Mój ogród na fotografii cz. II
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii cz. II
Bogusiu! Coś mi się ostatnio Twój wątek przestał pokazywać więc wyruszyłam na poszukiwania...no i znalazłam...siedemnaście stron nowego wątku
No i jeszcze złotko i zaręczyny syna! Gratuluję kochana! Tylko troszkę mi przykro,że ze mnie taka gapa 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
babeczki mięsne zapamiętane
zaczynam podróż od początku .....
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
przepiękne.....maki ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu! /Amba/...miło mi,że odnalazłaś ponownie drogę do mojego raju...Dziękuję
za gratulacje ...tak...ostatnio był okres obfitujący w uroczystości rodzinne- miłe i wzruszające.... Pozdrawiam cieplutko
Andrzeju....dziękuję serdecznie z wizytę....musisz uzbroić się w cierpliwość ,gdyż spacer po moim obszernym ogrodzie jest niemałym wysiłkiem....ale myślę,że przyjemnym. Gospodarze radzi z wizyty miłych gości....zawsze zaproszą w swoje progi... 
Krystianie..."lepiej późno, niż wcale" ...zatem witam serdecznie w przyprószonym dzisiaj ponownie śniegiem ...moim raju..
Tę makową łączkę miałam dwa lata...pierwszy rok były to maki pełne czerwono - fioletowo - wrzosowe. Drugi rok ...samosiejki...ale juz z przewagą czerwonych ,o pojedynczych płatkach. Obecnie gdzieniegdzie mozna spotkać pojedynczy kwiatek. Nie zbieralam nasion... i samoistnie wyginęły...
Aga/ kocham kwiaty/ Maki piękne...ale po obejrzeniu emitowanego w TV reportażu...nie zabiegałam o ponowne odnowienie tej łączki..
.powód!....strażnicy prawa nie potrafili odróżnić maków ogrodowych, ozdobnych od tych....inych. Z tego też powodu wszyscy działkowicze ....znaleźli się w sądzie/ bzdurne ...ale prawdziwe/. Wolę oszczędzić sobie stresu i nerwów, wszak ogród to mój raj. 
Krystianie..."lepiej późno, niż wcale" ...zatem witam serdecznie w przyprószonym dzisiaj ponownie śniegiem ...moim raju..
Tę makową łączkę miałam dwa lata...pierwszy rok były to maki pełne czerwono - fioletowo - wrzosowe. Drugi rok ...samosiejki...ale juz z przewagą czerwonych ,o pojedynczych płatkach. Obecnie gdzieniegdzie mozna spotkać pojedynczy kwiatek. Nie zbieralam nasion... i samoistnie wyginęły...
Aga/ kocham kwiaty/ Maki piękne...ale po obejrzeniu emitowanego w TV reportażu...nie zabiegałam o ponowne odnowienie tej łączki..
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Cudna łączka maków, ale właśnie, strażnicy miejscy, to jest problem, więc lepiej dać sobie na spokój, choć ja mam trochę maków pełnych, same się wysiewają i nie wyrywam, ryzykuję 
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Śliczne i delikatne maczki

Też w tym roku wysiałam,ale pełne,zobaczymy wiosną co z nich będzie
Też w tym roku wysiałam,ale pełne,zobaczymy wiosną co z nich będzie
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Krystian mak jest karalny 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
Bogusiu jak minął dzień?
oj Aniu chyba masz jeszcze jedną osobę do spowiedzi
oj Aniu chyba masz jeszcze jedną osobę do spowiedzi
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
wielkakulka właśnie słyszałem
też wysiałem trochę pełnych
też wysiałem trochę pełnych
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kris no to
do wątku Ani i się spowiadaj co masz nielegalnie 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bogusiu mam ostatnio zaległości na forum, więc z opóźnieniem gratuluję zaręczyn Syna i złotej karty.
Zachwycił mnie Twój Rdest Auberta.
Pięknie zakwitł. Mój niestety zmarzł i więcej nie będę sadziła, trudno .
Łączka makowa przecudnej urody.
Czy to jest mak lekarski, gdyż tylko takiego nie można uprawiać w ogrodach, mnie on wygląda na syberyjski, ozdobny.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zachwycił mnie Twój Rdest Auberta.
Pięknie zakwitł. Mój niestety zmarzł i więcej nie będę sadziła, trudno .
Łączka makowa przecudnej urody.
Czy to jest mak lekarski, gdyż tylko takiego nie można uprawiać w ogrodach, mnie on wygląda na syberyjski, ozdobny.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Piękny ogród z klimatem

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Iwonko...moje też ongiś były pełne...a co im się "porobiło" ...nie mam pojęcia
Wiolu!...ja juz nie chcę maków...choć są piękne...Pozdrawiam cieputko, choć za oknem biało i ciut mroźnie.
Aniu...ogrodowe maki są dozwolone....
Przemku...dzień minął
pół dnia na "rozjazdach"...później kawka...komp...forumowi przyjaciele....ach ...zapomniałam ...jeszcze w międzyczasie posadziłam 25 cebul tulipanów, które dzisiaj kupiłam...no bo miałam taki kaprys.
Krystianie...tak jak pisałam ...łączki już nie chcę...choć mam dwa ozdobne , syberyjskie....
Tajeczko...dziękuję ,że do mnie zajrzałaś...bardzo mi miło...Maczki cudowne....oczywiście to jest mak ozdobny, syberyjski...

-- 5 gru 2012, o 20:13 --
Jasiu/mrinwestor/...dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa...wpadnę jutro z rewizytą. Pozdrawiam cieplutko! 
Wiolu!...ja juz nie chcę maków...choć są piękne...Pozdrawiam cieputko, choć za oknem biało i ciut mroźnie.
Aniu...ogrodowe maki są dozwolone....
Przemku...dzień minął
Krystianie...tak jak pisałam ...łączki już nie chcę...choć mam dwa ozdobne , syberyjskie....
Tajeczko...dziękuję ,że do mnie zajrzałaś...bardzo mi miło...Maczki cudowne....oczywiście to jest mak ozdobny, syberyjski...
-- 5 gru 2012, o 20:13 --
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
potrójna racja - cierpliwie z wysiłkiem przyjemnie połaziłembwoj54 pisze:Andrzeju....musisz uzbroić się w cierpliwość ,gdyż spacer po moim obszernym ogrodzie jest niemałym wysiłkiem....ale myślę,że przyjemnym.
0,5ha w tym 4a stawu a wszystko zadbane .... no tak - emerytka - ma czas, ale to za mało ... trzeba mieć jeszcze chęci ... a Ty masz
ja też zacząłem bonsai`owo ciąć iglaki ... tzn. na razie dwa
aha podpowiedź bardziej doświadczonego ... bo i dłużej (kilkanaście lat) i więcej od L3 do S1 - do lekarza nie chodzę, bo tylko faszerują lekami - zresztą i tak recept nie wykupywałem - zdaję się na gimnastykę i ruch - tyle lat, że już wiem kiedy i jak zaboli i co z tym zrobić.
Do lekarza zachodzę tylko po wniosek do sanatorium, nie łykam nawet witaminy C
Wiem, gdzie urzędujesz - raz na 2-3 lata śmigam 3-ką ze Śląska na Szczecin ( w tym roku już było
Pozdrawiam i ... pływaj jak rybka - tzn. połóż się na plecach i wciskając lędźwie w podłogę wysuwaj naprzemian nogi cały czas leżące na podłodze