Młody ogródek Magdy
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Młody ogródek Magdy
O! to do mnie masz niedaleko...
Pięć kilometrów od skrętu w kierunku na Sierpc...
Poza Jaworem mijam i Frydrysiaka. 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Magda30
- 500p

- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Frydrysiaka nie mam zamiaru odwiedzać przez najbliższe 40 lat mam nadzieję .
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja zasadniczo też wolę ogrodniczy...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- Magda30
- 500p

- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu ale zakupy poczyniłaś na jesieni. Zapowiada się iście kolorowa wiosna i lato. Już się nie mogę doczekać zdjęć.
A nasionka dali, które kupiłaś to jednoroczne czy wieloletnie?
A nasionka dali, które kupiłaś to jednoroczne czy wieloletnie?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Pięknie u Ciebie.
No i mieszkasz tak blisko ! Dlaczego ja dopiero teraz doCiebie trafiłam
Cieszę się, że w ogóle trafiłam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To niedaleko Jworu jest jeszcze taki maluteńki ogrodniczy, gdzie można kupić roslinki, mało, lae można, za to mają duży wybór wszelkich środków pomocniczych, typu opryski, nawozy.
Wydaje mi się, że taniej niż w Jaworze
Wydaje mi się, że taniej niż w Jaworze
- Magda30
- 500p

Beatko ja mące non stop w ogrodzie,i ciągle mi nie pasuje coś.
Sylwuś i ja nie mogę się doczekać wiosny .Dalie jak czytałam na forum ,to z nasion wyrastają potem karpy w ogrodzie i można je przetrzymać w zimie w piwnicy.
Lucynko zapraszam wpadaj kiedy chcesz.
Gosia muszę odwiedzić ten sklep,dzięki za cynk.
A co u mnie ,papryka wykiełkowała wczoraj robiłam rozsady ,canny z nasionek też kiełkują,aksamitka,szczypiorek i lobelia też wysiana,zastanawiam się czy wyjąć już karpy cann z piwnicy .
Sylwuś i ja nie mogę się doczekać wiosny .Dalie jak czytałam na forum ,to z nasion wyrastają potem karpy w ogrodzie i można je przetrzymać w zimie w piwnicy.
Lucynko zapraszam wpadaj kiedy chcesz.
Gosia muszę odwiedzić ten sklep,dzięki za cynk.
A co u mnie ,papryka wykiełkowała wczoraj robiłam rozsady ,canny z nasionek też kiełkują,aksamitka,szczypiorek i lobelia też wysiana,zastanawiam się czy wyjąć już karpy cann z piwnicy .
- Sylwia85
- 1000p

Madziu łał to już pierwsze roślinki się pojawiły. Papryka wykiełkowała a pomidory już siałaś? Czytam ze już kanny kiełkują. Czy kanny siane z nasionek w tym roku zakwitną czy trzeba będzie czekać?
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wysiewy porobione,
wiosna idzie. Zmiany w ogrodzie, dają nam napęd do pracy, inaczej tylko leżaczek. 
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
Witaj Magdo i ja trafiłam do Twojego " młodego ogródka".Jak na młody ogródek to dużo ładnych i ciekawych roślinek u Ciebie rosnie
. A patrząc na już poczynione zakupy na bieżący sezon to widzę, że będzie bardzo bardzo kolorowo.
Wiem jaki to "narkotyk i uzależnienie" kupowanie coraz to nowszych nasionek , cebulek , sadzonek itd....
choć już nawet miejsca brakuje na sadzenie
.
serdecznie pozdrawiam , życząc zapału i cierpliwości w dalszym tworzeniu ogródka Bożena
Wiem jaki to "narkotyk i uzależnienie" kupowanie coraz to nowszych nasionek , cebulek , sadzonek itd....
serdecznie pozdrawiam , życząc zapału i cierpliwości w dalszym tworzeniu ogródka Bożena
- Magda30
- 500p

Sylwuś tak szczerze to nie wiem czy zakwitną siewki canny w tym roku ,trudno jak coś to w następnym . Z papryk nie wyrosła mi etiuda i zvonek reszta normalnie wzeszła ,a najbardziej ubolewam nad zvonkiem .Pomidorki teraz siałam .
Cyma2704 muszę coś siać co kilka dni ,bo nerwowa się robię to już chyba uzależnienie .
Krasna101 dziękuję ,miejsca na sadzenie nie brakuje ,plan jak ma wyglądać ogródek też już jest ,zapał cały czas jest tylko funduszy brak . Ale pomału ,pomału .
A co u mnie, zabrakło mi już podwójnego parapetu (czytaj deska przeprowadzona przez środek okna)połowa kwiatów wysiana ,papryka ,pomidory ,szczypiorek .Dwa stoły rozstawione i oba zajęte już ,a jeszcze zostało trochę do wysiania ,pudło cann do wsadzenia nie mówiąc nic o dalia które siedzą w piwnicy jeszcze (4 pudła) i po rozstawianych po całym domu daturach.
Cyma2704 muszę coś siać co kilka dni ,bo nerwowa się robię to już chyba uzależnienie .
Krasna101 dziękuję ,miejsca na sadzenie nie brakuje ,plan jak ma wyglądać ogródek też już jest ,zapał cały czas jest tylko funduszy brak . Ale pomału ,pomału .
A co u mnie, zabrakło mi już podwójnego parapetu (czytaj deska przeprowadzona przez środek okna)połowa kwiatów wysiana ,papryka ,pomidory ,szczypiorek .Dwa stoły rozstawione i oba zajęte już ,a jeszcze zostało trochę do wysiania ,pudło cann do wsadzenia nie mówiąc nic o dalia które siedzą w piwnicy jeszcze (4 pudła) i po rozstawianych po całym domu daturach.
- Sylwia85
- 1000p

Madziu ale myślisz że one już nie zejdą? Ja w maju kupię kilka krzaczków pomidorów i papryki. Miałam kupić tunel foliowy ale jednak nie w tym roku. Ale jak uż będzie to i ja będę siać pomidory i paprykę.
- Magda30
- 500p

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale będzie kolorowo gdy to wszystko zakwitnie
a ten wrzosiec w tle to jeden krzew ?