Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Od patrzenia i ja się trochę zaraziłam-też zaklepałam Souvenir de St. Annes :D Oczarował mnie pąk, który pokazywałaś, no i strefa :wink: Sama jestem bardzo ciekawa, jak to moje polowanie na właściwą strefę zostanie zweryfikowane przez zimę. Większość róż sadziłam wiosną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko tak to jest Twoja kobea i takich pączusiów ma dość sporo. ;:215
Ewuś to Ty już jesteś druga co to zamówiła Souvenir de St. Anne's, zima pokarze które mogą rosnąć bez problemu. :uszy

Na dobranoc porcja róż.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek jeszcze moment i powinien się otworzyć

Obrazek

Obrazek

Obrazek marketanka a rodzi sobie bardzo dobrze,nawet upału po niej nie widać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka piekna ta rudbekia a takze Souvenir de Louis Amade w takim pół rozkwicie .Niby ta sama róża a u każdego kwitnie inaczej .Takie to anomalie w tym roku .Kiedys spojrzałaś na różę i już wiedziałas kim ona jest a w tym roku SZOK .Niektórym różom zminiaturyzowały sie nawet kwiatki ;:oj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam o poranku,Reksiu jest dzielny przetrzymał operacje jeszcze czeka go zdjęcie szwów. Mam nadzieje że nie będzie to żłośliwe.
Maju Twoje róże mnie zauroczyły, mój CHOPIN jeszcze nie kwitnie, mam naozieje że też będzie taki piękny. ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko bajecznie kwitną Ci różyczki, u mnie one takie biedne od upału, omdlałe, kwiaty dosłownie usmażone, popalone końce płatków :evil: Mogłoby wreszcie trochę popadać, bo susza okrutna i żar leje się z nieba.... Wczoraj na 6 godzin włączyłam podlewanie.....a i tak wszędzie nie dotarłam :roll:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Casanova chyba by mi pasowała (pasował? :lol: ) kolorkiem; czy rzeczywiście taki pomarańczowy?

No i piękne są Twoje Souveniry... ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pashmina jakby miała większe kwiaty? ;:224
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oj, gdybym to ja miała miejscówek jeszcze trochę w ogrodzie..
Te Souveniry są cudowne ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w kolejnym upalnym dniu a już zapowiadali lekkie ochłodzenie. :wit

Jadzia wczoraj Souvenir de Louis Amade był w półrozkwicie a dzisiaj rano wyglądał tak.

Obrazek a wieczorem albo rano będzie to wycięcia, w tym upalnym słońcu wszystko rozkwita i przekwita w tempie ekspresowym. :(

Konkretnie o jaką różę Ci chodzi? Chyba większość róż ma w tym roku taką tendencję do mniejszych kwiatów, nie mówię o nówkach bo one mają do tego prawo, ale o zasiedziałych krzaczkach. Nie dość że mają mniejsze to jeszcze do tego mniej pełne a niekiedy zdarzają się paropłatkowe. ;:202

Irena dobrze że Reksio sobie radzi, drapanko dla niego.
Chopin dość długo się zbierał i jak zakwitł to na wszystkich pędach.

Obrazek

Obrazek
Jak przekwitnie czeka go radykalne cięcie żeby lepiej się zakorzenił. :uszy

Agnes na zdjęciach różyczki wyglądają żywo bo robię zdjęcia z rana, najpóźniej do 9-tej. Jak byłam zaraz po południu to wyglądały bardzo oklapnięte a wieczorem pewnie będę znowu ścinać. Niestety wytrzymują na tym upalnym słońcu tylko 1-2 dni, wyjątki są ale mało.
Sympathie mimo że czerwona to wytrwale się trzyma, no ale ona to ma korzenie pewnie pod domem :;230

Obrazek

A Westerland otwiera chyba ostatnie kwiaty a sypią się strasznie a to też jest weteran, no ale on tak ma. ;:108

Obrazek

Nam przylewa prawie codziennie więc podlewać nie muszę ale chyba będę musiała rozprawić się z grzybami bo w takiej wilgotności i wysokiej temperaturze mnożą się strasznie. :evil:

Ewa Casanowa to róża wielkokwiatowa i kwitnie pojedynczymi kwiatami. Kolor ma zmienny bo rozkwitając ma taki prawie pomarańczowy a z czasem blaknie i przekwita blado kremowa do prawie białej. Dzisiaj wygląda już jaśniej.

Obrazek

Poprzedni kwiat zrobił się blado żółty

Obrazek
ale nie zdążył bardziej zjaśnieć bo przyszedł deszcz i dostał różowych plamek

Obrazek

Jak szukasz pomarańczowej róży to najlepsza według mnie byłaby jakaś angielka, jest ich kilka ale ja na angielkach nie bardzo się znam ;:131 poszukaj u Majki411.

Ania może i masz rację, te nowsze i świeższe kwiaty jakby były bardziej otwarte.

Obrazek

Obrazek

AniaDS ale wiesz większość z nich to są malutkie i potrzebują ciepła bo nadają się do strefy 6b.
Taki np Souvenir de Francois Gaulian kupiony wiosną od Petrovica, bardzo długo siedział w doniczce cicho i już myślałam że nic z niego nie będzie ale zebrał się w sobie i pozwoliłam mu na jeden kwiatek i już się nie umiem doczekać kiedy go otworzy.

Obrazek ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko całe szczęście, ze u Was pada inaczej biedne byłyby roślinki. U mnie sucho niesamowicie, wczoraj podlewanie było włączone ponad 6 godzin a i tak wszystkiego nie udało mi się podlać.... Rośliny pomdlałe, aż zaczynają niektóre zasychać, hortensje ogrodowe, mimo, ze w cieniu wyglądają strasznie ;:202
Chopin to moja ukochana róża, jest przepiękna i jako jedna z niewielu wspaniale znosi upał :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes od 18-tej przeszły nad nami 3 burze i dobrze polało :twisted: zaczynam mieć dość takiej aury, pewnie znowu czeka mnie sprzątanie. :twisted:

Na dobranoc albo na dobry dzień parę fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek wydaje mi się że jednak to jest Baden Baden, zauważyłam nieznaczne wybarwienie brzegów płatków na różowy a cały kwiatek jest blado-różowego koloru

Obrazek

Obrazek to jest sadzonka od Sipa z jesieni 2011 i jego pierwsze kwitnienie, rozrósł się bardzo i aż boję się czy go dzisiejsze burze nie połamały

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:19
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sama jestem ciekawa jak wygląda ogródek po tej dzisiejszej nawałnicy .U nas wczoraj nie padało więc podlewałam, a tu taka burza przyszła ,że aż szkoda było tej wody .Zaraz lepiej sie oddycha .Mój Casanova w tym roku całkiem jakiś rachityczny jakby nie on .Ma mniejsze kwiatki to samo Artur Bell czy Gloria dei jakaś taka nie Gloriowa .Pierwsze kwiaty Lincolna były warte podziwiania były jak dłoń a obecne o połowę mniejsze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutek, ale masz rozrośnięte przetaczniki! Mam nadzieję, że moja kępka w tym samym kolorze też sie tak pięknie rozkrzewi i ukwieci...
Souvenir de William Wood chwyta mnie za serce ;:167
O Pashminie nie wspomnę, bo podoba mi się każde pokazane przez Ciebie stadium jej rozkwitu...
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Majeczko pięknie zakwitły ci róże ;:138 ;:138 ;:138 Chopin mnie powalił to moje chciejstwo na jesień :D :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pashmina wygląda jakby ładniej :wink: Ale zakwitła u mnie Dainty Bees :shock: Będę ją na pewno kochać miłością wielką.
Kwitnie także Christine Helene, ale u mnie jest raczej waniliowa niż żółta. Może zmieni jeszcze kolor, a może to kwestia podłoża, ale kolor jest ledwie zauważalny-na razie to mój ulubiony bladawiec. Przyrosty zauważalnie wskazują na to, że to róża pnąca.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”