Mój storczykowy wątek

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy wątek

Post »

Dufin pisze:Aniu zmyliły mnie płatki, myślałam, że Black jest cały ciemny bez takich kropeczek i wydawało mi się, że płatki ma bardziej ostro zakończone, przynajmniej taki widziałam u rosarity dlatego zapytałam ;) ale w sumie to hybryda wiec mogą się miedzy sobą różnić, a nie zmienia to faktu, ze piękny jest ;)
Moj ma identyczny kolor z dwoch stron platkow ,caly taki ciemny,ten u Rosarity jest taki jak Ani.

-- 4 sie 2013, o 21:43 --

Spojrz do niej na 25 str
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z tym cynamonem zdziwiłam się bardzo :shock: fuksło mi się, chyba po prostu potrzebował mocnego przesuszenia :)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Ciku ja się czasem zastanawiam czy taka reanimacja w keramzycie nie polega własnie na tym, ze storczyk jest bardziej przesuszany niż w podłożu i to go mobilizuje do wypuszczania korzonków a nie wilgotność.. bo ta wilgotność zaraz z doniczki ucieka moim zdaniem, chyba, ze storczyk jest głęboko w szkle, ale moje rozmyślania mogą być błędne :D

Kasia masz rację, ten rosarity faktycznie ma podobne plamki ale wydaje mi się, ze własnie kształt płatków ma tak charakterystycznie inny od wszystkich Blacków jakie widziałam ;) i to mnie wprowadziło w błąd bo u Ani są bardziej zaokrąglone, ale fakt, ze w necie pod nazwą "Black bird" pojawiają się różne wersje ;)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Rozumiem Aniu o co Tobie chodzi. Ja mam non stop takie myśli. Zaczynam dopiero z keramzytem, więc własnego zdania nie mam na jego temat. Non stop mam schizy czy nie nalewam za dużo wody, że ciągle jest wilgotny keramzyt, że zacznie gnić. Ale jak obserwuję u Kasi np to się sprawdza i sama już nie wiem. Bo niby trzeba przesuszać, by inicjować kwitnienia. Sama już nie wiem, muszę przetestować go sama i ocenić.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Mój reanimek w keramzycie ma 5 ślicznych lśniących pięknych i cudownych korzonków ;:215
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Pati a jak go podlewasz?? jak z wodą??stoi w podstawce czy jak?
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Mój stoi normalnie w keramzycie i go moczę jak inne falki, jeśli mogę to mogę pokazać ci tutaj zdjęcie :)
sprzedam
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

no jasne, nie pytaj :)
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Jest w keramzycie od 23.06.

Obrazek

Obrazek
sprzedam
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Super. Ja tez mam jednego w keramzycie, ale az tak nie szaleje. Puszcza niby jakies korzonki, ale szalu nie ma ;:185 Moze za krotko? To 2 tyg dopiero
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Mój dopiero tydzień po przesadzeniu wystawił nosek korzonka i to tak leciutko ;:108
sprzedam
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

Ładne to twoje mini i wygląda, że kwiatki będą gęściutko :) ale cattleya to z ostatniej dostawy? - bo listki widzę marne i zaczynam się zastanawiać, czy oni wszystko w takim stanie mają :roll:
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Cattleykę kupiłam dużo wcześniej i nie u nich. Była w takim stanie po kwitnieniu już. Teraz ma nowe pseudobulwy dwie :) ładnie rosnął, na początku jedna wyrosła i stanęła, przez jakiś czas nic. Potem ruszyła i zaraz pojawiła się druga, która ją prawie dogoniła. Teraz razem ładnie rosnął i czekam :) To moja pierwsza i jedyna Catleyka a kolor jest niespodzianką :)
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p

Post »

Jedna z miniaturek puściła 2 pędziki, ale to nadal odbicia z pędu ;:173 i tak się cieszę. Są strasznie malutkie.
Obrazek

Inna miniaturka, miałam cichą nadzieję, że to pęd, byłby pierwszy mój z trzonu, ale to chyba raczej dorodny korzonek ;:204
Obrazek

Ta mini rośnie jak szalona, dużo korzonków, strasznie szybko rosnął, teraz doszedł nowy listek, też mometalnie rośnie. Okaz zdrowia więc mam nadzieję, że pędzikiem mnie uraczy. Z tyłu ma jeszcze 3 korzonki nowe. W sumie z 7 lub 8.

Obrazek

I Malaysia chyba się zaaklimatyzowała. Rośnie jej listeczek, to byłby mój pierwszy dlatego pewna nie jestem ale chyba formuje się kwiatuszek, tak??
Obrazek
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Ciku pisze: Inna miniaturka, miałam cichą nadzieję, że to pęd, byłby pierwszy mój z trzonu, ale to chyba raczej dorodny korzonek ;:204

Ta mini rośnie jak szalona, dużo korzonków, strasznie szybko rosnął, teraz doszedł nowy listek, też mometalnie rośnie. Okaz zdrowia więc mam nadzieję, że pędzikiem mnie uraczy. Z tyłu ma jeszcze 3 korzonki nowe. W sumie z 7 lub 8.
Właśnie też mam taką jedną miniaturkę, okaz zdrowia. Od marca u mnie i wypuszcza już 3 listek. Wypuściła u mnie chyba z 5 nowych korzonków, a ostatni to właśnie w miejscu gdzie powinien być pęd. Sytuacja taka sama jak u Ciebie. Już miałam nadzeieję, że to pęd, ale jednak trochę się zawiodłam...
sprzedam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”