Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Iwciu, pięknie Ci wszystko rośnie
Aż nabrałam ochotę na bób, jak tak popatrzyłam na te zdjęcia 
Dominiko dziękuję
. Szkoda tylko że pogoda nie pozwala na robienie czegokolwiek w ogródkach,ale w przyszłym tygodniu ma być już cieplej to wezmę i wysadzę rozsądku a także wsadzę w końcu dymkę posieję marchewkę i pietruszkę . Muszę się wziąć też w końcu za posprzątanie rabatek . 
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne rozsady Iwonko, mój bób jeszcze nie wykiełkował, a że to mój pierwszy raz z nim, to nie wiem czy to normalne, czy może już nie-normalne
dam mu jeszcze trochę czasu, zobaczymy. Co do groszku ponoć można zamiast strąków robić zbiór i jeść już młode pędy na 2-3 tygodniowych roślinach. nie próbowałam, bo w tym wypadku to też będzie mój pierwszy raz
ale widziałam w TV ponoć dobre 
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie Ci urosły groszki i bób
Ja swój bób już chyba posadzę, dziś lub jutro (bo dziś mimo prognozy, słońca nie ma a chmurki takie całkiem jak na deszcz biegną po niebie).
Ziemię można każdą poprawić, nawet najgorszą, ale jak teraz wygląda Ci ładnie, to pewnie będzie z czasem tylko lepiej. Chyba przedwiośnie to dobra pora na ocenę struktury, bo nie jest przesuszona. No i praca w glinie to koszmar, a jak jest luźniejsza, to ca ły rok można grzebać w rabatach
Ja swój bób już chyba posadzę, dziś lub jutro (bo dziś mimo prognozy, słońca nie ma a chmurki takie całkiem jak na deszcz biegną po niebie).
Ziemię można każdą poprawić, nawet najgorszą, ale jak teraz wygląda Ci ładnie, to pewnie będzie z czasem tylko lepiej. Chyba przedwiośnie to dobra pora na ocenę struktury, bo nie jest przesuszona. No i praca w glinie to koszmar, a jak jest luźniejsza, to ca ły rok można grzebać w rabatach
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Nie nie mam wątku, nie miałabym tyle czasu i w końcu pomyliłabym się,zresztą latem dużo przebywam na działce. Sama ją uprawiam poniważ
mąż nie jest zainteresowany.Na torebce pisze,że jest to superfood.To określenie jest stosowane dla produktów o ponadprzeciętnych
właściwościach odżywczych,wyjątkowo cennych dla zdrowia.Posiada b.wysoką zawartość witamin:C,K,A,D,E,B1 białka,błonnika,wapnia,żelaza
potasu itd.
Pozdrawiam
mąż nie jest zainteresowany.Na torebce pisze,że jest to superfood.To określenie jest stosowane dla produktów o ponadprzeciętnych
właściwościach odżywczych,wyjątkowo cennych dla zdrowia.Posiada b.wysoką zawartość witamin:C,K,A,D,E,B1 białka,błonnika,wapnia,żelaza
potasu itd.
Pozdrawiam
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwciu, zdaje się, że musimy się czepnąć Danusi
i zachęcić ją do założenia wątku.
Jeśli zbierzemy się do kupy i będziemy ją nękać, to w końcu może zdecyduje się na własny wąteczek.
Życzę Ci pięknego
weekendu! 
Jeśli zbierzemy się do kupy i będziemy ją nękać, to w końcu może zdecyduje się na własny wąteczek.
Życzę Ci pięknego
Masz rację Lucynko, musimy marudzić Danusi,żeby się nad nami ulitowała i pokazała nam swoje włości -jestem bardzo ciekawa
. Mam nadzieję że będzie słońce,bo ostatnio coś się u nas nie pokazuje
Danusiu wszyscyśmy ciekawi co tam u ciebie w ogródku, zakładaj wątek czas zawsze się znajdzie żeby choć troszkę uchylić rąbek tajemnicy.
