęd, ale może z czasem się rozrośnie.
Zdrowia Ci życzę. ;:196 Mnie w ubiegłym roku dopadło . :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ja też byłam z lilijką (sztuczną z materiału) do I Komunii. Długo była w domu, ale potem babcia zaniosła ja do kościoła, jak mi się dzięki modłom noga wyleczyła (skaza białkowa) :D
Pokazujesz zupełnie inne rejony swego ogrodu ...jakby nie swój ogród ;:215 wiesz co jeszcze pomyślałam, że można dołem posadzić trzmielinę o kolorowych liściach niech wychodzi na ścieżkę. Hostę jasną dałam u siebie to sobie popatrz!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś widziałam śliczna a tawułki muszę poczytać jak długo kwitną. :)
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu tawułki to krzaczki ale niskie, a mogą być wyższe jak nie będziesz ciąć. Kwitną jak wszystkie krzewy, gdzieś je posadzisz bo Ci są już przyrzeczone ;:215
czy Ty masz drugi ogród :?:
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Misia tawułka japońska ma żółte listki, jak pisze Marysia, które też zdobią, dosadź szczawików, bardzo ozdobne liście a kwiaty są różowe.
Tam też powinna rosnąć maruna, bo to jest rabatka wokół lilaka, więc dosyć sucha, czy mylę się?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A ja po przemyśleniu wrzuciłabym tam oprócz tawuł japońskich także tawułki Arendsa - u mnie właśnie zaczynają kwitnąć, pokażę potem u siebie - ślicznie rozświetlają cienistą rabatę. jak przekwitną mogę ci podesłać, podobnie jak marunę, która u mnie wściekle się sieje,a w cieniu wyrasta na metrowy krzak :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Pati marunę miałam na skarpie nie wiem dlaczego zniknęła może zadusiły ją jeżówki.
podobają misie malutkie tawułki mam dwie pierwszy raz kwitną na rabatce misz-masz. :)
Zosiu tak to jest rabatka wokół lilaka nie mogę jej powiększyć, nie zmieścił by się pojazd Dominika wielkość taka musi być. :)
Maryś he, he mam jeden ogródek tylko rabatki rozrzucone wokół domu i troszkę popracowałam na płaskim terenie skarpa żyje swoim rytmem tam to już busz . :)
Obrazek

Obrazek
...a w buszu znalazłam taką malutką rózyczkę :)
Obrazek

Obrazek
dynie może coś z nich będzie ;:131
Obrazek
...ciekawe czy ktoś zgadnie co to jest... :?:
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Misiu nareszcie jestem u Ciebie :wit

U mnie już kwitną lilie i czekam na białą, bo jeszcze jest w pąkach, ale czerwona i pomarańczowe to zaraz przekwitną, a tak na marginesie to tych pomarańczowych nie chcesz, bo rozrosły mi się jak szalone i muszę ukrócić ich panowanie. Dokupiłam sobie jeszcze fioletową, ale chyba w tym roku nie zakwitnie. Tak sobie myślę, że fajnie by te lilie wyglądały w takich glinianych dużych donicach i w tedy można by było je przestawiać i komponować z innymi kwiatami, ale nie mam takich donic, a mężuś już czasu za wiele nie ma jak kiedyś żeby mi zrobić z desek takie skrzynki, ech ta praca :( Może na starociach uda mi się kupić coś taniego?

Dominik szczęśliwy jest jak w ogrodzie może przebywać w śród kwiatów ;:167

Ja za każdym razem robię wiosną te same błędy, a mianowicie sadzę ile wlezie, a potem roślinki walczą o odrobinę miejsca dla siebie :twisted: no i potem latam i przesadzam, no i dobrze, bo mam zajęcie ;:306 Kupiłam sobie chryzantemy, są na razie malutkie, ale lato się dopiero zaczęło, więc jeszcze się nacieszę nimi :heja

Dobrze, że masz Ulę blisko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”