Miejsce na ziemi Ave- cz. 6
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Miejsce na ziemi Ave- cz. 6
Ewuś - zalanie go wodą, to chyba nie da rady
Ciekawa jestem czy przeżyły u ciebie jakieś miskanty, bo moje wszystkie padły 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powojnikom wyraźnie u Ciebie pasuje, choć narzekasz, że masz kwaśną glebę.
Moje powojniki botaniczne raczkują zaledwie.
Skrzyp jest bardzo silny, w moim zakątku różanym przebija się przez agromatę i 5 cm warstwę żwirku.
Po Waszych sygnałach zrobiłam przegląd lilii - także nie widzę kilku odmian, zdziwiła mnie strata Black Out a to wytrzymałe - ponoć - azjatki.
Moje powojniki botaniczne raczkują zaledwie.
Skrzyp jest bardzo silny, w moim zakątku różanym przebija się przez agromatę i 5 cm warstwę żwirku.
Po Waszych sygnałach zrobiłam przegląd lilii - także nie widzę kilku odmian, zdziwiła mnie strata Black Out a to wytrzymałe - ponoć - azjatki.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AniuDS - jak zakupisz powojnika botanicznego - na pewno nie pożałujesz - Maidwell Hall skńczył u mnie spektakl, za to zaczęła Janny. Bardzo miło z ich strony ,ze się tak uzupełniają z kwitnieniem, bo dzięki temu mam dłuzsze powojnikowe widowisko...

Grażynko-Agrażko - posiadanie miskantów dopiero przed mną - miałam chęć kupic w tym sezonie, ale zmarwiłas mnie tą wiadomością, że u Ciebie padły (a ogród masz bardziej osłonięty niż ja...) czyżby nasze tereny były dla nich tak nieprzyjazne ?

Elu-Elsi - kwaśnej ziemi powojnikom "żałuję" i do dołków sypię im ziemię o bardziej "przyjaznym dla nich pH)
wiosna dostają dodatkowo po garstce wapna... ale niestety mrozy dla nich znacznie bardziej dotkliwe - dwa w dalszym ciągu nie dają znaku zycia... Kryspina "drgnęła" spod ziemi...
Moje azjatki gramolą się... ale dzisiaj ranek był tak zimny, że boję sie czy czasami nie schowają się znowu...
Całe szczęście, ze to zimno nie zaszkodzi juz azaliom ...

Grażynko-Agrażko - posiadanie miskantów dopiero przed mną - miałam chęć kupic w tym sezonie, ale zmarwiłas mnie tą wiadomością, że u Ciebie padły (a ogród masz bardziej osłonięty niż ja...) czyżby nasze tereny były dla nich tak nieprzyjazne ?

Elu-Elsi - kwaśnej ziemi powojnikom "żałuję" i do dołków sypię im ziemię o bardziej "przyjaznym dla nich pH)
Moje azjatki gramolą się... ale dzisiaj ranek był tak zimny, że boję sie czy czasami nie schowają się znowu...

- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jakie piękne te azalie, czy znasz ich nazwy? Ewo miskanty były u mnie z 7 lat, były ogromne. Ta zima wykończyła wszystkie, nie wiem jak to się stało ale nie tylko u mnie.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ave

Grazynko - pojęcia nie mam jak się nazywają te azalie - ale to chyba najpspolitsze odmiany - dostałam patyki od cioci...
Ulalala, 7-letnie miskanty wymarzły
to jeszcze smutniejsza wiadomość... bo ja chciałam zrobic sobie z nich taki parawan... i jakm mi tez wymarzną... to będzie totalna kicha, tym bardziej, że tanie nie są... wielka szkoda, ale będę chyba musiała przemyśleć ten mój "trawowy zakup"...
Ulalala, 7-letnie miskanty wymarzły
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewuś, jak ja dawno u Ciebie nie byłam.
Wiosna już całkiem zagościła u Ciebie.
Masz obłędne te powojniki.
Przypomniałaś mi, że nie zasiliłam swoich porządnie.
A trawami się nie przejmuj. Z nimi jak z różami. Czasem przemarzają,ale są o wiele tańsze
Moim zdaniem warto kupić drugi raz tę samą roślinę, bo przecież co roku taka sama zima się nie zdarza.
A gdyby nie zimowe straty, to za jakiś czas już nie miałybyśmy co kupować, a to dla mnie byłoby straszne
Wiosna już całkiem zagościła u Ciebie.
Masz obłędne te powojniki.
Przypomniałaś mi, że nie zasiliłam swoich porządnie.
A trawami się nie przejmuj. Z nimi jak z różami. Czasem przemarzają,ale są o wiele tańsze
Moim zdaniem warto kupić drugi raz tę samą roślinę, bo przecież co roku taka sama zima się nie zdarza.
A gdyby nie zimowe straty, to za jakiś czas już nie miałybyśmy co kupować, a to dla mnie byłoby straszne
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
U mnie po tej zimie wiele strat, ale miskantów nie ruszyło 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ewuś - jak azaliowo się zrobiło ! Jak ślicznie !!! A powojnik jest niesamowity - burza kwiatów 
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Ewuniu, nareszcię Cię odnalazłam
wszystkie znajome wątki mi gdzieś przepadły, tak rzadko bywam na FO. Mam nadzieję, ze nareszcie nadrobię zaległości
Powojnik cudowny zupełnie szalony, moje niestety wymarzły, azalie na tle ciemnego ogrodzenia też wyglądają fantastycznie.
wszystkie znajome wątki mi gdzieś przepadły, tak rzadko bywam na FO. Mam nadzieję, ze nareszcie nadrobię zaległości
Powojnik cudowny zupełnie szalony, moje niestety wymarzły, azalie na tle ciemnego ogrodzenia też wyglądają fantastycznie.
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Ave witam cieplutko
oglądałem Twoje zdjęcia i...widzę kolejny pełen uroku ogród,Bardzo mi się podoba powojnik,azalie i w ogóle wszystko mi sie podoba 
- Ave

