Pozdrawiam,
Sylwekw zakłada ogród
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sylwekw zakłada ogród
Sylwek, myślę, że ta zima "prawie" za nami. "Prawie" robi dużą różnicę.
Czekam Cierpliwie.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
sylwekw
Karmniki schną.
Trochę mało się dzieje w sprawach ogrodniczych (z wyjątkiem planowania wiosennych zakupów) i dlatego aby mój wątek nie był całkiem martwy postanowiłem pokazać kilka zdjęć. Wielu z Was lubi w tym okresie pokazywać zdjęcia ze wspomnieniem lata. Ja chcę pokazać coś podobnego ale .... będzie to kilka par zdjęć, na których fragmencik ogrodu albo konkretna roślinka będzie w podobnych ujęciach właśnie z lata (wiosny lub jesienie mniejsza o to) i otulona zimowym płaszczykiem.
Na początek zdjęcie ogólne "z lotu ptaka" na nasz mały kącik iglakowy.

Tutaj miejsce, które w przyszłości ma być "przedszkolem" dla roślinek.

Różaneczniki i jodła koreańska

Trochę mało się dzieje w sprawach ogrodniczych (z wyjątkiem planowania wiosennych zakupów) i dlatego aby mój wątek nie był całkiem martwy postanowiłem pokazać kilka zdjęć. Wielu z Was lubi w tym okresie pokazywać zdjęcia ze wspomnieniem lata. Ja chcę pokazać coś podobnego ale .... będzie to kilka par zdjęć, na których fragmencik ogrodu albo konkretna roślinka będzie w podobnych ujęciach właśnie z lata (wiosny lub jesienie mniejsza o to) i otulona zimowym płaszczykiem.
Na początek zdjęcie ogólne "z lotu ptaka" na nasz mały kącik iglakowy.

Tutaj miejsce, które w przyszłości ma być "przedszkolem" dla roślinek.

Różaneczniki i jodła koreańska

- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Sylwek witaj, masz bardzo ładną rabatę iglaczków, z jakiej to odmiany jest tło z tuji, pozdrawiam.
-
sylwekw
Jeśli trafnie odgadłem, o które pytasz to jest to "Thuja Smaragd" przepraszam za wcześniejszą pomyłkę - napisałem Brabant ale to jednak jeśli dobrze pamiętam jest Smaragd.Matemax pisze:Sylwek witaj, masz bardzo ładną rabatę iglaczków, z jakiej to odmiany jest tło z tuji, pozdrawiam.
A teraz uciekam - ciąg dalszy będzie później ... uciekam świętować swoje 40-te urodziny
- stasia109

Sylwek!!!
Wszystkiego najlepszego!
http://www.youtube.com/watch?v=7od4JA2Y274
A pary zdjęć fajowe, podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam, pa
Wszystkiego najlepszego!
http://www.youtube.com/watch?v=7od4JA2Y274
A pary zdjęć fajowe, podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam, pa
Adresy do moich wątków
-
sylwekw
Stasia .. dziękuję bardzo trafiłaś z tym filmikiem ... jakoś tak zupełnie inaczej teraz ta piosenka do mnie przemawia niż wtedy gdy byłem młodszy i oglądałem serial 
No dobrze ale wracamy do kolejnych par zdjęciowych.
Michałek w roli głównej:

Miskantus-Sinensis Kleine Silberspinne

Pieris

To chyba na razie tyle. Nie będę już zanudzał tymi zdjęciami a i karmnik czeka na kolejne malowanie, w kolejce jest też planowanie nowych nasadzeń i zmian w ogrodzie, i plan zakupów wiosennych.
Och zaczyna się powolutku
No dobrze ale wracamy do kolejnych par zdjęciowych.
Michałek w roli głównej:

