Edyseja - orchidee

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

danutastachurska1 pisze:Edysejo...,a czy dużo masz jeszcze miejsca na parapetach?Widzę, że nie tylko storczyki kolekcjonujesz,a fiołeczki na które czekasz zachwycające.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
mam jeszcze ponad połowę parapetu wolnego :D

jak miejsca zabraknie w domu, część roślin zabiorę do pracy gdzie mam szerokie parapety (3 doniczki 12-tki na szerokość bez problemu się mieszczą)

fiołków nie kolekcjonuję to będą moje pierwsze odmianowe.. nie zależy mi na posiadaniu "rasowców" - kupuję te, co mi się podobają
Edyta
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
Duśka, przecież możesz kupić identycznego

a białe z mazami, o których marzysz od dawna są na Allegro co najmniej trzy

pomęcz trochę tatę, może się zgodzi.. nie ma w tej chwili mrozów więc nic mu się nie stanie w podróży
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:
Storczykowa pisze:ale piękne te Phalaenopsisy... wszystkie. i fiołki też. kiedyś miałam dużo, niektóre sama wyhodowałam z listków. a takiego żółtego Phalaenopsisa w bordowe kropki chciałabym mieć. i tego malinowego w kropki też. ty masz tyle oryginalnych, a ja prawie wcale... nie mam takich możliwości jak wy, więc muszą mi wystarczyć najzwyklejsze hybrydy.
Duśka, przecież możesz kupić identycznego: http://www.allegro.pl/item574981153_pha ... wiaty.html

a białe z mazami, o których marzysz od dawna są na Allegro co najmniej trzy

pomęcz trochę tatę, może się zgodzi.. nie ma w tej chwili mrozów więc nic mu się nie stanie w podróży
no są... ale wątpię, by się zgodził, będzie narzekał, że za duże koszty przesyłki. jutro może pojadę do sklepu, ale szczerze wątpię, bym tam je znalazła. a takiego z mazami muszę mieć. ale ten malinowy w kropy jest za drogi, tego na pewno bym nie mogła zamówić.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

no wiesz, raczej nie kupisz falenopsis o oryginalnych kwiatach za mniej niż 25 zł (ok. 30 to cena jak w markecie)
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:no wiesz, raczej nie kupisz falenopsis o oryginalnych kwiatach za mniej niż 25 zł (ok. 30 to cena jak w markecie)
w sklepach czasem widywałam po ok. 20. tego z liśćmi w kropki udało mi się kupić za 20. i tego z avatara też. ale takiego z mazami bym chciała. muszę takiego mieć. im szybciej tym lepiej.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

falki z mazami widziałam już parokrotnie w marketach, łososiowego widzę po raz pierwszy także na pewno jest oryginalniejszy
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:falki z mazami widziałam już parokrotnie w marketach, łososiowego widzę po raz pierwszy także na pewno jest oryginalniejszy
a ja nie widziałam. gdybym widziała tego z mazami, od razu bym kupiła. ty masz większe możliwości rozwoju kolekcji, ja nie mam. mi zostają tylko skromne wystawy i najbliższe sklepy, które i tak są za daleko i mają za mały wybór.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

No tak, każdy z nas ma wieksze mozliwosci od drugiego...cokolwiek to znaczy :?
Edysejko, kwiatuchy oczywiscie suuuper :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Agnieszka Co.
100p
100p
Od: 16 lut 2009, o 11:54

Post »

Edytko - wszystkie śliczne, jeden piekniejszy od drugiego.

Ja ostatnio gustuję w miniaturowych - więcej się ich zmieści :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka Co. pisze:Edytko - wszystkie śliczne, jeden piekniejszy od drugiego.

Ja ostatnio gustuję w miniaturowych - więcej się ich zmieści :lol:
miniaturki są fajne (zwłaszcza botaniczne, typu bellina, equestris itp. lub jakieś Mini Marki). zwykłe miniaturki mam 2 (ciemnorózowy i czerwono-żółty).
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Aktualne zdjęcia moich storczyków w świetle zachodzącego słońca

Obrazek

Obrazek
Edyta
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

piękne storczyki:) i całkiem ich sporo a w tym swietle wygladaja super :lol:
gelka
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Phal. Barbara Moller x Venosa - kwiat w pełnej krasie

Obrazek
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękne storczyki. ten pomarańczowy Phal. podobny trochę do mojego, ale na moim pisze Phal. brown sugar.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”