W cieniu brzozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W cieniu brzozy

Post »

Super zakup Halinko, ja też kocham tulipanki :tan To jest lilia ,czy liliowiec -śliczna :?: Różami rozjaśniłaś ponury dzień -cudne takie ogniste ;:138
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanki w grudniu po południu całkiem przyjemnie...A cena taka że aż miło ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu :wit hmm... mój jaśminowiec nie ma tyle szczęścia i tyle miejsca. Rozrasta się bardzo, a że rośnie przy ścieżce to i przeszkadza :( .
Dziękuje w imieniu róż ;:196 . Ja też uwielbiam takie ogniste kolorki :D .
Na grzyby wybieram się za ogrodzenie. Działka znajduje się przy lesie. A właściwie las otacza dookoła miejscowość w której mam działkę.

Romo :wit cieszę się, że podoba Ci się mój zakup. O tej porze roku nie było już w czym wybrać. Ale skusiła mnie promocja :lol: .
To jest liliowiec, jeden z dwóch jakie posiadam, nawet nie znam jego nazwy. Obstawiam, że to rdzawy (chyba) :wink: .
Miło słyszeć, że ognistymi różami rozjaśniłam ponury dzień ;:196 . Uwielbiam takie zdecydowane akcenty w ogrodzie :) .

Izuniu :wit cenę tulipanków należy podzielić przez dwa. Taka promocja mnie skusiła. Nigdy do tej pory nie sadziłam o tej porze roku. Sadząc, wzbudziłam ogromną sensację wśród sąsiadów i wcale im się nie dziwię :wink:
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Halu, twój liliowiec nie jest z tych zwykłych rdzawych. To jakiś odmianowy, ale określić odmianę jest niezwykle trudno, bo wiele jest tak do siebie podobnych, że nie można stwierdzić różnicy. Ja też próbowałam zidentyfikować niektóre moje, ale przekopałam wszystko i do dziś nie wiem, jak się nazywają.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu :wit ;:196 mile mnie zaskoczyłaś wieścią, iż mój liliowiec jest odmianowy. Też nieraz próbowałam zidentyfikować moje kwiatuszki ale niestety bez powodzenia. Wiem tylko tyle, że mam dwie odmiany bo obie różnią się od siebie kolorem i kształtem płateczków :) .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko przepiękny różany bukiet na pierwszej fotce :D
Piszesz , ze bardzo lubisz drobne kwiatuszki, dopisuję i ja się do klubu, też je uwielbiam , dlatego nigdy nie zrezygnuję ze skalniaka, bo na nim mogę je wyeksponować :D
Awatar użytkownika
AGP-ON
200p
200p
Od: 29 paź 2010, o 09:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak widzę też jesteś fanką tulipanów. ja również nabyłem kilkanaście odmian i z niecierpliwością oczekuje wiosny
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu :wit cieszę się, że podoba Ci się mój różany bukiet ;:196 . Witam Cię w klubie miłośników ogrodowych maleństw :uszy . Ja co prawda nie mam typowego skalniaczka, ale moje maluszki zajmują szczególne miejsca w ogrodzie :D .

AGP-ON :wit to prawda jestem fanką tulipanów ;:108 . Uwielbiam wszystkie roślinki cebulowe i nie wyobrażam sobie bez nich wiosny ani lata :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...rano słonecznie, a teraz znowu szaro, buro... aby do wiosny...

rusałka admirał i marcinek
Obrazek

rusałka osetnik i jeżówka
Obrazek

trzmiel i pysznogłówka
Obrazek

Życzę miłego dnia i dużo ;:3
Pozdrawiam Hala
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

uwielbiam zdjecia z motylkami, wtedy mozna przyjrzeć im sie dokladnie i podziwiac ich kolorki :tan
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizo :wit , ja też bardzo lubię fotki przedstawiające owady :D
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Liliowiec jest naprawdę piękny! Nie znam się na nich aż tak by go nazwać, ale przyznaję - robi wrażenie. I na pewno nie jest to liliowiec rdzawy. Zdjęcia z motylami zachwycają. U mnie jakoś mało w tym roku ich było :( . Muszę posadzić jeszcze kilka roślin, które je przyciągają.
aguniada pisze:Halinko, róże przepiękne! zwłaszcza ta pierwsza, NN, no przecudna... mnie wzięło na mocne kolorki i wiosną kilka purpurowych do mnie zawita ;)
Mnie ta pierwsza też wpadła w oko.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu :wit bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój liliowiec i róża. Nawet nie przypuszczam, że mój liliowiec jest odmianowy. Do tej pory wydawał się taki zwyczajny. Chętnie się nim z Tobą podzielę :D .
Jeżeli chodzi o motyle, no cóż, pełno ich na mojej działce. Może dlatego, że miejscowość, w której mamy działkę, otaczają dookoła lasy. Panuje tam cisza, spokój, od czasu do czasu przejedzie pociąg. Kwiatów, które przyciągają motyle nie mam za wiele. A mimo to tych owadów jest sporo.

...to jeszcze kilka motylków na moich kwiatach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę miłego dnia i dużo ;:3
Pozdrawiam Hala
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

jak masz wiecej takich zdjec z motylami to pokazuj smialo :tan u mnie motyle tez sie pojawiały ale zanim dolecialam do nich z aparatem, ustawilam ostrosc, to odlatywały i latalam tak po caym ogrodzie za nimi jak glupia :;230 i wkoncu mam chyba tylko jedno zdjecie z motylem :;230
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eliza :wit cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia z motylkami :D . Nie mam pewności czy mogę wstawić więcej fotek z tymi owadami, bo to nie ten dział ;:24
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”