W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonka, piękny nowy kształt rabaty ;:215 Ciekawa jestem zdjęć jak już posadzisz to co zaplanowałaś.
Obrazki włoskie tez posadziłam i czekam na kwiaty, będziemy się dzieliły wrażeniami :lol:
Floks kanadyjski śliczny. Brakowało mi tej nazwy a u babci mam odłożoną kępkę i nie wiedziałam jak to się nazywa. Dzięki Tobie już wiem ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko dobrze że masz trochę trawnika to jest możliwość tworzenia nowych rabatek.
Floksy szydlaste teraz dają w ogrodzie dużo kolorków.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Łał ;:oj Iwonuś jakie zmiany!! Oczywiście na lepsze!! Rabata zdecydowanie zyskała na powiększeniu.
Iwono cóż tam się dzieje z naszymi maluśkimi kwiatuszkami...czekają?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witam wszystkich, ten tydzień jest dla mnie bardzo pracowity i nawet nie bardzo mam czas zaglądać na forum, a wieczorem to już nie zawsze mi się chce, ale aby do poniedziałku i wszystko znów wróci do normy.
Muszę się Wam pochwalić że we wtorek dostałam paczuszkę od Ani (anabuko1) ze ślicznymi hostami, niestety ciągle czekają na posadzenie, bo całymi dniami nie ma mnie w domu, może jutro uda mi się wcześniej wstać i cokolwiek posadzić :oops: Dziś dostałam paczkę ze szczytnicy38 od Mariusza i tu już mniej jestem zadowolona gdyż brakowało kilku roślinek, jednakże nie narzekam na wielkość tych które dostałam, są całkiem ładne.
Po niedzieli postaram się ponadrabiać zaległości w waszych ogrodach, bo mimo iż zaglądam gdzie niegdzie to i tak nie jestem w stanie być teraz na bieżąco.

Marysiu dzięki
Nie mam pojęcia czy to szarańcza czy nie, fajnie to coś wyglądało w tym włochatym pomponiku, na szczęście nie ma tego dużo więc nie stanowi zagrożenia dla moich roślinek.
Aga dziękuje, jak już będzie widać na niej roślinki to wstawię nowe zdjęcia.
Aniu dziękuję, moja sąsiadka też mówi że niedługo mój M będzie się zastanawiał po co on kosiarkę kupował? :;230
Madziu mam nadzieję że po niedzieli będę mogła już pokazać choć częściowo obsadzoną, rabatkę, a jeszcze zastanawiam się nad jej przedłużeniem, z tym że nie mam na razie pomysłu co tam dalej posadzić. Ciekawa jestem czy obrazki nam zakwitną?
Jolu witaj, tego trawnika nie jest tak dużo, ale co raz to go ubywa, dobrze że jest jeszcze sporo pola to przez kilka lat nie powiem że brak mi miejsca na nowe roślinki :;230
Kasiu witaj, dzięki, tamta rabata była tymczasowa, musiała w tym roku zmienić kształt, a to jeszcze nie koniec(mam nadzieję) zmian na ten rok. Roślinki dla Was czekają, rosną mam nadzieję że nie urosną w wielki gąszcz zanim się u mnie pojawicie, zapraszam.
Dziś zostawiam Wam kilka zdjęć z wczorajszego poranka
moja robinia w tym roku pięknie zakwitła
Obrazek
Obrazek
troszkę kolorków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Piękna jest ta robinia i śliczna stokrotka afrykańska. Ja niestety nigdzie ich nie spotkałam, z nasion zeszły mi 2 szt i są maleńkie. :(
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

No piękne kolorki pokazujesz.... ja też jakoś w tym tygodniu zaganiana jestem że nie mam czasu na forum bo coś tam dłubię w ogrodzie a to jeszcze już i w ogrodzie warzywnym trzeba działać...
Iwonko przyznaj się czyż byś myła okna bo pada i pada a miałam dziś wierzbę przesadzać i kontynuować pracę przy tworzeniu rabaty... bo ja oczywiście swoje pomyłam w środę i od razu mówiłam że pewnie będzie padać bo musi mi opłukać :;230
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Iwonko, śliczna robinia ;:138 , a jakie ma wymagania? Dobrze zimuje?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Trawnik się kurczy ale jak będzie pięknie ;:224
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wiesz, Iwonko, ja jestem gapa, przecież miałam w doniczkach różne roślinki (w tym sadzonki fuksji) i mogłam Ci coś dać, gdy byłaś u mnie ;:124 .
