Działeczka w cieniu dębu 1
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka w cieniu dębu 1
Dzialeczka pisze:Witaj, Urszulko![]()
, cieszę się, że wpadłaś do mojego skromnego bardzo ogródka. Mam chrzestną w Łęcznej, znam trochę tamte strony...
Zaraz i ja się wybiorę w Twoje progi
![]()
Agnieszko, lubię, kiedy tu zaglądasz. Moja wyspa z rapą ciągle jeszcze opustoszała, ale to z lenistwa - w sklepie iglaczki jak malowanie, ale zimno na dworze i nie chce mi się kopać dołków...
![]()
Wrzucę kilka prostych zdjątek i polecę zobaczyć, co u was...
No i jednak świat jest mały. Najfajniej, że łączą nas zainteresowania. Forum ogrodnicze już nie raz sprawiło niespodziankę miła jak ta.
- Dzialeczka
- 500p

- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Agnieszko -Patkazo
, tak mi się skojarzyło, bo znam jednego Marka Mareckiego...
Agness
, na chorobę żurawkową i ja powoli zapadam, bo cienia u mnie sporo, a to dla nich luksusowe warunki...
Iguś
, wstyd się przyznać, łacinę miałam przez trzy lata w liceum, ale systematyki roślin nie uczyli...
Dotychczas nazywałam go "żółtek od sąsiadów", a teraz będzie "słoneczniczek od sąsiadów". Też ładnie
Grażynko
, kolorów jeszcze troszkę mam, ale to nic w porównaniu z lipcem. Na szczęście hibiskusy nadrabiają - mają tak wielkie kwiaty, że pod względem "powierzchni" mam nadal tyle samo kolorowej co przedtem
Nie wiedziałam, że masz akwaria... Tak przy okazji, przypomniał mi się fragment "Rancza" (wczoraj akurat oglądałam na YT), kiedy proboszcz w środku kłótni o antykoncepcję nagle mówi do Michałowej: "O masz, z tego wszystkiego zapomniałem nakarmić rybki". Cudna scena
Gosieńko
, ja niestety nie urlopuję...
Jakiś wolny dzień tu i tam, i tyle. Może w przyszłym roku...
Uleńko
, a no tak, ja też z Lubelszczyzny... 
Agness
Iguś
Grażynko
Gosieńko
Uleńko
- grazka2211

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu u mnie w domu jest malutkie zoo -rybki,krewetki,żółwie, papużki,królik i koty.Znajomi dziwią się tylko że nie mamy psa
Kiedyś zastanawiałam się jeszcze nad gekonem.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ktoś tu zna Łęczną? to blisko mnie 
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Joanno!
Dziękuję Ci za odwiedziny w naszym leśnym ogrodzie a szczególnie za to,że Ci się podoba.Ja również za każdym wejściem na forum oglądam twój wątek z wielkim zaciekawieniem bo zawsze coś znajdę co mi się podoba.Szkoda,że jesteś tak daleko od nas.
Pozdrowienia Edward
Dziękuję Ci za odwiedziny w naszym leśnym ogrodzie a szczególnie za to,że Ci się podoba.Ja również za każdym wejściem na forum oglądam twój wątek z wielkim zaciekawieniem bo zawsze coś znajdę co mi się podoba.Szkoda,że jesteś tak daleko od nas.
Pozdrowienia Edward
Ja Patkazo hihihihihihi
- Dzialeczka
- 500p

Witajcie, Kochani. Troszkę ostatnio zaniedbuję forum
, bo praca wolontaryjna dla dobra Polonii wygrywa nawet z moim ogródkiem. Ale jutro wzięłam dzień wolny w pracy, żeby posadzić trzy miniaturowe świereczki i kilka żuraweczek, które nabyłam posezonowo.
Będę się wyżywać w swoim ogródku z dużą przyjemnością.
Grażko, jestem pełna podziwu dla Twojego zoo...
Musisz być bardzo zdyscyplinowaną osobą, żeby wszystkie obowiązki pogodzić, a już na pewno masz dobre zadatki na menadżera.
Uleńko i Patkazo, macie blisko do siebie, to pewnie od czasu do czasu wpadacie do siebie...
Zazdroszczę Wam...
Edwardzie, niestety, kiedy jestem daleko i nawet czasem mi przykro, że tam w Polsce możecie się spotykać nie tylko na forum, ale na swoich prawdziwych działeczkach. Mnie tylko pozostaje stać z boku i obserwować
Ale, pocieszające jest to, że przynajmniej strefa euro mi nie grozi... 
Grażko, jestem pełna podziwu dla Twojego zoo...
Uleńko i Patkazo, macie blisko do siebie, to pewnie od czasu do czasu wpadacie do siebie...
Edwardzie, niestety, kiedy jestem daleko i nawet czasem mi przykro, że tam w Polsce możecie się spotykać nie tylko na forum, ale na swoich prawdziwych działeczkach. Mnie tylko pozostaje stać z boku i obserwować
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Praca dla Polonii, chwalebne, ale o forum proszę nie zapominać. 
- grazka2211

