Mieczyki ( Gladiola )
- Nanavel
- 200p

- Od: 5 mar 2014, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mieczyk ( Gladiola )
- Nanavel
- 200p

Ktoś już coś
zasadził? Kurcze słonko tak ładnie świeci, trudno ja dzisiaj startuję z pierwszymi, 30 białych i 30 w mixie jak stracę to nic się nie stanie bo te zamawiałam akurat po 100 sztuk więc sporo zostanie jeszcze do wsadzenia w majowy weekend pierwszy
)
Ja wsadziłam w sobotę ok. 70 szt. dziś reszta ok. 30 szt.
Alicja
Alicja
-
Mariola54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też dzisiaj wsadziłam wszystkie,
aż 30 sztuk.
Nie będę się rozdrabniać.
Trochę wcześnie, ale jak mają rosnąć to będą.
aż 30 sztuk.
Nie będę się rozdrabniać.
Trochę wcześnie, ale jak mają rosnąć to będą.
- Nanavel
- 200p

Przymrozki przygruntowe u mnie są nadal, minimalne, ale zanim mieczyk wyściubi nosa z ziemi to już po przymrozkach będzie tylko wspomnienie. A co do zimnej ziemi- u mnie w sumie piach, szybko się nagrzewa więc nie podejrzewam żeby było cebulom za zimno. A już się doczekać nie mogłam
:D:D Następne pójdą w następny weekend, z tymi najładniejszymi których cebul nie mam w nadmiarze wstrzymam się jeszcze do 15 maja chyba. Razem u mnie w tym roku będzie z 300 albo i więcej, plus pierwszy raz będę zakładała przedszkole z cebuleczek z tamtego roku
I tu pytanie sadzić te maleństwa teraz jak najwcześniej żeby miały dłuuugi okres wegetacji? Czy one szczególnie są narażone i z nimi wstrzymać się do połowy maja??
PS nie za gęsto?? Chciałam mi9eć zwarte koła z mieczyków tak żeby liście były też ozdobą, ale nie wiem czy nie przesadziłam z gęstością sadzenia ;/

PS nie za gęsto?? Chciałam mi9eć zwarte koła z mieczyków tak żeby liście były też ozdobą, ale nie wiem czy nie przesadziłam z gęstością sadzenia ;/

-
marek69
- 200p

- Od: 8 lip 2008, o 13:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będzie ciasnawo tym bardziej, że widzę, że każda z cebul idzie z dwoma pędami. W związku z powyższym można liczyć z tego dołka na ponad 30 kłosów z kwiatami, a co za tym idzie przeszło trzydzieści cebul do przechowania przez zimę.
Pozdrawiam Jarek
- Nanavel
- 200p

Temat mieczyków mamy tutaj./Iwona