Przepraszam, że długo nic nie piszę ale ostatnie upały dały mi się we znaki i po spędzonym czasie na działce, już nie mam siły na fotki itd. Dodatkowo chwasty rosną jak szalone, stonka składa jajka jak nakręcona, a jak mszyce wykatrupiłem, to pojawiły się mączliki i inne dziadostwa na kalarepach itd.

Normalnie cały czas coś się dzieje.
Ale dziś mam troszkę fotek z warzywniaczka.
Ogólny widok.
Dwarfy.
Ogórki.
Ogórki z bliska z ziemniaczkami obok.
Poletko z 2kabaczkami gigantami, 2fieldami, słonecznikami na talerz oraz Gąbczakami. Jeszcze nie odchwaszczone.
Buraczki też czekają na odchwaszczenie i przerywke.
Marchew i pietruszka, gdzie ostatnio walczyłem z chwastami. Niestety dymka wśrod marchwi porażona strasznie przez śmietke. Obwiniam o to przedplon rzodkiewki.
W tym miejscu w tamtym roku miałem wysadzone ziemniaki z nasion odmiany Shwarze peter, z których nie znalazłem żadnych ziemniaczków. A widać jakieś były.

Strasznie je stonka atakuje.
Czosnki są już na ostatniej drodze do wyrwania. W weekend wyrwe po kilka w dwóch miejscach, gdzie wsadze arbuzy giganty, bo nie mam innego miejsca. Przy okazji zweryfikuje sobie czosnek.
Dwa rzadki buraczków.i dwa rządki marchewek, z nasion którei zostały po wysiewie na docelowe grządki.
Wśród marchwi cebula z dymki, która nie miała za sąsiada rzodkiewki, o dziwo wygląda ładnie, mimo że rośnie około 40cm od poletka czosnkowego.
Wśród buraków cebula z nasion.
Słoneczniki na wusokość i kukurydza gigant oraz dwa kopce ziemniaków.
Zdjęcia ukazującegi dyniowe poletko i bób z rozsady nie ma, bo na razie czeka na swoją kolejke w odchwaszczaniu.

ale jedną dyńke gigant mogę pokazać.
Miejscówka, gdzie zerwałem w tym roku darń i wciskam to co mam nadprogramowe oraz to co nie mam już gdzie wcisnąć, nie zdążyłem obfocić tzn zrobiłem zdjęcie ale już ciemno się robiło i niewiele widać.