Asiu na menadżera to się nie nadaję bo jestem za bardzo nerwowa i nadgorliwa.Reszta to dobra organizacja-nie daj Boże coś nie pójdzie po mojej myśli-jacyś nie planowi goście,a nawet telefon to lepiej nie podchodź .
Czasami myślę tak sobie że za bardzo wśród społeczeństwa wyróżniam się swoim pośpiechem.
- Dzialeczka
- 500p

Andrzeju, zaraz zajrzę w Twoje strony
. Robisz piękne fotografie, zawsze sycą oczy swoją niezwykłą estetyką
Iguś, muszę dopiąć projekt na temat konkursu pamiętnikarskiego
, mam więc trochę roboty od strony technicznej, jak website, i od strony merytorycznej, jak regulamin. Nie będę oryginalna, jeśli powiem, że największe wyzwanie to zarządzanie ludźmi - nie chcą się słuchać jak kwiaty, i "kwitnąć", kiedy się ich "przesadzi" na inną działkę
Grażko, ja też nie lubię jak sprawy nie idą zgodnie z planem...
A co do pośpiechu, to chyba człowiek naturalnie spowalnia wraz z nabywaniem życiowego doświadczenia. Tak mi się przynajmniej wydaje... 
Iguś, muszę dopiąć projekt na temat konkursu pamiętnikarskiego
Grażko, ja też nie lubię jak sprawy nie idą zgodnie z planem...
- grazka2211

Asiu to nie mój kierunek-spowalniać.Doba ma za mało godzin ,a jakby miała więcej to też by było za mało.Zrobiłam w końcu zdjęcia tych worków na warzywa,muszę jeszcze wrzucić je na serwer.Atu już koniec urlopu.I nowe obowiązki przybyły-szkoła dziecka,jak na razie .Zastanawiam się jeszcze czy samej nie iść na kurs językowy dodatkowo bo z tym moim angielskim to szok .
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opowieść o moim miejscu...cdnn
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joasiu, cudne zdjęcia z ogrodu!! Wspaniałe żurawki i hibiskus!!
Niemniej ciągle czuję niedosyt, bo chętnie obejrzałabym okolicę, w której mieszkasz
Dla nas to bardzo interesujące 
Pozdrawiam Cię serdecznie
Niemniej ciągle czuję niedosyt, bo chętnie obejrzałabym okolicę, w której mieszkasz
Pozdrawiam Cię serdecznie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Joasiu, moje dęby już zaczynają się coraz bardziej obsypywać i myślę, że u ciebie jest podobnie. Znów, jak co roku, czeka nas kupa roboty.
Jeśli chodzi o żuraweczki, to właśnie dzisiaj je przesadzałąm i dzieliłam. Gdy się za bardzo rozrosną, trzeba uważać, żeby nie przegapić i zrobić nowe sadzonki, bo w przeciwnym razie zanikną. Ja dzisiaj zobiłam sadzonki z mojej najstarszej żurawki, którą mam sześć lat. Ale był to ostatni moment, bo młode rosły już na odłogach w powietrzu i nie przetrwałyby zimy
Jeśli chodzi o żuraweczki, to właśnie dzisiaj je przesadzałąm i dzieliłam. Gdy się za bardzo rozrosną, trzeba uważać, żeby nie przegapić i zrobić nowe sadzonki, bo w przeciwnym razie zanikną. Ja dzisiaj zobiłam sadzonki z mojej najstarszej żurawki, którą mam sześć lat. Ale był to ostatni moment, bo młode rosły już na odłogach w powietrzu i nie przetrwałyby zimy