Witam miłych Odwiedzaczy
Barabello - powojniki botaniczne na siatce - dadzą sobie radę - ten różowy rośnie właśnie w półcieniu, a nawet w sporym półcieniu - słonko dość szybko zasłania mu ogromy świerk sąsiadki...

Margolciu - jak miło Cie widzieć
masz racje - zimowe straty pozwalają znaleźć miejsce na nasze nowe chciejstwa
Zastanowię sie więc nad tymi trawkami, tym bardziej, że sporo róż mi w tym roku poległo.

AniuDS - no widzisz... u mnie w różance też niezły pogrom - chyba się przerzucę na terminatorki

Ewelinko - powojniki botaniczne i bylinowe rekompensują mi nędzne przyrosty wielkokwiatowych...

Cynamonku - oj, brakowało tu artystycznej duszyczki
Fajnie, że się odnalazłaś
U mnie dwa powojniki tez przepadły... ale w ich miejsce kupiłam sobie...6 nowych
Trzeba sobie jakos te straty powetować.

Witaj Jacku z Opola
Fajnie, ze do mnie zajrzałeś... no i że się podoba
Zapraszam częściej

Barabello - powojniki botaniczne na siatce - dadzą sobie radę - ten różowy rośnie właśnie w półcieniu, a nawet w sporym półcieniu - słonko dość szybko zasłania mu ogromy świerk sąsiadki...

Margolciu - jak miło Cie widzieć
masz racje - zimowe straty pozwalają znaleźć miejsce na nasze nowe chciejstwa

AniuDS - no widzisz... u mnie w różance też niezły pogrom - chyba się przerzucę na terminatorki

Ewelinko - powojniki botaniczne i bylinowe rekompensują mi nędzne przyrosty wielkokwiatowych...

Cynamonku - oj, brakowało tu artystycznej duszyczki
U mnie dwa powojniki tez przepadły... ale w ich miejsce kupiłam sobie...6 nowych

Witaj Jacku z Opola

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu cudowne kolorowe widoczki
Prześlicznie wyglądają tawuły z młodymi żarówiastymi przyrostami
i czy dobrze widzę piękna miniaturową dalijkę???
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wciąż nie mogę się napatrzeć na te Twoje powojniki. Jak tylko gdzieś trafię to na pewno kupię.
Azalie na tle ciemnego płotu wyglądają cudnie. Szkoda, że nie mam płotu...
i raczej mieć nie będę. Jest świetnym tłem dla wielu roślin. Znacznie lepszym niż siatka.
Azalie na tle ciemnego płotu wyglądają cudnie. Szkoda, że nie mam płotu...
- Ave

Agniesiu-Agness - musze powiedzieć, ze pokochałam tawuły... bardzo
Są dla mnie idealnymi krzewami - nie przemarzają, mają cudne kolorki, pięknie kwitną, szybko rosną, łatwo się je ukorzenia, jest mnóstwo odmian... no same zalety
Iza - Tu.ja - u mnie płot był koniecznością - mam tak wąską działke, że bez płotu miałam wrażenie uczestnictwa sąsiadów w naszym życiu... co niespecjalnie mi odpowiadało, a że przy okazji okazało sie, że płot lamelowy może spełniać jeszcze inne role...to efekt "uboczny"

Iza - Tu.ja - u mnie płot był koniecznością - mam tak wąską działke, że bez płotu miałam wrażenie uczestnictwa sąsiadów w naszym życiu... co niespecjalnie mi odpowiadało, a że przy okazji okazało sie, że płot lamelowy może spełniać jeszcze inne role...to efekt "uboczny"
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewulku, pooglądałam sobie Twoje powojniki jak zawsze z prawdziwą przyjemnością i odrobiną zazdrości. Tak bujnie Ci rosną i obficie kwitną! Ja próbuję je hodować trzeci rok i wciąż efekty dość mizerne
Pięknie u Ciebie, tylko zdjęć jakoś niedużo

Pięknie u Ciebie, tylko zdjęć jakoś niedużo