Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Aguś trzymam kciuki,aby i do Ciebie zawitał deszcz ;:333
Od czwartku ma być ciepełko,na to liczę,magnolie czekają tylko na ;:3 Nie chcę,żeby mi zgniły :?
Wandziu dziś odkryłam,że Nostalgia ,Chopin i Schloss Eutin oraz mój niezłomny Chipek czarne do samej ziemi,a to jeszcze nie wszystkie.
Mam nadzieję,że odbiją z miejsca szczepienia.Mało tego na jednej róży dziś siedziały piękne,tłuste mszyce.Jak je dorwałam,jak zaczęłam strzelać,całe zielone paluchy miałam,a wyzywałam do nich,że hej :pogon
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, przykro mi, może masz głęboko zakopane, to zawsze jest nadzieja, że odbiją. ;:196
Ja bym nie wytrzymała i zrobiła inspekcje do głębną. ;:108
Muszę Ci powiedzieć , że od Ciebie uczę się nazw nowych kwiatków. Szachownica ma obłędny kolor i bardzo mi się podobają różowe kwiatuszki, na przed ostatnim zdjęciu, co to jest?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku jak ślicznie ;:oj
to na ostatnim zdjęciu to prymulki? :shock: bo tak wyglądają, ale ta ilość i ten kolorek.....niesamowity! :shock:
ale one mi się podobają! ;:224 ;:138 ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu mam nadzieję, że spadnie....Oby pięknie zakwitła Twoje magnolia, dość juz strat na ten rok...
Ależ zaskoczyłaś mnie tymi mszycami ....szybkie są :roll:

Majeczko uwielbiam drobne szachownice i bardzo się cieszę, że niedługo zakwitną :D Kwiatuszek o który pytasz to rozkwitająca gęsiówka kaukaska, różowa u mnie zawsze wcześniej startuje niż biała :D
Większość różyczek wygląda bardzo źle... dalej zaglądała nie będę, poczekam.....może jakoś im się uda...

Martuś
tak na ostatniej fotce to pierwiosnek gruziński, bardzo wczesny, ta kępka pięknie przetrwała, ale pozostałe niestety słabiutko....
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko ależ u ciebie zrobiło się kolorowo ;:oj Cudowne ciemierniki no i ta sasanka ... ;:215 Wspominałaś, że rozmiar krokusów się u ciebie zmienił. :wink: U mnie narcyzy mają 3-4 cm wysokości, a pierwsze hiacynty kwitną ... w ziemi :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, krokusów u mnie mnóstwo zginęło, a zmienił się rozmiar tulipanków....jedna odmiana, która już zakwitła , zawsze miała wysokość ok 25 cm, teraz jest wysokości krokusów , do 10 cm :shock: U Ciebie też widzę niezłe anomalie.....ależ pokręcony ten okres......pokręcona zima, pokręcona wiosna ....mam nadzieję, ze w końcu wszystko naskoczy na swoje tory :roll:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No nie wiem dlaczego ale nie dostawałam powiadomień i umknoł mi Twój wątek ;:223 Ale Ty masz już piękne kwitnienia a u mnie nic ;:185 Wszystko wczesne pomarzło nawet tulipany i hiacynty a róż już nie wymienię ile bo czarne w kopczykach,krokusy wcale nie zakwitły.Nie pamiętam takiej wiosny ;:oj
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Może wysokość tulipanów wynika z tego, że one lubią wędrować w dół i dlatego trzeba je od czasu do czasu wykopać i doprowadzić do porządku.
U mnie po raz pierwszy zanikły fiołki. Zostały smetne kępki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś tak naprawdę to tych kwitnień nie bardzo widać w ogródku, trzeba dobrze szukać....nie pamiętam wiosny, żeby tak mało kwiatów kwitło, strasznie dużo strat....o różach to nawet nie chcę myśleć, bo po prostu chce mi się ryczeć.....

Małgoś u mnie też nie bardzo widać fiołki :? Są tylko granatowe i błękitne....a po pozostałych nie ma śladu, a było co najmniej 6 kolorków....już nawet dokładnie nie pamiętam :roll:
Tulipanki po zaschnięciu wykopię i zobaczę co się stało z cebulami, że tak skarłowaciały....mam nadzieję, że będzie co wykopywać :?
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No mnie też jak wracam z ogródka to mąż musi schodzić mi z drogi bo jestem taka zła.bo wychodząc mam nadzieję że jednak coś odbije ale to mnie odbija jak to widzę :wit
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness - tulipanki nie skarlały w cebulkach, tylko długie mrozy spowodowały, że łodyga się nie wykształciła. Wtedy, kiedy rosną liście i łodygi, było okropnie zimno i tulipanki przyhamowały wzrost - i stąd ten efekt.
Moje tulipany też są o połowe niższe...

A pierwiosnki gruzińskie odleciały do krainy wiecznych ogrodów, niestety... A tak je lubię! Kojarzą mi się z dzieciństwem, bo w ogrodzie mojej babci było ich zawsze bardzo dużo. Są takie wyraziste i wesołe. Zobaczę na targu, może jakieś babcie będą sprzedawać, bo nie spotykam ich w ogrodnictwach.
Pozdrawiam sobotnio ;:3 Ula
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, mam nadzieję, że wiele roślin u Ciebie da jeszcze znak życia. Czasem roślina odradza się z maleńkiego fragmentu.
Głodki i szachownice u Ciebie mają bardzo obiecujące pąki 8-)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agulka, dzieńdoberek :wit Jak tam pogoda? Pada? U mnie tak, deszcz wygonił mnie właśnie z ogrodu, a takie miałam plany ;:173 W oczach się wszystko zieleni...
Zdjęcia robisz zjawiskowe, ach ten meszek sasanki... Niech no w końcu zakwitną tulipany i reszta towarzystwa - mam za mało wczesnowiosennych kwiatów!
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Chyba wiele ogrodów poniosło w tym roku straty - u mnie też padło wiele roślin i strat tyle, ;:98 że ryczeć się chce. To co pozostało to jakieś marne i słabo kwitnie. Nie ma co focić , bo to wszystko takie małe, że z lupą dopiero widoczne ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sasanka już Ci kwitnie 8-) u mnie dopiero ją widać ...zimno się zrobiło dzisiaj chociaż na termometrze 14*C ale zimny wiatr
i ;:3 brak... trzeba było uciekać z działki bo deszczyk zaczął padać a takie plany ogródkowe miałam dzisiaj...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”