Ogródek wśród lasów i pól

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :)
Przeglądałam nowe posty i zaintrygowała mnie nazwa Twojego - Kasiu, to co przeczytałam, to jakby moje własne przeżycia!!! Ja już mieszkam na stałe - trzeci rok, na swojej działce pod lasem. Wyglądała na początku dokładnie tak jak Twoja -wydzierałam naturze metr po metrze :P Tylko na mojej nie było domku...
Masz już ślicznie i czego Ci troszkę zazdroszczę - masz naturalne przejście do lasu, u nas niestety trzeba było działkę ogrodzić :(Ale trudno - nie można mieć wszystkiego :)
Pozdrawiam serdecznie
Danka
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu
Muszę potwierdzić poprzedniczki mieszkasz w raju bardzo ładnie u Ciebie.
Masz nie powtarzalny styl. :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Czy zauważyłaś kiedyś, żeby rozsiewały się same? Moja sąsiadka tak podobno ma. Ja w tym roku specjalnie zostawiłam jeden kwiatostan z chyba zawiązanymi nasionami i teraz czekam, co z tego wyniknie.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Kasiu, ;:65 ;:65 ;:65

jeszcze raz wpadłam do Ciebie pooglądać, przy tej szarości dnia codziennego to ukojenie dla ducha :D :D :D

pozdrawiam

Ewa
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Smokini nie nadążam błędny podpis czy zmiana gustu?
Po dokładnym obejrzeniu swoich włości mam miejsce na 3 róże naturalne lub parkowe.5 pnących. Muszę to wszystko jeszcze przetrawić.
Mag ta bladoróżowa lilia to prawdopodobnie azjatka Pink Giant.
Geniu do wiosny już bliżej niż dalej. Ja tej wiosny trochę się boję.Boję się ze wegetacja ruszy i przyjdzie jednodniowy mróz jak kilka lat temu kiedy straciłam dużo dużo roślinek między innymi trzy 10 m clematisy górskie,których nie mogę odżałować.
Danusiu dzięki za odwiedziny.Nie mam przejścia bezpośrednio do lasu teren jest ogrodzony ciemnozieloną siatką na której rośnie tzw dzikie wino.
Danio dzwonki rozsiewają się bardzo łatwo. u mnie nie gdyż usuwam przekwitłe aby pobudzić je do dłuższego kwitnięcia.
Anita dzięki za odwiedziny.
Ewuniu też wędruję po kolejnych ogrodach forum żeby oderwać się od szarzyzny dnia powszedniego.
Pozdrawiam Kaśka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiulu :D .."nie dobieraj sobie do głowy" :lol: chodzi wyłacznie o zgodnosc zdiecia i nazwy rózy......wszystkie JC jakie widziałam miały ciemne ,matowe,troche waskie lancetowate liscie kolor w odpowiednim swietle nieco nawet niebieskawy jak u r.glauca a kwiaty nie miski tylko płaskie spodki ale za to z ogromem peteli :lol: ........od biedy zgadza sie mi tylko kolor :lol: ......ale ale rózyca jest ciekawa i dobra do nasadzen naturalistycznych dobrze znosi półcien i ma [a raczej powinna miec] kolumnowy pokrój........JA JA WIDZE U CIEBIE :D ........ma jeszcze jedna zalete-nawet sybieria jej nie straszna :lol:

teraz czytam o "fengszujach" :lol: .......i jest tam Twoje oczko :) ......albo prawie Twoje

serdecznosci z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ło Matuchno Smokini- biedny Gazda już go widzę, po Twojej lekturze,jak stoi w Ksieżycowych Wrotach w strefie Smoka z dzwonkami na wietrze w celu odstraszenia sha qi. :lol: :lol: :lol:
W razie zaistnienia poproszę o zamieszczenie zdjęcia o dobrej rozdzielczości na forum.
Ja w ramach "fengszui" nabyłam i się cieszę Obrazek[/b] Obrazek Obrazek
Kaśka
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Zachwycona.

Post »

witaj babi52! Bardzo mi się podoba Twój ogród. Szukam inspiracji do swojego ogrodu. Mam już trochę zagospodarowany, ale ziemia licha(piasek), wiec też po kawałku próbuję coś sadzic. Przeglądam ogrody i trafiłam na Twój. Pozdrawiam cieplutko.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasieńko piękne masz dzwoneczki na parapecie, czy one są wyłącznie domowe, czy można je wysadzić wiosną do ogrodu i czy są wieloletnie :?:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazkawitaj na forum.Tutaj na pewno znajdziesz dziesiątki inspiracji do swojego ogrodu,życzliwych ludzi,którzy chętnie służą radą.Życzę powodzenia.
Aguśdzwoneczki kupiłam wczoraj.Kiedyś też kupiłam zimą doniczkowe,tylko inny gatunek, adaptowały się w ogrodzie cudownie.Rozrosły, mam ich teraz kilka dużych kęp.Z tymi też spróbuję jak dadzą sobie radę w ogrodzie.
Kaśka
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Kasiu
Parapet ładnie udekorowany, fiołki prześliczne, i dzwoneczki...

Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ach to super sprawa z tymi dzwoneczkami, że można je do ogródka, bo są naprawdę śliczne, muszę i ja się postarać o takie drobinki, bo ja mam takie wyższe :D
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Od dłuższego czasu obserwuję i przeglądam forum ogrodnicze, ale sama jeszcze nie zabierałam głosu w dyskusjach. Dopiero się uczę i jeszcze nie wiem jak się wstawia obrazki? Jak opanuję sztukę to pokażę parę fotek z mojego ogrodu. Teraz szukam pomysłu na altanę, ale nie wiem jak ją rozplanowac w ogrodzie. Chętnie posłucham rad i pomysłów. Może jakieś zdjęcia?
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Jeszcze raz się odzywam, chcę sprawdzic czy wstawiłam obrazek.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażka, to biegnij szybciutko do ogrodu Rivendel. Znajdziesz tam ciekawy pomysł - jakiś tydzień temu...
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”