Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 2
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 2
Łano- ta odmiana nie jest łatwo dostępna. Moja sadzonka przyjechała aż z Przemyśla. Nie pamiętam ale chyba były na kiermaszu towarzyszącym wystawie Zieleń to Życie.
Aniu, irysy pumila prześliczne, mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec... 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu no to teraz będę się trzęsła o swoje obuwiki , zabezpieczasz jakoś przed zimą ? ja mam jeszcze biało różowy i żółty to może będzie taki jak Twój .
Genia
Genia
Aniu, właśnie tak pomyślałam, że nie jest łatwo dostępnaandowan pisze:Łano- ta odmiana nie jest łatwo dostępna. Moja sadzonka przyjechała aż z Przemyśla. Nie pamiętam ale chyba były na kiermaszu towarzyszącym wystawie Zieleń to Życie.
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, dziękuję za wyjaśnienie. W skrócie mówiąc - piwonie botaniczne to są czyste gatunki przed ingerencją zapalonych ogrodników. 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Aniu
jestem od niedawna z Wami , a oglądając Twój ogród byam wprost oczarowana ilością różnej
rośliności i niespotykanych ich gatunków ,piękne iryski, piwonie nie mówiąc o tej czerwonej
kokoryce wprost bajeczna , czy zakupiłaś ją może u Nas - będę częto zaglądać do Twojego
ogrodu i go podziwiać
Inka
jestem od niedawna z Wami , a oglądając Twój ogród byam wprost oczarowana ilością różnej
rośliności i niespotykanych ich gatunków ,piękne iryski, piwonie nie mówiąc o tej czerwonej
kokoryce wprost bajeczna , czy zakupiłaś ją może u Nas - będę częto zaglądać do Twojego
ogrodu i go podziwiać
Inka
Aniu, Obuwik wspaniały. Tyle kwiatów ma. Chyba mu trafiłaś z miejscem.
Pozdrawiam , Elżbieta
- andowan

Marto - masz rację-jeszcze nie wszystkie wykwitły
Geniu - obuwiki na zimę ściółkuję próchnicą z liści buka. Pamiętaj o podlewaniu w czasie długotrwałej suszy żeby grzyby mikoryzowe nie zamarły ( chyba ja to zaniedbałam
) i zasilaniu bo obuwiki są żarłoczne.
Łano - z pewnością gdzieś upolujesz tę magnolię
Nie mogę się doczekać Twoich piwonii drzewiastych; pewnie zakwitną lada dzień
Ewo-Igiełko - właśnie tak
Inko - witaj w moim wątku. Bardzo dziękuję za pochwały moich roślin. Czerwonokwiatowa odmiana kokoryczy to George Baker. Kupiłam ją bardzo dawno . Ma ją zwykle w swojej jesiennej ofercie drobnocebulowych p. Jarosław Pajda. W dodatku za niewygórowaną cenę.
Elu - to jest jego drugie życie. Trzy lata temu zupełnie mi nie wyrósł ( a był już rozrośnięty ) ale po roku zregenerował. Szkoda , ze Macranthos nie
Geniu - obuwiki na zimę ściółkuję próchnicą z liści buka. Pamiętaj o podlewaniu w czasie długotrwałej suszy żeby grzyby mikoryzowe nie zamarły ( chyba ja to zaniedbałam
Łano - z pewnością gdzieś upolujesz tę magnolię
Ewo-Igiełko - właśnie tak
Inko - witaj w moim wątku. Bardzo dziękuję za pochwały moich roślin. Czerwonokwiatowa odmiana kokoryczy to George Baker. Kupiłam ją bardzo dawno . Ma ją zwykle w swojej jesiennej ofercie drobnocebulowych p. Jarosław Pajda. W dodatku za niewygórowaną cenę.
Elu - to jest jego drugie życie. Trzy lata temu zupełnie mi nie wyrósł ( a był już rozrośnięty ) ale po roku zregenerował. Szkoda , ze Macranthos nie
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ ANIU!
Piękne krzewy. Primula cudowny kolor. Campanula u mnie chyba nie zakwitnie.
Piękne krzewy. Primula cudowny kolor. Campanula u mnie chyba nie zakwitnie.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Ania prymulka Crimson Glow cudowna 
- andowan

Krysiu, Izo - sama zapomniałam, że mam tę prymulę. Kupiłam ją ze cztery lata temu na eBayu. Przysłali tak małą sadzonkę, że musiało ubiec tyle czasu aby pierwszy raz zakwitła.
Krysiu - ten gatunek dzwonka sprawuje się w moim ogrodzie doskonale. Bardzo się cieszę bo ma takie duże kwiaty.
Dzisiaj zimno i pada. Raniutko, po spacerze z psunią i zanim rozpadało się na dobre, zdążyłam zrobić kilka zdjęć.

Krysiu - ten gatunek dzwonka sprawuje się w moim ogrodzie doskonale. Bardzo się cieszę bo ma takie duże kwiaty.
Dzisiaj zimno i pada. Raniutko, po spacerze z psunią i zanim rozpadało się na dobre, zdążyłam zrobić kilka zdjęć.

- andowan

Zakwitają pierwsze piwonie. Zawsze narzekałam na upał, który powodował szybkie przekwitanie moich ulubionych kwiatów. W tym roku, który zapowiadał się obfitością kwitnienia, nieustannie pada

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ ANIU!
Bardzo ładne rośliny skalne, ale piwonie cudowne.
Bardzo ładne rośliny skalne, ale piwonie cudowne.