Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Ale urocza śliwa, tyle białego kwiecia, wyobrażam sobie widok na żywo... ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Dalu na szczęście nie mieszkam na Syberii :;230 Ale jakoś moim kwiatom się nie kwapi żeby tak szybko kwitły ;:223
No twoje drzewka się trochę pośpieszyły miejmy nadzieje że w te dni kiedy było słonecznie pszczoły wykonały swoją prace ;)
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj Daluś ich już u mnie nie ma. Za bardzo mnie zdenerwowały. A teraz to już nawet nie mam na nie miejsca.
Szukam czegoś oryginalnego i częściowo już mam. Kilka host, jarzmianka, parzydło, miodunka (dwie odmiany), fiołek, tiarella, barwinek,cieszynianka, żurawki (tak bardziej przy słońcu), no i mój hit- wietlica japońska(z czerwonymi kiściami) i kokorycz (żółte liście i kobaltowe kwiaty ;:138 )- ale te przeboje dostępne dopiero od maja :roll:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, ;:167 kolejne piękne drzewo podziwiam u Ciebie. Cieszę się, że przyjedziesz do Joli.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu rzeczywiście piękny widok takie kwitnące drzewo .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Chyba faktycznie ten czakram działa u Ciebie.
Jak na razie to pożegnałam wiosnę.
Mamy śnieg z deszczem i 1 stopień nad zerem. :evil:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obłędna ta twoja śliwa. Sam kwiat. Zupełnie jak niewinna panna młoda w białej jak mgiełka sukni. Można tak na nią patrzyć przez okno całymi godzinami. A może jeszcze do tego pięknie pachnie?
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Daluś :)
U Ciebie jak zwykle pięknie.., o każdej porze roku, jest czym nacieszyć oczy :)
Oglądałem również fotki z Twojego wyjazdu. Ojj chciało by się mieć taką odskocznię od białego krajobrazu i trochę zmienić go na takie pięknie widoki jakie zobaczyłem :shock:

U mnie już też trochę widać, ale jednak pogoda trochę opóźnia. Były u nas przymrozki do -5. Teraz na szczęście jest już w miarę ok i może rośliny jakoś się ruszą.
U Ciebie Daluś, to już praktycznie początek lata ;:3
x-d-a

Post »

Marcinku, oj tam, oj tam! Jakie to lato :?: Dla mnie prawdziwa wiosna zaczyna się dopiero z chwilą kwitnienia lilaków :P
Ale fakt, troszkę cieplej u nas i wiosenka szybsza niż na Dalekim Wschodzie ;:224

Wandziu, a to mnie zaskoczyłaś :oops: Ta śliwa rośnie w samym rogu ogrodu, na rabacie iglakowej (miała ja trochę "rozluźnić") i dostęp do niej mam trochę utrudniony...Ale jutro na pewno pobiegnę do niej i będę wąchać :lol: Dodam jeszcze, że ta śliwa ma potem bardzo ozdobne, kolorowe listki, a jesienią - śliczne i nawet jadalne śliweczki :wink:

Grażynko, no to u mnie zimno, ale nie aż tak ! co nie zmienia faktu, że to nie jest pogoda, jakiej oczekujemy w połowie kwietnia :evil: Podobno weekend ma być już lepszy ;:65

Geniu, ja uwielbiam te momenty w ogrodzie, kiedy kwitną drzewa ozdobne i owocowe :P Ten festiwal się już zaczął kwitnieniem forsycji, magnolii, czereśni, śliw wiśniowych, wiśni ozdobnej...

Adrianko, drzewa i krzewy to moje ogrodowe "koniki". Szkoda, że już właściwie nie mam w ogrodzie miejsca na nowe nasadzenia :( Ja też się cieszę na nasze sobotnie spotkanko :lol:

Paulo, ani wietlicy, ani kokoryczy nie mam, więc z tym większym zainteresowaniem będę je oglądać w Twoim ogrodzie...A piwonii szkoda - są śliczne i według chińskiej filozofii ogrodowej przynoszą szczęście ;:108

Danielu, ja też mam taką nadzieję, bo uwielbiam morelki i czekam na te z mojego drzewka przez cały rok ;:65

Kamyku, Andrzejku, widok jest wspaniały; szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja przebywaniu w ogrodzie :|

A na dobranoc - dla odwiedzających mój wątek i lubiących drzewa - pąk zbierającej się do kwitnienia magnolii kolumnowej Galaxy, której ciemno różowy kolorek pięknie kontrastuje z tysiącami jasno różowiutkich kwiatuszków śliwy wiśniowej Pissardi

Obrazek
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hym czy można wyhodować morelkę z nasionka ??
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zatem zapraszam do śledzenia mojego wątku. Choćbym miała sobie żyły wypruć to będę miała TE konkretneodmiany
x-d-a

Post »

Paulo, i tego Ci serdecznie życzę :!:

Danielu, nie mam pojęcia, czy można wyhodować morelkę z pestki - może ktoś w sekcji drzew owocowych Ci poradzi; tam są specjaliści :P

No i dzisiaj znowu zimno i mokro. Mam nadzieję, że do soboty na nasze forumkowe spotkanie pogoda się poprawi ;:3
Mimo paskudnej pogody byłam z pieskami na spacerze, nawet zrobiłam kilka fotek, ale ręce miałam zgrabiałe z zimna :evil:
Ptyś i Gucio w wiosennym ogrodzie:
Obrazek

Kwitnące śliwy wiśniowe i szykująca sie do kwitnienia magnolia - raz na różowo :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Daluś , zaniedbałam Twój wąteczek! :oops:
Kurcze wraz z nadejściem wiosny guuubię się , nie wiem gdzie ręce wcisnąć , i nie wiem kiedy kogo odwiedzić mam! :lol:
Takie zaległości , ludzie 18 strona nowego wątku , bez paplaniny babuchny , :shock:
no , no , no ,
miałaś nadzwyczajny luz ,
najwyższy czas mą merytoryką pojechać! ;:224
Magnolia okaz !
Przecudowna , i taka olbrzymia! :shock:
Kiedy ten mój kruszek taki będzie? :roll:
Jak tak na tę Twoją patrzę , to mam ochotę mojej rosołku na wole ugotować na wzrost! :;230
Idę do tyłu , sprawdzić co mnie ominęło , i czego gdzieś , tam w środku mojego jestewstwa było mi tak brak! :lol:

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojeju jakie sliczne psiaki. Jestem mega zakrecona na punkcie pieskow, ogolnie wszytskich stworzen. Wiec dlatego gdy widze dwa radosne pysie to az sie cieplo na sercu robi :) To Twoje?
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe właśnie się tak zastanawiam ;) chyba będę musiał się zapytać specjalistów ;:224
My name is Daniel
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”