Dziś rozkroiłam trzeciego arbuza i, jak poprzednie, był dojrzały z ciemnymi pestkami. Zostało jeszcze kilkaTelimenka pisze:Też na pocz. uprawy próbowałam przetrzymać niedojrzałe arbuzy z nadzieją że nabiorą smaku jak pomidory. Nawet kiedyś zadałam tutaj pytanie( dokładnie 21 wrz 2015, o 23:04
), ale nikt nie odpowiedział. Więc sama sprawdzałam. Ja robiłam w arbuzach małą dziurkę takim nożykiem/rurką, który dawno temu kupiłam do wycinania gniazdek nasiennych w jabłkach. Jak owoc był słabo dojrzały to włożyłam wycięty koreczek z powrotem i czekałam. Koreczek który wycięłam jest średnicy 15 mm i dł. 50-80mm. Niestety żaden arbuz już po zerwaniu nie nabrał ani koloru ani smaku.
Aria Tak w ciemno, bez zajrzenia w środek to raczej nie masz porównania. Spróbuj zajrzeć teraz do środka i daj znać co zaobserwujesz po jakimś czasie. OK?