Masz bardzo sympatyczną rodzinkę, może o tym teraz nie wiesz, ale przeżywasz bardzo fajny okres w życiu,
tylko czas szybko mija i dzieciaki wyrastają ;:oj .
Widzę, że idziesz utartym torem i powiększasz rabatki, to bardzo dobrze, bo wiele roślin się zmieści.
Z drugiej strony trzeba wtedy dużo czasu, aby to ogarnąć, ja nie daję rady być na bieżąco, sama widziałaś :roll: .
Robinia szczeciniasta (Małgorzaty?) pięknie kwitnie, jest to jednak kruche drzewo, moja została zniszczona przez burzę.
Niebieski dzwonek (cebulica) kupiłaś, czy masz z innego źródła?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko robinia faktycznie ładnie w tym roku zakwitła. Stokrotki afrykańskie miałam w ubiegłym roku w pięciu kolorach, próbowałam z nich zrobić sadzonki niestety nie udało się a nasion też nie udało mi się zebrać. Taką jak ta pierwszy raz udało mi się kupić.
Sylwia ja w tym tygodniu mam taką dodatkową pracę i totalnie brak czasu, na cokolwiek, aż się boję jak ten mój ogródek będzie wyglądał po całym tygodniu bez plewiena. Na mycie okien też brak czasu więc pewnie to była Twoja zasługa że u nas pada, ale mogłaś przy tym zamknąć zamrażarkę :;230
Michał szczerze mówiąc to nie wiem jakie robinia ma wymagania, posadziłam ją tam gdzie chciałam i rośnie jak szalona. Zimuje dobrze, choć niektórzy się skarżą że jest krucha i się łamie, u mnie na razie nie ucierpiała, choć u mnie strasznie wieje.
Gosiu dzięki za miłe słówko ;:196
Elu nie masz się czym przejmować, pamiętaj tylko o zamówieniu mojego M. Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa o mojej rodzince, masz rację że to jest najfajniejszy okres kiedy dzieciaki są takie małe i kochane. Rabatki powiększam ciągle i też się zastanawiam jak ja to wszystko ogarnę jak bedę musiała kiedyś wrócić do pracy. Czytałam u wielu osób że robinia jest bnardzo krucha, ale moja jakoś na tym moim wygwizdowiu na razie nie ucierpiała, choć ta jest jakaś inna bo jej gałązki są gładkie a nie takie owłosione. Niebieskie dzwoneczki kupowałam, razem z różowymi i powinnam mieć jeszcze białe ale jeszcze nie kwitną.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Skoro robinia ma gładkie gałęzie, to znaczy że nie jest to r. szczeciniasta,
więcej możesz doczytać w tym wątku - wygląda na r. lepką ?
Pytałam o cebulice dzwonkowate (kupowałam jako hiacyncik hiszpański),
bo ja kupiłam białą i różową a niebieską przywiozłam sobie z irlandzkiego lasu (wyłyżeczkowałam w lutym :roll: ),
ta jednak ma drobniejsze dzwonki, węższe i to jest ponoć inna, cebulica non scripta.
Pokazywałam kiedyś w swoim wątku zdjęcia z irlandzkiego lasu, piękne niebieskie polany.
O bzie będę pamiętała, muszę się dobrze przyjrzeć, skąd odrost wziąć, aby nie było pomyłki w kolorze :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Iwonko pokazujesz nam sane wspaniałości, super kwitnienie robinii ;:215
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Śliczna robinia, jest prawdziwą ozdobą ogrodu. Zawsze żałuje ,że nie mam już miejsca ta takie większe drzewka ozdobne...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Iwonko dzięki za przypomnienie bo zamrażarkę też myłam i rzeczywiście zapomniałam zamknąć.... :;230 no ale już dzisiaj cieplej.....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko prześlicznie kwitnie Twoja robinia ! Pewnie w niedługiej przyszłości zagości i u mnie, bo bardzo mi się podoba :D Mam tylko szczeciniastą, też jest ładna, jeszcze nie kwitnie, choć już obsypana pąkami.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”