Edyseja - orchidee
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
mam jeszcze ponad połowę parapetu wolnegodanutastachurska1 pisze:Edysejo...,a czy dużo masz jeszcze miejsca na parapetach?Widzę, że nie tylko storczyki kolekcjonujesz,a fiołeczki na które czekasz zachwycające.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
jak miejsca zabraknie w domu, część roślin zabiorę do pracy gdzie mam szerokie parapety (3 doniczki 12-tki na szerokość bez problemu się mieszczą)
fiołków nie kolekcjonuję to będą moje pierwsze odmianowe.. nie zależy mi na posiadaniu "rasowców" - kupuję te, co mi się podobają
Edyta
Duśka, przecież możesz kupić identycznegoStorczykowa pisze:ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
a białe z mazami, o których marzysz od dawna są na Allegro co najmniej trzy
pomęcz trochę tatę, może się zgodzi.. nie ma w tej chwili mrozów więc nic mu się nie stanie w podróży
Edyta
- Storczykowa

no są... ale wątpię, by się zgodził, będzie narzekał, że za duże koszty przesyłki. jutro może pojadę do sklepu, ale szczerze wątpię, bym tam je znalazła. a takiego z mazami muszę mieć. ale ten malinowy w kropy jest za drogi, tego na pewno bym nie mogła zamówić.edyseja pisze:Duśka, przecież możesz kupić identycznego: http://www.allegro.pl/item574981153_pha ... wiaty.htmlStorczykowa pisze:ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
a białe z mazami, o których marzysz od dawna są na Allegro co najmniej trzy
pomęcz trochę tatę, może się zgodzi.. nie ma w tej chwili mrozów więc nic mu się nie stanie w podróży
- Storczykowa

w sklepach czasem widywałam po ok. 20. tego z liśćmi w kropki udało mi się kupić za 20. i tego z avatara też. ale takiego z mazami bym chciała. muszę takiego mieć. im szybciej tym lepiej.edyseja pisze:no wiesz, raczej nie kupisz falenopsis o oryginalnych kwiatach za mniej niż 25 zł (ok. 30 to cena jak w markecie)
- Storczykowa

a ja nie widziałam. gdybym widziała tego z mazami, od razu bym kupiła. ty masz większe możliwości rozwoju kolekcji, ja nie mam. mi zostają tylko skromne wystawy i najbliższe sklepy, które i tak są za daleko i mają za mały wybór.edyseja pisze:falki z mazami widziałam już parokrotnie w marketach, łososiowego widzę po raz pierwszy także na pewno jest oryginalniejszy
-
Agnieszka Co.
- 100p

- Od: 16 lut 2009, o 11:54
- Storczykowa

- Storczykowa