I jeszcze różowy z biala warżką, z wszystkimi rozwiniętymi kwiatami

ja też tak uprawiam moje Vandy. moczę 2 razy w tygodniu na pare godzin, normalnie stoją w szklankach na oknie. uprawiam je tak od ponad 2 lat.Mamba pisze:Dziękuję Wam za miłe słowa ;:106 Różowy z białą warżką ma rzeczywiście pięknie "ułożone" kwiaty.
Agnieszko, vandę trzymam w wazonie i namaczam ją raz na tydzień przez ok. 8- 9 godz. i czasem w tygodniu spryskuję. O takim sposobie jej uprawy wyczatałam na innym forum, a że mam ją krótką trudno mi powiedzieć czy akurat ta metoda jest dobra. Czas pokaże.
Art, nie są to wszystkie, które u mnie kwitną, ale sporo już przekwitło albo przekwiata i to zawsze jest smutne. Czekam oczywiście na nowe kwiatki z nowych pędów i rozgałęzień, które co jakiś czas się pojawiają
Ja moczę raz w tygodniu i trochę się obawiam czy to nie za mało. Moja ma długie korzenia, a z tego co widziałam Twoje mają zdecydowanie krótsze i własciwie wolałabym, zeby moja też takie miała. Ale nie jest to aż taki problemStorczykowa pisze:ja też tak uprawiam moje Vandy. moczę 2 razy w tygodniu na pare godzin, normalnie stoją w szklankach na oknie. uprawiam je tak od ponad 2 lat.
ja kiedyś miałam jedną z długimi, ale jednak lepiej, jak ma krótsze, ale grubsze. ja zwykle moczę razy w tygodniu. raz to może być trochę za mało, zwłaszcza zimą, gdy grzeją kaloryfery i storczyki szybciej przesychają.Mamba pisze:Ja moczę raz w tygodniu i trochę się obawiam czy to nie za mało. Moja ma długie korzenia, a z tego co widziałam Twoje mają zdecydowanie krótsze i własciwie wolałabym, zeby moja też takie miała. Ale nie jest to aż taki problemStorczykowa pisze:ja też tak uprawiam moje Vandy. moczę 2 razy w tygodniu na pare godzin, normalnie stoją w szklankach na oknie. uprawiam je tak od ponad 2 lat.