Ja również życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń
Zieloni przybysze - Carol1
Witam, dziś moja wielka maranta i rośliny które w zimie rosną wyraźnie rosną.
Zacznijmy od tego co rośnie, na początek opuncja:

Moja juka:

Kalanchoe, które chyba nigdy się nie zatrzymuje:

No i oczywiście banan, który ciągle rośnie:

No i czas na moją wieeeeelką marante:

Do napisania. Pozdrawiam Karol.
Zacznijmy od tego co rośnie, na początek opuncja:

Moja juka:

Kalanchoe, które chyba nigdy się nie zatrzymuje:

No i oczywiście banan, który ciągle rośnie:

No i czas na moją wieeeeelką marante:

Do napisania. Pozdrawiam Karol.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolu, wiosna u Ciebie
. U mnie też te gatunki szaleją
. Uwielbiam to 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj zdjecia 2 i jakieś pytanie i jakieś rozmowy mam nadzieje 
Rośliny nie moje, ale zdjęcia robiłem ja
Grudnik:

Amarylis:

Teraz obiecane pytanie. Co zrobić z amarylisem po przekwitnięciu? bo rośliny są cioci i z tej bulwy wyskoczyły 2 pędy z kwiatami, jeden szybko zakwitł i padł, a drugi teraz jest i już się zastanawiamy co zrobić jak kwiaty padną.
Musze sie wam pochwalić, że kupiłem już dzisiaj kaktusa, w czasie pisania tego posta kupiłem 3 żywe kamyki i jeszcze mam zamiar coś kupić, ale to dopiero jutro. Dodatkowo chce kupić królową jednej nocy, bo to moje marzenie, mam nadzieje że uda sięje spełnić lepiej niż marzenie z głową starca. Mam już 2 kaktusy, jeden mały włochaty, myślałem że to bedzie głowa starca a jednak nie. Nic sięnie stało. Moja ciocia na urodziny chciała mi kupić głowe starca, więc zamówiła taką rośline w kwiaciarni i dostałem owłosionego kaktusa którego widzieliście kilka stron wczesniej, jednak... to też nie głowa starca :P Kiedyś jednak na pewno kupie tego kaktusa.
No i tak na koniec powiedzcie mi czy rośliny owadożerne ciężko się hoduje?
Rośliny nie moje, ale zdjęcia robiłem ja

Amarylis:

Teraz obiecane pytanie. Co zrobić z amarylisem po przekwitnięciu? bo rośliny są cioci i z tej bulwy wyskoczyły 2 pędy z kwiatami, jeden szybko zakwitł i padł, a drugi teraz jest i już się zastanawiamy co zrobić jak kwiaty padną.
Musze sie wam pochwalić, że kupiłem już dzisiaj kaktusa, w czasie pisania tego posta kupiłem 3 żywe kamyki i jeszcze mam zamiar coś kupić, ale to dopiero jutro. Dodatkowo chce kupić królową jednej nocy, bo to moje marzenie, mam nadzieje że uda sięje spełnić lepiej niż marzenie z głową starca. Mam już 2 kaktusy, jeden mały włochaty, myślałem że to bedzie głowa starca a jednak nie. Nic sięnie stało. Moja ciocia na urodziny chciała mi kupić głowe starca, więc zamówiła taką rośline w kwiaciarni i dostałem owłosionego kaktusa którego widzieliście kilka stron wczesniej, jednak... to też nie głowa starca :P Kiedyś jednak na pewno kupie tego kaktusa.
No i tak na koniec powiedzcie mi czy rośliny owadożerne ciężko się hoduje?
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne fotki! Moja opuncja też ma mały przyrościk, ale za chiny się do niej nie zbliżę. Nawet gdy stoję metr od niej, to i tak później znajduję w palcach kolce
A moja ceropegia rośnie, Karolu... Ale ona chyba się długo aklimatyzuje? Bo wcześniej parę miesięcy wegetowała - nawet ją o zgon podejrzewałam ;)
A moja ceropegia rośnie, Karolu... Ale ona chyba się długo aklimatyzuje? Bo wcześniej parę miesięcy wegetowała - nawet ją o zgon podejrzewałam ;)
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tymi owadożernymi to jest różnie. Moim zdaniem nie sprawiają kłopotu rosiczki - mam drosera capensis alba i jestem z nich bardzo zadowolona. A za jakiś czas może mogłabym Ci podesłać droserę typical - gdybyś chciał, i jeśli się dobrze przyjmą po pikowaniu. 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona