Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Werbenę też posiałam :wink:
Wczoraj wieczorem poczułam, że zbyt mocno opaliłam sobie pewną część ciała. Niby nic nie zrobiłam w ogrodzie, ale słońce świeciło :D Pieką mnie stopy :;230 Noszę do ogrodu buty z paskiem, więc jest i śnieżnobiała część skóry wśród ostrej czerwieni :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, ale masz kępy tulipanów ;:333 Niesamowite, jaka jest różnorodność odmian ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, rozumiem, że można opalić pewną część ciała, ale żeby tą :;230
Jak Ty to zrobiłaś?
Ja jakoś nie mogę się opalić. Od kiedy urodził się syn mam z tym kłopoty. Nie wiem ile bym na słońcu nie stała jestem koloru szaroburego. :roll:

Monia, uwielbiam tulipany właśnie w takich kępach. Będę je dalej sadziła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten kąt wyglada jeszcze nie ciekawie, bo hosty dopiero wychodzą

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipany w kepach sa the best. Tez będę dosadzac, tylko jak pojdzie w takim tempie jak w tym roku.... kiedy wsadzilam cala pake a wylazlo z 10 sztuk, to nie wiem kiedy uzyskam kepowy efekt :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Gosia, dobrze, że do Ciebie wpadłem, bo dowiedzialem się, kto był na spotkaniu.
Tulipany fajniste masz ;:108
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

zajrzałam bo miałam nadzieję zdjęcia zobaczyć i są :D poznaje to miejsce i niektóre ludki też :D tulipankowo u Ciebie Gosiu a co jeszcze kwitnie mówiłas że kolorowo masz ?
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gosiu,też mam te ciemno różowe z białym brzegiem,muszę je jakoś oznaczyć,by się nie pomieszały.W tym roku o kępach to ja wcale nie mogę mówić tulipany u mnie przemarzły i zakwitł tylko co któryś :? RH okazały, ;:138
Gosiu, pamiętam,że jesienią głowiłyśmy się ,czy jeden z Twoich nowych Rh zawiązał pąk kwiatowy,czy liściowy,jak wyszło?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipany o tyle mnie rozczarowały, że zamiast strzępiastych w tonacji różowo-białej mam różne inne dziwne sztuki w różnych kolorach :evil:
Stopy opalają się samoczynnie :;230 Miałam odkryte ramiona, te się nie przypaliły, a stopy swędzą. Chyba zejdzie mi z nich skóra :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosia,niedawno u Szmita mowiłas,ze szaleje z forum , a ostatnio kicha,przy takim upale mam odrzut totalny.Opaliłam sie przy tym,ze skóra mi zejdzie,bo jestem cała w bablach i pojadę łaciata na zjazd.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Świetne te tulipany, też muszę zwiększyć ich ilość w tym roku, bo u mnie podobnie jak u Jule wylazło tylko kilka sztuk.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosieńko czy mogę się przypomnieć o zdjęcie werbeny? Zebym przypadkiem nie wyplewiła :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula, ja kupuję w Auchanie. Wylazły wszystkie i to takie jak na zdjęciu. Jestem zadowolona. Jesienią znowu dosadzę, bo mam miejsca gdzie jest pusto. Jak wiesz lubię gąszcz.

Jacku, no szkoda, żę Cię nie było. Jednak te soboty masz przerąbane. :roll:

Isia, najwięcej tulipanów. Mam naprawdę już sporo. Teraz zaczęły niezapominajki i małe bratki kwitnąc. Zaczyna już otwierać się pierwszy rh.

Danusiu, jakoś mam w tym roku szczęście. Mało mi roślin wypadło. Nie licząc rh. Wszystkie nowe rododendrony obcięte to ziemi prawie. Ciekawe, czy coś z nich bedzie. Natomiast jestem zmnartwiona moim rh na kiju. Przetrwał zimę nieźle, a potem zaczął zwijać liście i tracić je. Na 100% złapał Fytoftorozę. Chyba będę musiała go wywalić, bo zarazi inne rośliny :(

Ewa, ja zawsze kupuję w Auchanie. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby była pomyłka.
No to ładnie się załtwiłas z tymi stopami. Teraz masz cięzko chodzić biedaku.

Małgosiu, ja nie tyle, że nie miałam ochoty na forum, ale czasu. Non stop coś się dzieje. A pamiętam, że kiedyś mogłam kilka razy wchodzić na ten sam wątek w ciągu dnia. :roll:

Aniu, tulipany są przecudne. Sadzę ich naprawdę dużo. A potem w ich miejsce sadzę jednoroczne. Zawsze jest kolorowo :D

Asiu, u mnie jeszcze nie wzeszły. Ja mam taki sposób, że w miejscu, w którym posiałam nie pielę, chyba, że pojawia się chwast, który znam. Oczywiśćie jak tylko coś się pojawi zaraz wstawię zdjęcie. Coś tam już chyba kiełkuje, ale to za małe, żeby swtierdzić, że to ono.
Moja koleżanka w zeszłym roku pourywała końcówki pędów i ukorzeniła. Teraz ma już spore roslinki. Ale to nie dla mnie, bo ja przez zimę bym zmarnowała.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Super tulipanowe kępy, Gosiu :)
Ja się właśnie męczę nad jedną rabatą, na której sporo miejsca będzie na cebulowe - posadzę je w grupach, bo dopiero wówczas ma to wygląd...
Gosiu, przypomnij mi - w Rogowie będziecie 20.05 po południu?
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Gosiu chyba się nie wpisałam po spotkaniu do Ciebie... czasu brakuje na wszystko... mam nadzieję, że kiedyś znowu się spotkamy ;:3 kępki tulipanów cudne. Podglądam, i planuję już swoje nasadzenia jesienne. W tym roku z kilkunastu tylko trzy mi wyszły. No cóż... na takie piękne kępy jak Twoje pewnie muszę trochę popracować. ;:65
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli pogoda będzie taka, jak teraz, zdążę odwiedzić wszystkie forumowe ogrody :;230 Kropi albo mży, więc siedzę przy komputerze. Trochę wilgoci mi się przyda, bo posiałam jednoroczne, ale mogłabym jeszcze coś przepielić, zanim przyjdzie ulewa :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”