Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Lucynko cieszę się,bardzo , ze zaglądasz i za propozycję żurawki ;:196 jeśli moja nie przetrwa to będę się pięknie uśmiechać :D Strasznie mi jej żal, bo bardzo lubię tę odmianę a ja nieopatrznie wcześniej jej sobie nie rozmnożyłam :?
Lilie królewskie są faktycznie piękne, to jedne z pierwszych lilii jakie rosną w moim ogródku :D

Izuś niestety nie mam pojęcia jak floksik ma na imię, ale śliczny jest naprawdę :D Po kwitnieniu muszę go przesadzić, bo pięknie się rozrósł i zagłusza sąsiednie mniejsze roślinki :D

Łukaszu faktycznie czas lilii liliowców jest wspaniały :D Ogrody są wtedy takie kolorowe, pachnące....po prostu piękne :D
Powiem Ci szczerze, że i u mnie po sąsiedzku też nie ma ogrodowych pasjonatów, i powiem szczerze, ze bardzo mi tego brak....teraz sąsiedzi zajęli się bardzo swoim ogródkiem, ciągle coś w nim robią. Aż przyjemnie patrzeć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, ależ ja uwielbiam takie zdjęcia ;:138 Gęste, kolorowe rabaty, soczysta zieleń... rewelacja ;:138 Floksy przepiękne...no i te lilie...ahhhh... bajka ... ;:180
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

ładne widoczki ;:7 Floksy cudowne :) o liliach nie wspominając .
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga masz wszystko co lubię i te kolory ach pieknie ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga śliczne te zakątki. ;:215
Floksy ,lilie, powojniki, liliowce.....to najwspanialsze kwiaty na lato.
Każda fotka bajecznie kolorowa. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Podziwiam kwitnące floksy,bo moje coś pózno startują albo zastrajkowały w tym roku.Te zwykłe fioletowe mają maleńkie pąki,a reszta jeszcze nic.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię twoje zestawienia kolorystyczne. Tym razem wpadł mi w oko powojnik w ujęciu z floksami.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

:wit

Ale masz fajnie... ;:oj
U mnie zdecydowanie brakuje wielkich drzew, ale trudno... nic nie poradzę.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś, jak zwykle pochwale Twój piękny ogród i fantastyczne zdjęcia :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękna soczysta zieleń, śliczne kwitnące kwiaty, przepiękne zdjęcia ;:173
Czuję się jak w niebie ;:197
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu dziękuję , cieszę się, że podoba Ci się.....gęsto jest faktycznie, miejscami nawet zbyt gęsto ....no i wtedy szpadel lub sekator w dłoń 8-) :lol:

Aloesiku dziękuję :D Floksy są nieocenione w ogrodach, to takie sielskie kwiaty dzieciństwa :D

Dorotko dziękuję, cieszę się że podoba Ci się :D

Grażynko, czasami zastanawiam się, czy już teraz nie jest za kolorowo....ale tylko przez chwilę tak myślę, bo ja kocham jak jest barwnie, dynamicznie i wesoło :D
Powojniki jeszcze w tym roku marniutkie, bo dużo mi wypadło, a te kupione na ich miejsce jeszcze maleństwa. Mam nadzieję, że już w przyszłym roku będą bardziej widoczne :D

Małgoś , to zależy również od odmiany. Ja mam jedną kępę zdecydowanie późniejszą, w tej chwili kiedy inne w pełni kwitnienia ona ma dopiero malutkie pączki.

Madziu te moje połączenia kolorystyczne to barwny misz-masz :lol: Lubię kolorowo i tak sadzę . Kontrastowe, wielobarwne wesołe zestawienia dominują w całym ogrodzie. W innych ogrodach uwielbiam podziwiać stonowane rabaty np w bieli i różu, czy w samych różowościach, ale u mnie to nie przejdzie....pragnę różnych barw :D Tak się czuję najlepiej :D

Gabi witaj ;:196 u Ciebie nie ma drzew, ale jest pięknie i ogródek tak skomponowany, że wcale ich nie brakuje. U mnie z dużych drzew to tylko owocowe, na owockach mi zależy więc tak musiałam pokombinować, żeby rabaty potworzyć wokół nich. Teraz będę wycinała jedną naprawdę dużą czereśnię, ale na jej miejsce posadzę inne drzewko. Jak pomyślę o tej robocie to aż mi się odechciewa. Boję się o te wszystkie byliny które rosną w pobliżu :?

