KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.6
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.6
Geniu przyłączam się do tych zachwytów nad liliowcami i życzę udanego dnia
U mnie w tej chwili -12 i mam zamiar iść na mały spacerek 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku jeżeli chodzi o róże to aż tak nie szaleję za nimi oczywiście lubię róże i nawet dokupiłam 30 szt ,żeby posadzić je pod płotami w koło .
Agnieszko ja miałam ponad 10 starszych odmian i bardzo byłam z nich zadowolona , ale jak dołączyłam do tego forum moja kolekcja wzbogaciła się o co najmniej 50 nowych odmian,oczywiście to dopiero pojedyncze roślinki .
Witaj Arabello , dziękuję
Genia
Agnieszko ja miałam ponad 10 starszych odmian i bardzo byłam z nich zadowolona , ale jak dołączyłam do tego forum moja kolekcja wzbogaciła się o co najmniej 50 nowych odmian,oczywiście to dopiero pojedyncze roślinki .
Witaj Arabello , dziękuję
Genia
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę Gieniu,ze liczysz już nie w pojedynczych sztukach ale w dziesiątkach!Przy tej pogodzie ( zawieja śnieżna ze znaczną siłą!) to przyjemność oglądać tak ciepłe barwy.
Miłego wieczoru
Miłego wieczoru
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Geniu, a wiesz przynajmniej ile masz tych liliowców? ;)
Piękne
Chcialo by sie rzec: cuda na... łodyżkach 
Piękne
- e-genia

Grażynko z kilkunastu zrobiło się kilkadziesiąt .
Grzesiu miło mi Cię gościć .Jak się nie mylę to około 60 może ciut więcej , w przyszłym roku policzę jeszcze raz, pamięć już nie taka .
Genia
Grzesiu miło mi Cię gościć .Jak się nie mylę to około 60 może ciut więcej , w przyszłym roku policzę jeszcze raz, pamięć już nie taka .
Genia
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Mnie niezmiennie zachwyca "ilość barw i róznorodność roślin na tak małej powierzchni " więc zawsze fanem Twojego ogrodu
będę.Pisałaś mi,że znalazłabyś miejsce u mnie na liliowce.Znalazłem.Uszczuplę trochę wysokich rozchodników.
będę.Pisałaś mi,że znalazłabyś miejsce u mnie na liliowce.Znalazłem.Uszczuplę trochę wysokich rozchodników.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Jankui to mnie cieszy w przyszłym roku wrócimy do tej rozmowy , kamień z serca .
Mówiłam jak człowiek się postara to miejsce się znajdzie
Janku rozchodniki można posadzić jak ja swoje roślinki na które brakuje miejsca

Genia
Mówiłam jak człowiek się postara to miejsce się znajdzie
Janku rozchodniki można posadzić jak ja swoje roślinki na które brakuje miejsca

Genia
Geniu liliowce to moje ulubione kwiaty, podziwiałam je od zawsze. Twoje są wyjątkowo piękne, kolory oszałamiające a ilość jaką posiadasz przyprawia o zawrót głowy. Zdjęcia super.
czytam Geniu ,ze wszystko przykrywasz. Ja liliowców nie przykrylam , ale jest tak dużo śniegu ,ze nie martwię się teraz
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Gieniu Twoje kwiaty ich barwy jak płomienie działają rozgrzewająco.
U mnie wieje i jest zimno brrrr
Elżbieta
U mnie wieje i jest zimno brrrr
- e-genia

Irenko dzięki
już się martwię co będzie jak się wszystkie rozrosną
Ewo czytałam w wątku liliowcowym ,że nowe odmiany niektóre lepiej przykryć w pierwszym roku , ja nie zdążyłam .
Elżbieto u mnie tez w nocy tak wiało że nie mogłam spać , teraz też wieje ale mniej do tego pada śnieg .
Najbardziej mnie martwi ,że zwiało włókninę którą owinęłam hortensje , tak się starałam i nic z tego znowu będą słabo kwitnąć ..
Genia
Ewo czytałam w wątku liliowcowym ,że nowe odmiany niektóre lepiej przykryć w pierwszym roku , ja nie zdążyłam .
Elżbieto u mnie tez w nocy tak wiało że nie mogłam spać , teraz też wieje ale mniej do tego pada śnieg .
Najbardziej mnie martwi ,że zwiało włókninę którą owinęłam hortensje , tak się starałam i nic z tego znowu będą słabo kwitnąć ..
Genia
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Ojej to niedobrze. A może śnieg uratuje pączki kwiatowe.
U mnie wieje i pada. Kosy zaglądają do domu. Czekają na codzienną porcję przysmaków. Owoce cisów, berberysów i aronii zjedzone.
Elżbieta
U mnie wieje i pada. Kosy zaglądają do domu. Czekają na codzienną porcję przysmaków. Owoce cisów, berberysów i aronii zjedzone.
- e-genia

Elżbieto już dawno nie słyszałam takiego wiatru jak w nocy , nie można było spać to był okropny hałas .
Teraz też wieje mocno ale wiatru nie słychać , a hortensje jakoś nie są okryte zbyt mocno śniegiem bo były otulone włóknina , jak zwiało to zostały golusieńkie .
Wyjść w taki mróz i wiatr nie wyjdę okrywać , zresztą mój M też po wypadku w pracy , ma głowę rozbitą jest opuchnięty ledwo na oczy widzi .A sama bym sobie z tymi hortensjami nie poradziła .
Genia
Teraz też wieje mocno ale wiatru nie słychać , a hortensje jakoś nie są okryte zbyt mocno śniegiem bo były otulone włóknina , jak zwiało to zostały golusieńkie .
Wyjść w taki mróz i wiatr nie wyjdę okrywać , zresztą mój M też po wypadku w pracy , ma głowę rozbitą jest opuchnięty ledwo na oczy widzi .A sama bym sobie z tymi hortensjami nie poradziła .
Genia
-
Piotrek T

- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
To już lepiej dbaj o M . Hortensję można odkupić , a z facetem to nie wiadomo jaką odmianę dostaniesz
.
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;