Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

..to jeszcze kilka fotek :wink:
Obrazek
czekamy na kwitnienia,sama jestem ciekawa ,bo cebulki przywiozłam z Francji i to niespodzianka...

Obrazek Obrazek Obrazek
Moje ukochane ,,CUDA,,
Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko na francuskie nowinki poczekamy razem z tobą ;:108 ;:108 , a CUDA cudne ;:7
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już widać że to cudne papuzie będą ;:108 .
Zajrzę jak zakwitną :D .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czosnki,,giganty,, nawet jak nie kwitną ,pięknie wygladają na rabatkach;zobaczcie :wink:
Obrazek
Obrazek
Moje nowe,,chciejstwa,,pięknie wyszły.Między liliami wychodza wrzosowe liatry,ktore sę pieknie co roku rozrastają Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...no i znowu pokaże coś co ,,zalegało,,mi na ogrodzie.Na poczatku mąż chciał wywieżć ,nie było czym i jak bo cieżkie strasznie więc zagospodarowałam po swojemu ,bo kamień w cenie ,a poza ty od dawna chodziło mi coś takiego po głowie.No niby nic ,ale krzesła ogrodowe stoją teraz puste,bo to większa atrakcja i ,,podgrzewane siedzienia,, :wink: :;230
I tak powstał fajny kącik grillowy z miejscem na przyprawy w donicach ;:138
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żółta magnoliaFENG HUANGw całej okazałości ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Justynko :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PESTKA@ pisze:Żółta magnoliaFENG HUANGw całej okazałości ;:138
Obrazek
Cudo !!!!!!
Nowe chciejstwo ;:224 u mnie :;230
Kochana bardzo bobry pomysł na kącik grilowy :uszy :uszy :uszy
Takie kamienie wywozić????? A wiesz ile byś później musiała zapłacić za takie śliczności ;:14 Superancko :tan
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aldonko :wit , magnolie już zachwalałem - jest śliczna i ten orginalny kolor :shock: :D
Z kamieniami dobry pomysł , można sobie przycupnąć podczas spaceru i napawać się widokiem pięknego ogrodu ;:111
Ja mam też kilka takich dużych kamieni , na razie leżą w kącie , ale je trzymam by kiedyś je wykorzystać w podobny jak Twój
sposób. Jestem ciekaw Twoich nowych tulipanów , jeszcze pięknie przyozdobią Twój ogród , bo masz późne odmiany. ;:138
Aldonko w którymś poście oferowałaś mi nasiona Twoich gigantycznych czosnków , jestem bardzo chętny
na nie . :heja
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj aldonko długo mnie tu nie było z braku czasu a ty takie cuda widzę że z krawężnikiem już sobie poradziłaś efekt super ja ciągle nie mam czasu na zabawę z pustakami ale to dlatego że pogoda cały czas goni a prac w ogrodzie moc .mam pytanie czy twoja magnolia kwitnęła zaraz po posadzeniu bo moja żółta ma 3 lata i ani rusz nie kwitnie .już się zastanawiam czy to nie miejsce zbyt wietrzne .a czy ty ją masz w zaciszu bo na fotce to nie widać dokładnie
pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam S. pisze:Aldonko :wit , magnolie już zachwalałem - jest śliczna i ten orginalny kolor :shock: :D
Z kamieniami dobry pomysł , można sobie przycupnąć podczas spaceru i napawać się widokiem pięknego ogrodu ;:111
Ja mam też kilka takich dużych kamieni , na razie leżą w kącie , ale je trzymam by kiedyś je wykorzystać w podobny jak Twój
sposób. Jestem ciekaw Twoich nowych tulipanów , jeszcze pięknie przyozdobią Twój ogród , bo masz późne odmiany. ;:138
Aldonko w którymś poście oferowałaś mi nasiona Twoich gigantycznych czosnków , jestem bardzo chętny
na nie . :heja
Adasiu przypomnij mi na jesień o tych nasionkach,no chyba ,ze chcesz teraz,ale one sa z zeszłego roku,nie mam doświadczenia z wysiewem czosnku i nie wiem czy wykiełkują.Jeśli jesteś zdecydowany to nie ma problemu ..mogę Ci przesłać to co zdołam wydłubać z zasuszonych kul ,które stoją w wazonie.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alinaK pisze:Witaj aldonko długo mnie tu nie było z braku czasu a ty takie cuda widzę że z krawężnikiem już sobie poradziłaś efekt super ja ciągle nie mam czasu na zabawę z pustakami ale to dlatego że pogoda cały czas goni a prac w ogrodzie moc .mam pytanie czy twoja magnolia kwitnęła zaraz po posadzeniu bo moja żółta ma 3 lata i ani rusz nie kwitnie .już się zastanawiam czy to nie miejsce zbyt wietrzne .a czy ty ją masz w zaciszu bo na fotce to nie widać dokładnie
pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
Alinko swoją magnolie kupiłam w pączkach,posadziłam i kwitła.Poprzedniego roku nie zakwitła,wpadłam w panikę ,ale z forum wyczytałam ,ze magnolia potrzebuje czasu żeby cała siłę wykorzystać w ukorzenianie się ,a nie kwitnienie,W tym roku zakwitła.Być może Twoja potrzebuje więcej czasu,albo po prostu coś z ziemią nie tak.Ponoć nie w każdej glebie rosną i zdarza się tak ,ze w jednym ogrodzie w różnych miejscach jedna kwitnie ,a druga nie.Posadzona jest raczej w przeciągu,przed moim płotem jest droga,a za mną sąsiad ,który ma ogród.Nie jest to zaciszne miejsce,ale bardzo słoneczne.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potrójne kwitnienie? :shock: Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowe nasadzenia fuksji...mam na razie takie 4 doniczki..ale na pewno jutro bedzie więcej :wink: Obrazek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aldonko , masz ze swoich sadzonek czy kupowałaś ? ja też bardzo lubię fuksje .
Po zimie ocalała mi tylko jedna :( ale będę odnawiał kolekcję . :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”