Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Fikusik bardzo ładnie się rozwija.
Bukiecik śliczny. 
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie piękne kompozycje tworzysz,że
A gdybyś wsadziła bukiecik w środek fittonii to

A gdybyś wsadziła bukiecik w środek fittonii to
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oba fikusy wspaniale rosną
- szczególnie podoba mi się ten większy, ale pewnie mały wkrótce go dogoni
. Fitonia jest piękna i gęsta - wygląda super
.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Renio- fikusiki dziękują za komplementy... a bukiecik pachnie "ziołami" i babcinym, wiejskim ogrodem...
Kociaro- coś Ty...to zwykły bukiecik...Jak mam wenę, to tworzę kolorowe bukiety. A nie tylko dwa gatunki kwiatuszków. Mam "ścianę" w przedpokoju, gzie biegnie rura z gazem. Co roku tam są suszone kwiatuszki...mogę się wyżyć na robieniu suchych kompozycji... Fittonia z bukietem...ciekawy pomysł. Tyle, że jest maleńka, chyba tylko stokrotki by się zmieściły w doniczce...
Wiktorio- ta maleństwo fikusikowe ma dopiero kilka miesięcy
Za rok, może dwa lata...zastąpi fikusa-"matkę". Starszy kolega będzie prezentem dla rodziny lub go odsprzedam.
Na dzień dobry...mój pieniążek z młodymi listeczkami:

Oraz wspomniane wcześniej...suszone piwonie i różyczki, na rurze, przy suficie. Kompozycje nie są skończone, przez całe lato suszę różne bukiety, aż do jesieni. Przez zimę mam kolorowe "wspomnienia" z ogrodu:

Kociaro- coś Ty...to zwykły bukiecik...Jak mam wenę, to tworzę kolorowe bukiety. A nie tylko dwa gatunki kwiatuszków. Mam "ścianę" w przedpokoju, gzie biegnie rura z gazem. Co roku tam są suszone kwiatuszki...mogę się wyżyć na robieniu suchych kompozycji... Fittonia z bukietem...ciekawy pomysł. Tyle, że jest maleńka, chyba tylko stokrotki by się zmieściły w doniczce...
Wiktorio- ta maleństwo fikusikowe ma dopiero kilka miesięcy
Na dzień dobry...mój pieniążek z młodymi listeczkami:

Oraz wspomniane wcześniej...suszone piwonie i różyczki, na rurze, przy suficie. Kompozycje nie są skończone, przez całe lato suszę różne bukiety, aż do jesieni. Przez zimę mam kolorowe "wspomnienia" z ogrodu:

Ładne bukieciki tworzysz. 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko masz rację marniutko
ja mam tylko 3 w tym jeden mizerak totalny ale ukorzeniam 4 odmianowe ciekawe czy coś z nich będzie ? bo jakoś nie chcą się ukorzeniać
czytałam że najlepszy okres to wczesna wiosna i o dziwo jesień 
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Skrętniki pięknie kwitną a zielone rosną u Ciebie. Lubię takie widoki.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Miałam kiedyś taką roślinkę , nie wiesz czasem ,jak się nazywa?justus27 pisze:Na dzień dobry...mój pieniążek z młodymi listeczkami
Bardzo ładne bukiety suszone
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Nigdy, przenigdy bym nie pomyślała że piwonie można zasuszyć...
w dodatku całkiem, całkiem wyglądają...
Pieniążkowe dzieci, u mnie mają się całkiem dobrze
muszę zgapić pomysł od Ciebie i wstawić w swoim wątku kwiatuszki z zakupów i wymianek forumkowych.

Pieniążkowe dzieci, u mnie mają się całkiem dobrze
renatas myślę że Justynka nie będzie miała nic przeciwko, jak odpowiem z nią... - pieniążek to Pilea peperomiowata druga nazwa z którą się można spotkać w necie to peperomia polybotriarenatas pisze:justus27 napisał(a):
Na dzień dobry...mój pieniążek z młodymi listeczkami
Miałam kiedyś taką roślinkę , nie wiesz czasem ,jak się nazywa?
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mnie to bardzo zdziwiło. Poważnie, piwonie się suszy
?
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arturo- dziękuję ;) One mają przypominać mi lato...Jesienią dołączy do nich suszona jarzębina, głóg tarnina (dzikie śliwki). Oraz jesienne kwiaty...
Celinko- a ja nawiązałam bardzo miły kontakt z Panią, od Której kupiłam część listków skrętnikowych odmianowych. Być może odwiedzę Jej kolekcję w tym roku, bo Mieszka blisko mnie. Mam nadzieję, że wzbogacę się o kilka listków skrętnkowych albo o jakąś sadzonkę
Wiesz, ja przeczytałam, że najlepszy okres na ukorzenianie listków - to czerwiec
Czytałyśmy chyba inne fora...
Nuta23- dziś o wiele więcej kwiatów się rozwinęło, ale poczekam z fotkami, do kwitnienia bordowego skrętniczka
Nie miałam dziś czasu, by zrobić fotki, a chciałam Wam pokazać, jak pięknie dojrzewają mi nasiona na skrętikach, już się zaczynają "skręcać"...
Renatko- już Znasz odpowiedź. Skoro Ci się podoba, to dorzucę sadzoneczkę do paczki z sadzonkami fiołkowymi
Anjja- ja suszę, co się tylko da: kwiatów, nasion, traw, owoców, itd. Teraz jeszcze będę zasuszać: cynię, dalie pełne, margaretki pełne, astry, aksamitki, suchołuskę, niesmiertelnik i wiele innych. potem przyjdzie czas na zioła łąkowe i dzikie owoce. Pewnie, że Wstawiaj...właśnie takie roślinki z wymianek i zakupów najbardziej cieszą
Wiktorio_W - pewnie, że tak. Suszy się jeszcze hortensje, maruny, rudbekie (same koszyczki), krwawniki i wiele innych. Jedynie jaśminowca i pustych goździków nie da się zasuszyć.
A dziś przyszła paczuszka od Asi/mis20 z wymiany (sadzonki dla Niej już zarezerwowane, czekam, aż jeden z gatunków troszku podrosnie, by móc oddzielić sadzonkę). Przyjechało 7 listków fiołków odmianowych i listeczek bordowego skrętniczka z żółtym środkiem. Oto paczuszka. Asiu - są piękne, dziękuję ślicznie

Celinko- a ja nawiązałam bardzo miły kontakt z Panią, od Której kupiłam część listków skrętnikowych odmianowych. Być może odwiedzę Jej kolekcję w tym roku, bo Mieszka blisko mnie. Mam nadzieję, że wzbogacę się o kilka listków skrętnkowych albo o jakąś sadzonkę
Nuta23- dziś o wiele więcej kwiatów się rozwinęło, ale poczekam z fotkami, do kwitnienia bordowego skrętniczka
Renatko- już Znasz odpowiedź. Skoro Ci się podoba, to dorzucę sadzoneczkę do paczki z sadzonkami fiołkowymi
Anjja- ja suszę, co się tylko da: kwiatów, nasion, traw, owoców, itd. Teraz jeszcze będę zasuszać: cynię, dalie pełne, margaretki pełne, astry, aksamitki, suchołuskę, niesmiertelnik i wiele innych. potem przyjdzie czas na zioła łąkowe i dzikie owoce. Pewnie, że Wstawiaj...właśnie takie roślinki z wymianek i zakupów najbardziej cieszą
Wiktorio_W - pewnie, że tak. Suszy się jeszcze hortensje, maruny, rudbekie (same koszyczki), krwawniki i wiele innych. Jedynie jaśminowca i pustych goździków nie da się zasuszyć.
A dziś przyszła paczuszka od Asi/mis20 z wymiany (sadzonki dla Niej już zarezerwowane, czekam, aż jeden z gatunków troszku podrosnie, by móc oddzielić sadzonkę). Przyjechało 7 listków fiołków odmianowych i listeczek bordowego skrętniczka z żółtym środkiem. Oto paczuszka. Asiu - są piękne, dziękuję ślicznie

- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Tak jak Wiktorię mnie też zadziwiło, że można suszyć tego typu kwiatki, ba nawet czytam, że hortensje..
Nie wpadłabym na to.
Pięknie tu u Ciebie, więc wpis zostawiam.
Nie wpadłabym na to.
Pięknie tu u Ciebie, więc wpis zostawiam.
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko niech zdrowo rosną i nie przynoszą wstydu.
No i znowu będzie sadzenia. :P
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Bukiety z suszonego kwiecia są cudowne.Zdradź tajemnicę - jak suszyć,żeby przy pierwszym poruszeniu nie rozleciały się.
Róże jakiś czas postoją - wiem z doświadczenia,ale piwonie,hortensja itp?????

Róże jakiś czas postoją - wiem z doświadczenia,ale piwonie,hortensja itp?????
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna