Ogródek Robaczka cz. 6
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Agunia
Sycylia powiadasz? Hmmm.... Ja mam dylemat pomiędzy Cro a Toscanią we wrześniu. Zawsze był czerwiec albo lipiec a w tym roku mam za dużo pracy w ogrodzie sezonie i dlatego obmyślam wrzesień, ale czy ja wytrzymam tak długo? Ten kwiecień Kasiowy brzmi nieźle a luty jeszcze lepiej
Kiedyś zaliczyłam Cypr w lutym, ale to taka raczej wiosna jest niż lato, to ja wole zaczekać na cieplejsze m-ce.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, Sycylia powiadam 
Miałam do wyboru Cypr, ale tam znalazłam super kameralny i nowy hotel, więc nie ma o czym mówić. Wybór chyba dokonany
Miałam do wyboru Cypr, ale tam znalazłam super kameralny i nowy hotel, więc nie ma o czym mówić. Wybór chyba dokonany
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale słoneczno-wakacyjne kraje. Mój urlop planuje się dopiero pod koniec września a więc to jeszcze naprawdę bardzo bardzo dużo czasu 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiek sorki, że tak u ciebie ale ja do Agu. Dobrze wybierz rejon lub podejrzyj na googlach, w zeszłym roku Sycylia nieźle płonęła. Nie podejrzewam, że w tym roku się to powtórzy, ale oglądanie spalonego krajobrazu nie nastraja wakacyjnie 
Kasia, dzięki, wiem o tych pożarach... z tego, co się orientowałam, one głównie szalały w okolicach Palermo; ja będę (jeśli się zdecydujemy), z drugiej strony, bliżej Taorminy.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nasiona kupuja, sieja, sadza ... o urlopach w cieplych krajach rozprawiaja a to znaczy, ze za wiosna tesknota czleka zzera 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Dobrze, że wyczytałam o kobei
W takim razie do końca stycznia muszę zapolować na te polecane przez Ciebie krążki torfowe 
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Nic dodać nic ująć... Pozdrowionkasweety pisze:Dobrze, że wyczytałam o kobeiW takim razie do końca stycznia muszę zapolować na te polecane przez Ciebie krążki torfowe
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Kasiu:) aż prawie dziwne że nie ma dzisiaj jeszcze nowych zdjęć z bajkowego ogrodu ,planuj urlop i ładowanie akumulatorów ale nam ładuj je póki co Twoim królestwem
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
milcz i odpoczywaj a my podziwiać będziemy 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marzenko, tak myślę o Twojej rabatce przy domu i ...jeśli ma to być róża o wysokości 80-100, o wzniesionych pędach, zdrowa i obficie kwitnąca...a gdzieś czytałam, że widzisz tam czerwień to.. polecam Piano
Bajeczna różyczka - mam ją pierwszy sezon, ale zachwyciła mnie absolutnie. Kwitnie w kiściach, które utrzymują się nawet 2 tygodnie na krzaku, pozostają niewzruszone na deszcz czy mocne słońce. Kwiaty rozetkowe, gęsto utkane, nie osypują się tylko zasychają w całości, pachną. Liście są skórzaste, ciemno-zielone... stanowią piękną oprawę dla karminowo-malinowych kwiatów
Nie chorowała mi ani razu, pędy ma wzniesione, sztywne. Moim zdaniem, zasługuje na szpaler
Jak myślisz?
Kilka fotek z przeglądem kwitnienia w sezonie (czerwiec wrzesień):
26.06

13.07

22.07.

19.08

21.08

27.08

01.09

19.09

30.09

...do 1 marca pozostało 52 dni
Kilka fotek z przeglądem kwitnienia w sezonie (czerwiec wrzesień):
26.06

13.07

22.07.

19.08

21.08

27.08

01.09

19.09

30.09

...do 1 marca pozostało 52 dni
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasiu masz rację , mnuie tez zachwyca Piano , choc u mnie skromnie jeszcze kwitła, pózno posadzona rózyczka
Ale juz nie moje sie doczekac jej pieknych siostrzyczek Pink i Charming
Ale juz nie moje sie doczekac jej pieknych siostrzyczek Pink i Charming
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Hurra, jak fajnie, że tak krótko, chociaż pada śnieg...
Dobrze, że zima leciutka póki co !
Pięknie uchwycone twoje pergole na wprost drzwi, chyba pierwszy raz widzę to ujęcie. I widzę dużo klemków, rosną bezpośrednio przy nich? A róże też tam są?
Pięknie uchwycone twoje pergole na wprost drzwi, chyba pierwszy raz widzę to ujęcie. I widzę dużo klemków, rosną bezpośrednio przy nich? A róże też tam są?