Moje orchidaria - Anaka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ten malutki Phalaenopsis jest cudny i trochę podobny do Mini Marka. co do zapylania, mnie też to bardzo ciekawi i kilka razy próbowałam zapylać, ale nie wysiewałam torebek, bo pewnie w domowych warunkach się nie da. a chętnie kiedyś zapyliłabym liodoro lueddemanianą lub belliną, na pewno by wyszedł cudny Phal. kilka dni temu zapyliłam Phalaenopsisa Vandą, ale myślę, że nic z tego nie wyjdzie, ale chciałam zobaczyć, co się stanie. storczyki są bardzo interesujące i chciałabym sama kiedyś je hodować i tworzyć nowe ciekawe hybrydy Phal., ale raczej nic z tego nie wyjdzie. no, ale przynajmniej spróbuję mieć liczną i piękną kolekcję Phalaenopsisów i Vand.
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
-
Anaka

- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz rację , w nich jest trochę Micro Nova. Są przez to bardzo interesujące
Jeżeli chodzi o phal. Fantasy Music, to kwiaty są bardzo trwałe i bardzo długo utrzymują się na roślinie.
Jeżeli masz kogoś znajomego na Akademii w Poznaniu, to pewnie uda CI się za jakiś czas zrealizować jakieś wysiew. Potrzebne są do tego warunki bardzo sterylne, a to można osiągnąć jedynie w profesjonalnym laboratorium. POza tym musi być stała dość wysoka temp., wilgotność i odpowiednie naświetlenie.
Jeżeli chodzi o phal. Fantasy Music, to kwiaty są bardzo trwałe i bardzo długo utrzymują się na roślinie.
Jeżeli masz kogoś znajomego na Akademii w Poznaniu, to pewnie uda CI się za jakiś czas zrealizować jakieś wysiew. Potrzebne są do tego warunki bardzo sterylne, a to można osiągnąć jedynie w profesjonalnym laboratorium. POza tym musi być stała dość wysoka temp., wilgotność i odpowiednie naświetlenie.
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Juz mam bardzo dogłębnie przestudiowane metody i techniki wysiewu w warunkach domowych od ostatnich moich doświadczeń. Na Uniwersytecie Przyrodniczym mam znajomego doktora ale zajmuje się paszami dla bydła i jednego profesora znam który jest moim klientem. Ale on również daleko "leży od jabłoni". Mam jeszcze czas do namysłu.
A informacja o kwiatach fantasy musick cenna. Dziękuję
A informacja o kwiatach fantasy musick cenna. Dziękuję
-
Anaka

Możesz poprosić którąś z tych Osób, aby poznały Cię z kimś z laboratorium. Takie wysiewy zleca się odpłatnie. Myślę,że laboratorium będzie zainteresowane w dzisiejszych niełatwych dla uczelni czasach 
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
volcowitch
- ZBANOWANY
-
Anaka

Jak to sanepid - to wszystko odbywa się w ramach warunków laboratorium, więc sanepid nie ma podstaw do interwencji.
Flaszki to oni sami zmieniają - za to im płacisz
Ty dajesz tylko materiał i nic dalej Cię nie interesuje. Odbierasz gotowe flask :P
Flaszki to oni sami zmieniają - za to im płacisz
Ty dajesz tylko materiał i nic dalej Cię nie interesuje. Odbierasz gotowe flask :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
volcowitch
- ZBANOWANY
-
volcowitch
- ZBANOWANY
-
Anaka

Chyba ja Ciebie nie rozumiem...
Nigdy nie słyszałam,że Sanepid może takie rzeczy robić
, dlatego nie potrafię na to odpowiedzieć.
Wiem tylko o uczelniach i ogrodach botanicznych
Nigdy nie słyszałam,że Sanepid może takie rzeczy robić
Wiem tylko o uczelniach i ogrodach botanicznych
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Anaka

Phal. Fantasy Music jest bezproblemowy
Zresztą phal. Mini Mark u mnie tak samo- same zalety :P Niektórzy narzekają,że nie chce kwitnąć. U mnie zawsze i długo - bez pudła. MOże trafiłam na taki egzemplarz
Zresztą phal. Mini Mark u mnie tak samo- same zalety :P Niektórzy narzekają,że nie chce kwitnąć. U mnie zawsze i długo - bez pudła. MOże trafiłam na taki egzemplarz
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki