Kolekcyjka Alusi
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolekcyjka Alusi
Alusiu dziękuję za wyczerpujący opis
Poczekam na kwitnienie i wtedy będę miała prośbę byś pokazała również całą roślinkę
MM to małe kochane cudeńko
A forma peloric jest wyjątkowo urocza. Czekam na zdjęcie rozwiniętego kwiatuszka.
Laeliocattleya Gold Digger - pąki wyglądają znakomicie. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
MM słodziasek, w tej chwili wygląda jakby miał być cytrynowy
Laeliocattleya Gold Digger fantastycznie wypuszcza, już nie mogę się doczekać jej kwiatów.
Laeliocattleya Gold Digger fantastycznie wypuszcza, już nie mogę się doczekać jej kwiatów.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MM peloric- już jest na liście chciejstw...Ale to cudeńko...
Gratulacje pierwszego kwiatuszka
A na kwiatuszki katlejki również czekam z niecirpliwością ;) Jak ona wyszła z doniczki, a ja myślałam, że moja ma za ciasno
A na kwiatuszki katlejki również czekam z niecirpliwością ;) Jak ona wyszła z doniczki, a ja myślałam, że moja ma za ciasno
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mini mark piękny, a Cattleya ma pąki... Tyle pąków i taka wyrośnięta, aż z doniczki wyłazi.
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Naprawdę Alu ze strony na stronę coraz bardziej nas zaskakujesz. Śliczne to mało powiedziane. Boskie 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Prześliczne maleństwo
a kwitnienia Laeliocattleya Gold Digger nie mogę się doczekać 
Powalająca kolekcja
. Urzekająca i bardzo urozmaicona. Gratuluję i czekam na zdjęcia MM
Niecierpliwie

Pozdrawiam. Anna
Wtam wszyskich odwiedzających:wit
Bardzo wam dziękuję za tyle miłych słów. Zdjęcia Laeliocattleya Gold Digger będę na bierząco wstawiać, a teraz aktualności:
MM otworzył pączusia, jeszcze niezbyt wyformowany ale może następne będą ładniejsze

Sabotek niespodzianka pokazał swoje oblicze, będzie kwitł dwoma pędami. Listki musiałam związać do kupy bo bardzo rozłożysty i zajmuje dużo miejsca.
Ewo sabotki to twoja domena, może wiesz jak on się nazywa? Będę wdzięczna za podpowiedź

I znowu któryś raz z kolei pokusiłam się na Miltonię. Za poradą forumowiczów stoi teraz w chłodniejszym miejscu. Zobaczymy jak jej to będzie służyć.

Dni robią się już coraz dłuższe to i niedługo zaczną się obfitsze kwitnienia, jeszcze kilka tygodni

Bardzo wam dziękuję za tyle miłych słów. Zdjęcia Laeliocattleya Gold Digger będę na bierząco wstawiać, a teraz aktualności:
MM otworzył pączusia, jeszcze niezbyt wyformowany ale może następne będą ładniejsze

Sabotek niespodzianka pokazał swoje oblicze, będzie kwitł dwoma pędami. Listki musiałam związać do kupy bo bardzo rozłożysty i zajmuje dużo miejsca.
Ewo sabotki to twoja domena, może wiesz jak on się nazywa? Będę wdzięczna za podpowiedź

I znowu któryś raz z kolei pokusiłam się na Miltonię. Za poradą forumowiczów stoi teraz w chłodniejszym miejscu. Zobaczymy jak jej to będzie służyć.

Dni robią się już coraz dłuższe to i niedługo zaczną się obfitsze kwitnienia, jeszcze kilka tygodni
Piękne
. Słów mi brak. MM wpisuję na listę chciejstw a sabotek boski - po prostu elegant 
Pozdrawiam. Anna
Aniu dzięki serdeczne
MM peloric widziałam na jakimś forum i musiałam koniecznie mieć.
Mam w ogóle hopla na punkcie wszystkich mutowanych form. Co gdzie zobaczę to też przytacham do domu
MM peloric widziałam na jakimś forum i musiałam koniecznie mieć.
Mam w ogóle hopla na punkcie wszystkich mutowanych form. Co gdzie zobaczę to też przytacham do domu
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Alusiu Miltonia śliczna mam nadzieję ,że będzie cieszyła Twoje oczy długo. Piękne masz okazy ,zazdroszczę takiej różnorodności,któą można dostać w wielu sklepach u Ciebie, ja u mnie tylu ciekawostek nie widzę choćby wziąść te genetycznie uszczęśliwione falki ,może widziałam dwa razy ,ale i sam kwiat i kolor nie był nadzwyczajny.
Wątek bardzo kolorowy ,kwiaty piękne ,pozdrawiam i życzę wielu kwitnień i nowych nabytków.
Wątek bardzo kolorowy ,kwiaty piękne ,pozdrawiam i życzę wielu kwitnień i nowych nabytków.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Alusiu MM wprost cudowny
Sabotek i miltonia mają pięknie ubarwione kwiaty - gratuluje.

Początek mojej przygody.
))
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
MM piękne
Jest na liście chciejstw...teraz trzeba poszukać sprzedawcy 
Miltonia- bardzo, bardzo rozrośnięta. Tak Was Kobiety czytam. Piszecie, że Trzymacie ją w chłodnym miejscu. Moja stoi w gorącu <ok.22 -28 st> i rośnie, choć jeszcze nie zakwitła...Może rzeczywiście w maju<jeśli nie zakwitnie do tej pory> "wyrzucę" ją na działkę, na lato
I ja dużo rzadziej ją namaczam, tak raz na ok.10 dni, przy gorących kaloryferach< latem, przy deszczowej, wilgotnej aurze> namaczałam raz na 3tygodnie nawet. Ale może rzeczywiście Każdy ma troszku inne warunki...
Sabotek prześliczny ;)
Miltonia- bardzo, bardzo rozrośnięta. Tak Was Kobiety czytam. Piszecie, że Trzymacie ją w chłodnym miejscu. Moja stoi w gorącu <ok.22 -28 st> i rośnie, choć jeszcze nie zakwitła...Może rzeczywiście w maju<jeśli nie zakwitnie do tej pory> "wyrzucę" ją na działkę, na lato
Sabotek prześliczny ;)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Obydwa są przepiękne. MM jest bardzo oryginalny.
- aogyy
- 100p

- Od: 30 wrz 2009, o 18:35
Alusiu po prostu wszystkie są cudowne, słów mi brak.
MM też jest na mojej liście!
MM też jest na mojej liście!
Pozdrawiam Agnieszka
Moje storczyki
Moje storczyki