Twój ma się całkiem nieźle jak widzę i rozwinął grzechotki
Ogródek KaRo cz.2
KaRo moja pachnie ślicznie i jest w tym roku olbrzymia, bo zdjęcia, które wkleiłam są z roku ubiegłego. Nazwy niestety też nie znam, jak zawitam do ogordnictwa w którym rok temu nabył mi ją mąź nieomieszkam zapytać. Choć jak poszukiwałam podobnych to bardzo przypominała "Leonardo da Vinci".KaRo pisze:Twoja jest piękna,cudowna,zachwycająca .....brak mi słów .....ale też nazwy jej nie znam.
Ma olbrzymie kwiaty i co ..pachnie też?
Aniu jak znasz jej nazwę - proszę podaj - muszę jej poszukać - śliczna!!!!!
Poniżej zdjęcia z tego roku w początkowej fazie kwitnienia.

Pozdrawiam
ANka
ANka
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wiosną rozchorowana storczykami zamarzyłam o
storczyku ogrodowym.
Niestety kupienie tej rośliny przekracza moje mozliwości - o czym przekonałam się na ostatniej wystawie w Palmiarnii.
Sprzedawcy jednak sprowadzają różne cuda z Holandii i takie cudo nazwane przez sprzedających storczykiem sprowadziłam sobie do ogrodu za bardziej przystepna cenę .
Zapomniałam o nim i dziś zrobione zdjęcie już nie oddaje pewnie całego uroku kwiatu ale zobaczcie sami

Jest to Roscoea żółty- ciekawa bylina o bulwiastych kłączach i atrakcyjnych - storczykopodobnych kwiatach
storczyku ogrodowym.
Niestety kupienie tej rośliny przekracza moje mozliwości - o czym przekonałam się na ostatniej wystawie w Palmiarnii.
Sprzedawcy jednak sprowadzają różne cuda z Holandii i takie cudo nazwane przez sprzedających storczykiem sprowadziłam sobie do ogrodu za bardziej przystepna cenę .
Zapomniałam o nim i dziś zrobione zdjęcie już nie oddaje pewnie całego uroku kwiatu ale zobaczcie sami

Jest to Roscoea żółty- ciekawa bylina o bulwiastych kłączach i atrakcyjnych - storczykopodobnych kwiatach
Ależ ta róża angielska jest piękna. 
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
-
Grzegorz B
Witaj Krysiu
:P
Zaglądnąłem do Twojego ogrodu i widzę, że dałaś kolejne barwne roślinki. O, u Ciebie już nagietki kwitną a u mnie jeszcze nawet pąków nie puściły, tawuła też ładna. Ja na swoje trzy też liczyłem, ale się przeliczyłem, miała być o parasolowatych kwiatostanach i o barwie czerwono-niebieskiej a okazało się, że jest fioletowa i do tego kwiatostany mają inny kształt.Może bym nie narzekał, ale ja mam całą masę tawuł tego typu. Mam z nich spory kawał żywopłotu. Zastanawia mnie jak można tak oszukiwać ludzi. Poza tym bardzo piękna róża na pniu. Wydaje mi sie, że posiadam taka samą, ale jak wykwitnie, dla pewności poproszę o identyfikację. Widzę, ze masz również maki, pięknę one są dlatego będę czekał na zdjęcia przedstawiające je w pełnym rozkwicie. I bym jeszcze zapomniał, bardzo inspirująca jest ta fioletowa róża. Jeszcze takiej nie widziałem.
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Zaglądnąłem do Twojego ogrodu i widzę, że dałaś kolejne barwne roślinki. O, u Ciebie już nagietki kwitną a u mnie jeszcze nawet pąków nie puściły, tawuła też ładna. Ja na swoje trzy też liczyłem, ale się przeliczyłem, miała być o parasolowatych kwiatostanach i o barwie czerwono-niebieskiej a okazało się, że jest fioletowa i do tego kwiatostany mają inny kształt.Może bym nie narzekał, ale ja mam całą masę tawuł tego typu. Mam z nich spory kawał żywopłotu. Zastanawia mnie jak można tak oszukiwać ludzi. Poza tym bardzo piękna róża na pniu. Wydaje mi sie, że posiadam taka samą, ale jak wykwitnie, dla pewności poproszę o identyfikację. Widzę, ze masz również maki, pięknę one są dlatego będę czekał na zdjęcia przedstawiające je w pełnym rozkwicie. I bym jeszcze zapomniał, bardzo inspirująca jest ta fioletowa róża. Jeszcze takiej nie widziałem.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Po rocznej przerwie - zimą 2005/2006 wymarzły doszczętnie w piwnicy-znowu zapowiada się u mnie daturowy gaj!

1.Datura łososiowa i biała malutka 2.D.łososiowa w donicy 3. D.łososiowa zakopana w ziemi 4.D.czerwona-TRUDNA w uprawie
Dobrze zapowiadają się hortensje,kalikarpa i szkarłatka amerykańska

Nadal pięknie kwitną orliki, a także surfinia i młodziutka róża .

1.Datura łososiowa i biała malutka 2.D.łososiowa w donicy 3. D.łososiowa zakopana w ziemi 4.D.czerwona-TRUDNA w uprawie
Dobrze zapowiadają się hortensje,kalikarpa i szkarłatka amerykańska

Nadal pięknie kwitną orliki, a także surfinia i młodziutka róża .

KaRo, pierwszy raz widzę i słyszę o Kalikarpie,proszę wklej ją w pełni kwitnienia i napisz słówko o niej.
A co do Datur, to niezła kolekcja.Ja swoje chyba oddam siostrze, ja nie mam do niej cierpliwości.Ciągle coś mi się z nią dzieje.Najczęściej, przemarza, ale to moja wina.
Twoje pewnie będą cudownie kwitły, to sobie popatrzę.
A co do Datur, to niezła kolekcja.Ja swoje chyba oddam siostrze, ja nie mam do niej cierpliwości.Ciągle coś mi się z nią dzieje.Najczęściej, przemarza, ale to moja wina.
Twoje pewnie będą cudownie kwitły, to sobie popatrzę.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Krysiu ten orlik to Nora Barlow w takim bajecznym kolorze?
Hortensja rzeczywiście zapowiada się bardzo dobrze.
U mnie niestety część pąków zmarzła, ale to dopiero roczne maluchy, więc im wybaczam.
W zeszłym roku były za maleńkie, więc nie kwitły, w tym roku tylko jeden krzak nie ma pąków, a pozostałe chociaż pokażą jakiego są koloru.
Hortensja rzeczywiście zapowiada się bardzo dobrze.
U mnie niestety część pąków zmarzła, ale to dopiero roczne maluchy, więc im wybaczam.
W zeszłym roku były za maleńkie, więc nie kwitły, w tym roku tylko jeden krzak nie ma pąków, a pozostałe chociaż pokażą jakiego są koloru.

jeśli poznasz nazwę swojej róży bądź uprzejma podać mi ją .Ja nie jestem znawcą róż ale ona pasuje mi również jako "Luis Odier".