W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kogra, to niemożliwe, żeby taki mały pies miał taaaaki długi jęzor :lol: :lol: :lol: Bosska lustrzana sierść, to chyba od głasków, prawda?

Bartelsz, jakiego masz poważnego i godnie wyprostowanego psia, na pierwszym zdjęciu wygląda, jakby czekał na zawieszenie na szyi medalu za urodę :lol: :lol: :lol:

A mój pies? Oto zdjęcia z kopania dziury, trochę łapami, trochę pyskiem, trochę zębami, a jak się zmęczył, to na koniec na leżąco :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

(nie wiem i nie chcę wiedzieć, czy mysza została upolowana...)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nalewka pisze:
Bartelsz, jakiego masz poważnego i godnie wyprostowanego psia, na pierwszym zdjęciu wygląda, jakby czekał na zawieszenie na szyi medalu za urodę :lol: :lol:

A na mnie zrobił wrażenie dość groźnego :twisted: . Zgadłam, Bartelsz? Czy łagodny jak baranek ?
Nalewka pisze: ...A mój pies? Oto zdjęcia z kopania dziury, trochę łapami, trochę pyskiem, trochę zębami, a jak się zmęczył, to na koniec na leżąco :P
Z pewnością mysz uciekła, ma podziemny labirynt z wieloma wyjściami.. :D . Przypomniałam sobie dzięki tym fotkom,
mojego poprzedniego piecha.. :( . Identycznie kopał w ziemi i potem paradował z wymorusanym pyskiem .. :D
Trzeba było ciągle mieć go na oku, bo nigdy nie znałam dnia ani godziny, kiedy którą rabatkę przekopie.. :twisted:

Pozdrowienia dla Właścicieli i głaskanko dla piechów :D
Awatar użytkownika
bartelsz
200p
200p
Od: 11 cze 2007, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Amlos pisze:
A na mnie zrobił wrażenie dość groźnego :twisted: . Zgadłam, Bartelsz? Czy łagodny jak baranek ?
Z racji tego że należy do rasy psów bojowych (dogo argentino niestety bez papierów) jak sama nazwa wskazuje wszystkiego się boi. Całe dnie poza działką spędza na kanapie i czeka na pieszczoty.

ObrazekObrazekObrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

;:91 Pozory jednak mylą .. Ale nieproszony gość o złych zamiarach nie musi tego wiedzieć .. :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nalewko - nie znasz możliwości mojej Tinki - to jeszcze nie cały jęzorek jest na wierzchu. A sierść jest taka gładka i świecąca, bo to pies łóżkowy, więc już wiesz dlaczego tak się świeci. A głaski to tylko kosmetyka potarganych włosów po nocce pod "pierzyną". :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

Właśnie wróciłam z moimi pieskami ze spacerku..w lesie pięknie :kwitną wrzosy..
Obrazek
Obrazek
BeataG
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 lip 2007, o 20:00

Post »

cudny jest twój owczarek,przesłodka morda
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

BeataG pisze:cudny jest twój owczarek
Dziękuję Beato,
mam 4 owczarki: Tora (na zdj) i 3 suczki (których zdjęcia były wcześniej). Jedna z nich też była dzisiaj na spacerku,ale niestety nie lubi aparatu,natomiast dwie mają szczeniaki i nie chcą odchodzić tak daleko.
No to jeszcze jedno zdjęcie:

Obrazek
BeataG
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 lip 2007, o 20:00

Post »

Owczarki to jedyne psy ,które mój Maddox jako tako toleruje
Obrazek
Shot with KODAK Z740 ZOOM DIGITAL CAMERA at 2007-08-17
za to na widok kotka dostaje małpiego rozumu
Obrazek
zaczyna swoj taniec przy siatce
Obrazek
nie spuszcza sąsiedniej działki z oka
Obrazek
a oto sprawca zamieszania,uderzające podobieństwo
Obrazek
a jak nie ma kotka,słodkie lenistwo to to co lubi najbardziej
Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Znalazłam zdjęcia mojego łobuza sprzed trzech i pół roku (pierwsze dni u nas, miała ok. 2 miesięcy) - szalone czasy szczenięcych błazeństw! :D Rozpłynęłam się na tyle, że musiałam Wam pokazać:

Obrazek Obrazek

A tak wygląda obecnie:

Obrazek
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Kochani mam problem. Szczęście i problem. Otóż dziś stałam się szczęśliwą właścicielką suni rasy cocker spaniel. Choć nie tak dawno zarzekałam się, że nigdy więcej psa w domu, że nie chcę nigdy więcej przeżywać śmierci ukochanego zwierzęcia, choć do tej pory serce roztapia mi się na widok jamników.... To dziś a właściwie od wczoraj jestem przeszczęśliwa... sunia jest po przejściach. Została znaleziona przez znajomą w stodole jej kuzyna. Skąd się tam wzięła - nikt nie ma pojęcia... Nikt nigdy jej nie szukał i tak owa znajoma zmuszona była zaopiekować się pieskiem. Teraz z powodu wyjazdu za granicę zapytała mnie czy jej nie chcę. O rany... Jasne, że chcę... Ruda jest prześliczna, przeurocza, przekochana.... A problem wiąże się z jej sierścią a konkretnie z sierścią na uszach. Otóż pod warstwą długich jedwabnych "włosów" są grube kołtuny tak jakby sfilcowanej sierści, zbitej tak, że w żaden chyba sposób się tego nie rozczesze. Zresztą ona jest u mnie pierwszy dzień i nie chcę jej do siebie zrazić więc nie czeszę jej tego, żeby nie sprawić psu bólu... Nie wiem co z tym zrobić i czy w ogóle coś się jeszcze da zrobić.?... Ja znam sie tylko na pielęgnacji jamników i to krótkowłosych.... Proszę, błagam... Pomóżcie mnie i mojemu psu.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Najlepiej skorzystaj z usług psiego fryzjera, a jeśli to niemożliwe, to pozostaje tylko wycięcie i to przy samej skórze.Bo inaczej włosy dalej będą się zwijać. Najlepiej robić to kiedy pies śpi - wtedy łatwiej usunąć kołtuny. Ale trzeba robić to ostrożnie aby nie przyciąć ucha, bo pies może się zrazić i więcej nie pozwoli się złapać za ucho.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Zgadzam się z Kogrą - tylko wycięcie wchodzi w grę. Ja mam pudla i podobny problem - u psów z długimi zwisającymi uszami to częsty problem. Te włosy koniecznie musisz wyciąć, a także dbać by uszy zawsze były suche.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ja mojemu wycinam włosy od spodu na krótko, te drobne kłaczki na uszku też ( u niektórych psów można je nawet leciutko wyrywać), a długie zostawiam tylko na zewnątrz. To ułatwia pielęgnację i pomaga dbać o czystość ucha. Obrazek
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Tak myślałam... Mam nadzieję że te włosy szybko odrosną, bo tego jest naprawdę dyżo i będzie chodziła z łysymi plackami...
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”