Niepokoją mnie plamki na liściach - roślinka kupiona wiosna zeszłego roku na all

plamki są widoczne są z obu stron liścia. Widoczne na wszystkich liściach. Czy to jakieś choróbsko?
pozdrawiam
Mimo to, że innym hostom nadmiar wody nie szkodzi uważam, ze ta choruje właśnie z jej nadmiaru. Może trochę mniej zdrenowane podłoże, albo roślina zbyt mała aby nadmiar wody odparować i efekt jest taki jak na zdjęciu.PUMKA pisze:...Dodam jeszcze że hosty rosnące obok to okazy zdrowia, ani deszcz ani słońce im nie zaszkodziło ...tylko ten jeden biedaczek taki jakiś słabiutki
Hm... S&S ma faktycznie mniej światła niż w poprzednich latach. Rosnąca tuż obok Blue Angel ma przepisową wielkość. Złapię za sekator i trochę ją doświetlę...Tomasz II pisze:To samo zrobiło się z moją Beckoning, Dragon Wings i Titanic. Być może to brak światła? Z moimi tak właśnie było. Brak światła dla host jest szkodliwy. Mogę się jednak mylić, to tylko moje spostrzeżenia.
Zounds pięknie wybarwiona na słoneczku i ani grama przypaleńzenekorg pisze:jeszcze Dick Ward i Zounds, wszystkie tak samo sie przysmażają, nawet bez grama słońca!