Witam wszystkich przemiłych gości i już odpowiadam ( mam silę , bo jestem po 3 dużych pączkach i 30 dkg serniczka )
katarinko Twoja paprotka jest większa i ładniejsza od mojej

, nie wiem jakie to odmiany . Mojej bardzo zasychają końce liści i bardzo biednie wygląda
Paula z hoi nic nie wyrosło , po prostu sobie stoi . Szeflera faktycznie pokaźna , bez doniczki 176 cm i nie bardzo o nią dbałam . Do czasu znalezienia tego forum . Gdy obejrzałam piękne i zadbane rośliny u innych , to zmotywowało mnie do zmiany podejścia do domowych , bo wcześniej to poza ogrodowymi świata nie widziałam . Kwiaty stawiam i wieszam wszędzie , już moje szczęście skarży się na mieście ( a moze chwali się

) ,że mieszka w palmiarni

.
Treissi -jeśli chcesz , to wyślę Ci listki tego bordowego fiołeczka ( dopóki kwitnie i wiem , który to

)
edyseja takie szerokie parapety , to ja mam dopiero od 5 lat , ale nie ukrywam ,że sporo się na nich mieści , jednak ciagle za mało
To parapet w drugim pokoju od północy , wolne miejsca czekają na fiołki odmianowe
Davalia pogubiła liscie , wyłysiała , ale ja cierpliwie dwa razy dziennie ją zraszam i często podlewam .Zobaczę ,czy uda mi się ją utrzymać . Tak wygląda dzisiaj
majakal bardzo chętnie się wymieniam , bo różnych kwiatów nigdy dość
Kalatee są ratowanymi zdechlaczkami i trochę na ich podział trzeba poczekać .
Moja fiołkomania jest nieuleczalna