Mariolu dziękuję, to bardzo miłe, kiedy efekty pracy są doceniane ;:196

Dawidku ależ jesteś miły dziękuję :D Cieszę się, ze podoba Ci się :D
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

AGNESS pisze:Lucynko cieszę się,bardzo , ze zaglądasz i za propozycję żurawki ;:196 jeśli moja nie przetrwa to będę się pięknie uśmiechać :D Strasznie mi jej żal, bo bardzo lubię tę odmianę a ja nieopatrznie wcześniej jej sobie nie rozmnożyłam :?
Lilie królewskie są faktycznie piękne, to jedne z pierwszych lilii jakie rosną w moim ogródku :D

Izuś niestety nie mam pojęcia jak floksik ma na imię, ale śliczny jest naprawdę :D Po kwitnieniu muszę go przesadzić, bo pięknie się rozrósł i zagłusza sąsiednie mniejsze roślinki :D

Łukaszu faktycznie czas lilii liliowców jest wspaniały :D Ogrody są wtedy takie kolorowe, pachnące....po prostu piękne :D
Powiem Ci szczerze, że i u mnie po sąsiedzku też nie ma ogrodowych pasjonatów, i powiem szczerze, ze bardzo mi tego brak....teraz sąsiedzi zajęli się bardzo swoim ogródkiem, ciągle coś w nim robią. Aż przyjemnie patrzeć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prześlicznie mój klimat też mam tak gęsto i wygląda po prostu świetnie i kolorowo ;:138
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Twój ogród od początku mi się podobał :wink:
Może mój kiedyś taki będzie ;:173
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

AGNESS pisze:Aguś dziękuję ;:196 Zapach roznosi się naprawdę daleko, szczególnie wieczorem :D

Nutko witaj :wit Te dwie lilijki akurat nie pachną, ale faktycznie są śliczne :D Ale inne wspaniale perfumują ogród :D

Madziu to pewnie takie wrażenie na fotkach, floksy są bardzo wysokie. Mają około 140 cm. Większość mam takich wysokich, tylko 2 odmiany są niższe, mają mniej niż 100cm. Większość ma 3 rok. Kilka jest starszych kęp...

Halinko dziękuję Ci bardzo. Takie słowa naprawdę bardzo cieszą. To takie miłe, ze to co robimy podoba się nie tylko nam :D Lilie kocham od zawsze , tak, że troszkę się nazbierało. Liliowce sadzę dopiero od niedawna, wcześniej miałam tylko 2 popularne odmiany, nawet nie wiedziałam, ze tyle ich jest i to takich pięknych :lol:

Elu Gardenka mnie zauroczyła na maxa, jest przepiękna, taka elegancka, ogromne kwiaty.....no i zapach...cudo :D Naprawdę bardzo ją polecam. Nie mogę odżałować, że po tej zimie pozostała tylko jedna cebula. ale też sobie dokupię, zeby z powrotem była kępa . Flore Pleno, też wspaniała, bardzo rozgałęziona, z mnóstwem ślicznych , pełnych kwiatów. Wygląda jak drzewko :lol:
Z tym mieszczeniem się.....to ja sama zastanawiam się jak mieszczę jeszcze nowe rośliny. Cały czas wydaje mi się, że jest tak strasznie ciasno.....ale znów coś dokupuję i miejsce się znajduje :;230

Bożenko dziękuję ;:196 Cieszę się, ze podobają Ci się. To moje ukochane rośliny :D

Dalsza odsłona lilijek :D
NN
Obrazek

Obrazek

Pollyanna
Obrazek

Lilia Królewska
Obrazek

Obrazek

Netty,s Pride
Obrazek

Obrazek

Koreus
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Tresor
Obrazek

Red Dutch
Obrazek
prześliczne ;:138

-- 15 lip 2012, o 12:19 --
e-genia pisze:Obrazek

ten ciemny cudny podobny do Bella Logusi ;:63

Z tym rozrastaniem się liliowców jest różnie nie które nowe odmiany też pięknie się rozrastają , a nie które mam już ponad 4 lata i mają tylko 2 pędy , tak właściwie po ostatniej zimie wyglądają gorzej niż w zeszłym roku .
Czy ta odmiana liliowca ma drobne kwiaty czy tylko u mnie tak jest?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, pięknie ci kwitną lilie ;:oj
Cudnie kolorowo u ciebie.
Pozdrawiam
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna