Witaj Aniu. Masz rację wraz ze słońcem humor się poprawia. Cieszę się, że podoba Ci się moja piwonia. Goździki ja również bardzo lubię i nie tylko kamienne , ale wszystkie inne też. Mam ich kilka w swoim ogródku.
Witaj Basiu. Wiem, że tojeść jest bardzo ekspansywna, wyrwałam jej sporo wiosną przy plewieniu ogródka a i tak rozrosła się za bardzo.
Pozdrawiam
Haniu Witaj w moim ogródku . Cieszę się, że podobają Ci się moje kwiatuszki. Piwonia rzeczywiście piękna, mam jeszcze różową, ale gdy kwitła bardzo zmaltretowały ją ulewy, a bordowa w tym roku w ogóle nie kwitła. Goździki również uwielbiam. Tojeść ładnie wygląda ale muszę na nią uważać bo jest bardzo ekspansywna. Gosiu Witaj . Piwonia też mi się bardzo podoba jest taka delikatna, goździki również uwielbiam wszystkie odmiany. Pozdrawiam i życzę dużo
Piękna ta piwonia a to dla niej fragment wiersza Czesława Miłosza
Piwonie kwitną, białe i różowe,
A w środku każdej, jak w pachnącym dzbanie,
Gromady żuczków prowadzą rozmowę,
Bo kwiat jest dany żuczkom na mieszkanie.
Witaj Gosiu słoneczko chce teraz nadrobić czas, w kótym go nie było i świeci ze zdwojoną siłą. Gorąco. U nas 34 stopni w cieniu.
Witaj Marzenko. Piwonia dziękuje za piękny wiersz
Zrobiło się tak nastrojowo, romantycznie.
Pozdrawiam serdecznie w ten upalny dzień.
Witaj Basiu. Róża rzeczywiście w tym roku pięknie zakwitła, pachnie średnio. Miałam inną pachnąca, różową, ale zmarzła. Ta na szczęście nie zmarzła.
Pozdrawiam
Aniu, Gosiu, Marzenko cieszę się bardzo, że podoba się Wam moja różyczka, rzeczywiście zaszalała w tym roku jak nigdy.
Gosiu akurat tych begoni nie wyhodowałam sama tylko, kupiłam gotowe sadzonki, inne stale kwitnące, które były wcześniej na zdjęciach mam z własnych sadzonek.
Pozdrawiam