Aguś nasz rację,po tylu latach grzebania w glinie czuć różnice. Też by mi pasowało przesadzić te roślinki ,tylko czekam na lepszą pogodę -ma być lepiej po niedzieli
Malvy pędów groszku nigdy nie jadłam i chyba nie będę próbowała
. A kiedy wsadzałaś ten bób,mi wykiełkował po ok tygodniu z tym że ja nie kiełkowałam nasion. Rozsadę robiłam w tym roku po raz pierwszy. I praktycznie odkąd urosła na ok 5cm stoi na balkonie.
Danusiu wszyscyśmy ciekawi co tam u ciebie w ogródku, zakładaj wątek czas zawsze się znajdzie żeby choć troszkę uchylić rąbek tajemnicy.
Aguś nasz rację,po tylu latach grzebania w glinie czuć różnice. Też by mi pasowało przesadzić te roślinki ,tylko czekam na lepszą pogodę -ma być lepiej po niedzieli
Malvy pędów groszku nigdy nie jadłam i chyba nie będę próbowała
Byłam dzisiaj na działce i udało mi się posadzić cebulkę ,niestety trochę mi brakło
.Posiałam też marchewkę i pietruszkę,i szybko uciekałam z działki bo zrobiło się zimno. Po niedzieli ma być cieplej to posiedzę dłużej 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O, a ja nigdy nie pomyślałam, że tak można, szybko będziesz miała swój groszek i bób
, ja jeszcze nawet nie mam na groszek skopane 
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Jakie rozsady już dorodne
Będziesz miała dużo pożytku z nich
Ja chyba też za kilka lat będę kolanem upychać wszystko 
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To tak jak ja, tylko że ja prawie nic nie zrobiłam...wiało okrutnie.coco12 pisze:.Posiałam też marchewkę i pietruszkę,i szybko uciekałam z działki bo zrobiło się zimno
Iwonka rozsadę bobu robiłam w tym roku po raz pierwszy, a groszek miałam z rozsady już w tamtym roku po tym jak ślimaki zeżarły mi to co miałam wysiane na grządce .
Izuś ja już w tym momencie zastanawiam się jak zmieszczę sobie wszystko na nowej działce,wydaje się być taka malutka.
Zuziu witaj
Zuziu też nie lubię jak wieje zimny wiatr ,wystarczy że się troszkę spocę czy zasapię i zapalenie gardła murowane -u mnie bez antybiotyku się nie obejdzie. Wizyta w biedronce zawsze się tak kończy
zdradź co kupiłaś 
Izuś ja już w tym momencie zastanawiam się jak zmieszczę sobie wszystko na nowej działce,wydaje się być taka malutka.
Zuziu witaj
Zuziu też nie lubię jak wieje zimny wiatr ,wystarczy że się troszkę spocę czy zasapię i zapalenie gardła murowane -u mnie bez antybiotyku się nie obejdzie. Wizyta w biedronce zawsze się tak kończy
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwciu, mimo zimnego wiatru dałaś radę
i warzywka niedługo będziesz konsumowała.
Słonecznych i koniecznie bezwietrznych dni Ci życzę,
co byś gardziołka nie przeziębiła. 
Słonecznych i koniecznie bezwietrznych dni Ci życzę,
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
I ja się przywitam Iwciu i zagrzeję miejsce u Ciebie.
Ale numer wiesz? Weszłam na Twój wątek i zaczęłam pisać żeby mi nie umknął, ale padł mi internet.
Równolegle odkryłam nowy wątek u innej forumki i kiedy napisałam też u niej, Ty także zostawiłaś tam swój ślad.
Widzę , że mam troszkę do poczytania u Ciebie i zaraz to uczynię, ale tak na szybko napiszę że masz cudną rozsadę! Ja dziś dopiero siałam bób w gruncie, więc będzie znacznie później niż u Ciebie.
Ale numer wiesz? Weszłam na Twój wątek i zaczęłam pisać żeby mi nie umknął, ale padł mi internet.
Równolegle odkryłam nowy wątek u innej forumki i kiedy napisałam też u niej, Ty także zostawiłaś tam swój ślad.
Widzę , że mam troszkę do poczytania u Ciebie i zaraz to uczynię, ale tak na szybko napiszę że masz cudną rozsadę! Ja dziś dopiero siałam bób w gruncie, więc będzie znacznie później niż u Ciebie.