Storczyki Venus

Zablokowany
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Ale prócz nowości u moich storczyków nie wiele się dzieję, na jednym zauważyłam młodego listka i na trzech nowe korzonki reszta stoi jak zaklęta ;:23 a przecież od wczoraj zaczęła się wiosna ;:214 ;:214 czyżby one tego nie zauważyły ;:88
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

One wiedzą, tylko się z Tobą drażnią :wink: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiudziękuję za pochwały szkoda że straciłaś albe ale mam nadzieję, że jeszcze sobie ją kupisz bo jest cudna

Kiedyś zamierzam sobie kupić drugą, ale i tak musiałam listę marzeń skrócić z prawie 30 do 5 i muszę jakoś namówić T., by chociaż te 5 mi kupił (tetraspis C1, tetraspis x amabilis, philipinensis, green jewel, nobby schadowy). Jeszcze jakąś Vandzię bym chciała... Ale equestrisa albe na pewno jeszcze kiedyś spotkam, to kupię. Mam jeszcze ilocos alby, ale zawsze puszczały pędy zimą, a więc nie widziałam ani jednego kwiatu, bo wszystkie pąki spadały.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julitko życzę aby noga Ci się szybko zagoiła ;:196
Nowości śliczne ;:138 ;:138 niech zdrowo Ci rosną i szybko zakwitną :D
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Dziękuje Arletko ;:196 ja też mam nadzieję, że noga szybko mi się zagoi bo jak tak nadal będę skakała to jeszcze wpadnę do sąsiada :;230 :;230 a nie wiem czy on będzie z tego powodu szczęśliwy ;:224
przy okazji zauważyłam na Kingidium deliciosum var. orange malusieńkiego listeczka - może i u mnie coś ruszy :tan :tan
Dusiu ciesze się, że kupisz sobie pięć nowości na pewno będziesz z nich zadowolona na resztę przyjdzie czas później ;:4 a do tego może ilocos alba zaskoczy Ciebie i zakwitnie w innym terminie niż zima :D :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Julitko :wit ?ale czarujesz tymi nowościami, nic tylko by się chciało i chciało? :;230 nie wspomnę co będzie gdy rozkwitną. ;:224
Życzę z całego ;:167 szybkiego powrotu do zdrówka.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Julitko :wit podziwiałam Twoje storczyki, masz je bardzo ładne ,ale mnie najbardziej oczarował (chyba 4str. ) phal. jak go nazwałaś z uszami jest niesamowity :shock: i ciemny woskowiec łłaaałł .Będę zaglądała do Ciebie aby podziwiać cattleyki i sabotka i całą resztę :wink:
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Moniko dziękuję w imieniu roślin ;:196

Mareczku spokojnie na razie koniec z nowościami chciałabym przynajmniej do jesieni nic sobie nie kupić :;230 :;230 ale wiadomo jak z obietnicami jest ;:224 Dziękuję z całego ;:167 i mam nadzieję, że szybko mi noga wyzdrowieje. Wstawiłam nowe zdjęcia manni blacka teraz są dokładniejsze :D

Kasiu dziękuje ;:196 i cieszę się, że podoba Ci się mój z uszami był dla mnie niespodzianką tak samo jak woskowy :tan :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Julitko wróciłem jeszcze raz do Twego zdjęcia z dnia 02.03.2011 i porównałem z tym zdjęciem które wstawiłaś teraz i te jasne plamy to rzeczywiście uszkodzenia mechaniczne ,choć ja myślałem o tych brązowych końcówkach i to mnie zaniepokoiło, ale mogę się mylić.
gejzerka

Post »

Po zajrzeniu do Twojego wątku mogę jedno stwierdzić - imponująca kolekcja ;:63 Tak trzymaj i szybko stawaj na obie zdrowe nogi ;:108 :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Marku dziękuje, że zajrzałeś jeszcze raz ;:196 ta brązowa plama jest sucha ale tam było uszkodzenia jak przyszedł do mnie robiłam mu od razu oprysk i nic więcej się nie dzieje a, że w domu mam małego szkodnika to te uszkodzenia zrobił waśnie on :;230 :;230
Elu dziękuję w imieniu kwiatów ;:196 ale teraz to nawet mam problem z podlaniem kwiatów ;:224 ;:224 co prawda coś mi dziś zaświeciło :tan :tan zobaczymy jak będzie z realizacją
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

:wit
Na początek chciała bym przeprosić za brak zdjęcia Sabotka postaram się w tym jeszcze zrobić zdjęcie ale ale akumulatorki mi padły a baterii nie mogę w domu znaleźć ;:223.

Dziś podlałam swoje roślinki a dodatkiem Bioseptu :tan zajęło mi to trochę czasu ale dałam radę :;230.

Podczas podlewania odkryłam, że moja phal. violacea coś kombinuje z nowym pędem :tan mam nadzieję, że urośnie jak będzie go widać to pokarzę, rośnie też jej nowy listek ;:108 .

Do tego w poprzednim tygodniu wypatroszyłam Bellinę żeby zobaczyć jaki ma system korzeniowy i jak się okazało - tragedia został jej jeden korzonek i 2 które zaczynały wychodzić ;:223 ;:223 no ale, że bardzo mi na niej zależy to podjęłam się walki ;:134 .

Biorąc przykład od AniL ;:196 oraz za namową Dorotki ;:196 włożyłam ją do mchu wczoraj nie wytrzymałam i zajrzałam pod mech i doznałam :shock: ponieważ korzonki zaczęły rosnąć szybciej i mam nadzieje, że będzie ich teraz więcej :heja liście też stały się jędrniejsze jak będzie już widać korzonki przy ściance doniczki to pokarzę zdjęcia :heja. Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny ;:167

Reszta storczyków nie czuje wiosny :evil:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, dobrze, że masz dobre wiadomości o korzonkach i pędzikach ;:138 . U mnie też nie we wszystkich doniczkach jest wiosenne ożywienie, ale storczyki dobrze wiedzą co robią, że dozują nam emocje, bo od nadmiaru można by ;:219 ;:224 .
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Masz rację Lucynko bo mogła bym zejść z nadmiaru wrażeń :;230 :;230
Ale z tego wszystkiego zapomniałam o moich Brassiach :oops: a one jak widać zaczęły pracować i wypuściły młode korzonki i pseudobulwy :heja może w tym roku mi zakwitną ale była by radość :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Ja też ale przez moja niewiedze i miłość prawie je wykończyłam :oops: na szczęście odbudowały system korzeniowy i młode odrosty rosną :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”