Miskantus-Sinensis Kleine Silberspinne

Pieris

To chyba na razie tyle. Nie będę już zanudzał tymi zdjęciami a i karmnik czeka na kolejne malowanie, w kolejce jest też planowanie nowych nasadzeń i zmian w ogrodzie, i plan zakupów wiosennych.
Och zaczyna się powolutku
- stasia109

Świetne parki. Podoba mi się Twój pomysł, chyba Ci go podkradnę, za Twoją zgodą. Można?
Pozdrawiam, ahoj!
Pozdrawiam, ahoj!
Adresy do moich wątków
-
sylwekw
Jasne Stasia, że możnastasia109 pisze:Świetne parki. Podoba mi się Twój pomysł, chyba Ci go podkradnę, za Twoją zgodą. Można?
Pozdrawiam, ahoj!
Zamierzam jeszcze przygotować takie - na razie malutkie - serie tej samej rośliny na kolejnych etapach (w kolejnych porach roku) jej rozwoju (wzrostu). Ale to raczej dopiero jesienią 2010 będa do poakzania, bo jeszcze za młody mam ogród i zdjęcia dopiero gromadzę.
- 4rafko4
- 200p

- Od: 21 gru 2009, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne foto a gdzie te kiełki tulipanów o których rozmawialiśmy na gg 
-
sylwekw
No właśnie zastanawiam się gdzie je umieścić ... bo do mnie niewielu forumowiczów zagląda.
Może jakiś wiosenny wątek założę a może poszukam jekiegoś wiosennego i się dokleję ... ale rafko ... pisaliśmy na GG i zdjęcia zrobiłem ... szczerze powiedziawszy to nawet więcej ich jest niż mi się wydawało.
Może jakiś wiosenny wątek założę a może poszukam jekiegoś wiosennego i się dokleję ... ale rafko ... pisaliśmy na GG i zdjęcia zrobiłem ... szczerze powiedziawszy to nawet więcej ich jest niż mi się wydawało.
Piękny kącik iglasty
fajnie te fotki letnie i zimowe..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
sylwekw
Dziękuję za uznanie.D-M pisze:Piękny kącik iglasty![]()
Ten kącik iglaczkowy jak już wcześniej pisałem zaskoczył nas swoją intensywnością wzrostu i w tym roku musimy go "rozluźnić" .. ale miejsca mamy jeszcze w ogrodzie sporo - oby tylko pomysłów starczyło gdzie te roślinki poprzesadzać. Ale pomysły już "przenoszą" się na papier i przyjdzie czas na ich realizację.
A w takim razie na razie tu a potem znajdę jakiś odpowiedni wątek.
Coś co chyba u Was nie mogło się jeszcze zdarzyć ale tutaj
Trochę kiełkujących tulipanów (zdjęcia robione wczoraj tj. 7 lutego 2010) - to tylko kilka ale inne odmiany też już "wychodzą":

No i na koniec jeszcze jeden zwiastun wiosny:

Pozdrawiam wiosennie.
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwek,zawsze przechadzam się po Twoim ogródku cichutko
i nie zostawiam śladów....
Ale dziś muszę się odezwać
Po pierwsze ....dobry wieczór
Po drugie.....to chyba pierwsze prawdziwe oznaki wiosny na Forum
Nieważne ,że daleko od nas
Ale mi się serce raduje na widok tych kiełeczków wychodzących z ziemi
Pozdrawiam serdecznie
i nie zostawiam śladów....
Ale dziś muszę się odezwać
Po pierwsze ....dobry wieczór
Po drugie.....to chyba pierwsze prawdziwe oznaki wiosny na Forum
Nieważne ,że daleko od nas
Ale mi się serce raduje na widok tych kiełeczków wychodzących z ziemi
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
Sylwku, u mnie tulipany nawet nie są w stanie przebić sie przez warstwę zalegającego śniegu, ale Twoje zdjęcia optymistycznie przypominają, że wiosna bliżej niż dalej
powiedz jak zabezpieczone rośliny