czekamy na kwitnienia,sama jestem ciekawa ,bo cebulki przywiozłam z Francji i to niespodzianka...

Moje ukochane ,,CUDA,,

Cudo !!!!!!
Adasiu przypomnij mi na jesień o tych nasionkach,no chyba ,ze chcesz teraz,ale one sa z zeszłego roku,nie mam doświadczenia z wysiewem czosnku i nie wiem czy wykiełkują.Jeśli jesteś zdecydowany to nie ma problemu ..mogę Ci przesłać to co zdołam wydłubać z zasuszonych kul ,które stoją w wazonie.Adam S. pisze:Aldonko, magnolie już zachwalałem - jest śliczna i ten orginalny kolor
![]()
![]()
Z kamieniami dobry pomysł , można sobie przycupnąć podczas spaceru i napawać się widokiem pięknego ogrodu![]()
Ja mam też kilka takich dużych kamieni , na razie leżą w kącie , ale je trzymam by kiedyś je wykorzystać w podobny jak Twój
sposób. Jestem ciekaw Twoich nowych tulipanów , jeszcze pięknie przyozdobią Twój ogród , bo masz późne odmiany.![]()
Aldonko w którymś poście oferowałaś mi nasiona Twoich gigantycznych czosnków , jestem bardzo chętny
na nie .
Alinko swoją magnolie kupiłam w pączkach,posadziłam i kwitła.Poprzedniego roku nie zakwitła,wpadłam w panikę ,ale z forum wyczytałam ,ze magnolia potrzebuje czasu żeby cała siłę wykorzystać w ukorzenianie się ,a nie kwitnienie,W tym roku zakwitła.Być może Twoja potrzebuje więcej czasu,albo po prostu coś z ziemią nie tak.Ponoć nie w każdej glebie rosną i zdarza się tak ,ze w jednym ogrodzie w różnych miejscach jedna kwitnie ,a druga nie.Posadzona jest raczej w przeciągu,przed moim płotem jest droga,a za mną sąsiad ,który ma ogród.Nie jest to zaciszne miejsce,ale bardzo słoneczne.alinaK pisze:Witaj aldonko długo mnie tu nie było z braku czasu a ty takie cuda widzę że z krawężnikiem już sobie poradziłaś efekt super ja ciągle nie mam czasu na zabawę z pustakami ale to dlatego że pogoda cały czas goni a prac w ogrodzie moc .mam pytanie czy twoja magnolia kwitnęła zaraz po posadzeniu bo moja żółta ma 3 lata i ani rusz nie kwitnie .już się zastanawiam czy to nie miejsce zbyt wietrzne .a czy ty ją masz w zaciszu bo na fotce to nie widać dokładnie
pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru