Maryś po zimie mam sporo strat w różach również jednak nie ma tego złego Cudne białe iryski i te żółte również .Gdzieś takie cuda znalazła .Kokoryczy też masz od wyboru do koloru a wiesz ,że przy tej mojej białej kokoryczy zawsze jakaś różowa musi się znaleźć i chce mi ją zagłuszyć .Biedna zakwita tylko 3 kwiatami słabo przybiera na wadze chudzinka jednym słowem Pusia biedna zmęczona po porannym obchodzie Dałaś juz radę wszystko uporządkować bo terenu sporo
Marysiu-delosperma masz rację, raz a dobrze fritillaria też mnie urzekła a wiesz dobrze, że można się cieszyć wszystkim co zielonym rośnie do góry Jadziu-Jakuch iryski z wiadomej firmy w której zamawiam od lat biała kokorycz niestety rośnie słabiutko ale spoko, siewek jest dużo to się załapiesz
Niestety nawet połowy nie mam uporządkowane bo mnie dalej męczy i dopiero wylazłam po świętach do ogrodu
Achhhhh co za widok Marysiu na czas oporządzisz swoje maluszkowo ,a wielkie niech same dają sobie radę .Wczoraj i dzisiaj ślimarni było co nie miara i już znów pożarły mi liście jezyczki pomarańczowej
Jadziu moje języczki już udekorowane od dawna niebieskimi koralikami oporządzam to moje maluszkowo i nijak mi to nie idzie, chyba mi ktoś areału dołożył przez zimę nie wiem kto wymyślił, że od wiosny do zimy trzeba jeść obiady, tyle zmarnowanego czasu
Nie wybierasz się przypadkiem na wycieczkę Aniu cudny zapach magnolii jak słoneczko przygrzeje
Każdy krzaczek w ogrodzie choćby najmniejszy cieszy zawsze
Moje nowe nabytki
Maryś co to za ślicznotki te maluszki czy to zawilce ????? Kurcze a mnie wybyła także serduszka Valentine szlag,,,,,,a miałam ją parę latek dostałam od Basi .Przydałoby się wybrać na wycieczkę
Jadziu to zawilce, BR będzie w Chorzowie na wystawie a mają ją na stanie . Mnie wybyła ale najzwyklejsza biała i też sobie kupiłam. Ta zima była okropna, tylko dzisiaj zebrałam 30 znaczników z ubiegłego roku a nie mówiąc o liliach bo może zakwitnie z 10, nawet Conca D'Or padła
Fritilaria severzowii piękna! Zresztą wszystkie szachownice tyleż piękne co niełatwe w uprawie. Cieszyłem się przez kilka lat kwiatami szachownicy perskiej ale w tym roku same liście. I tak było z wszystkimi szachownicami, jakie przerabiałem w moim ogrodzie. Gleba nie ta więc nie ma co walczyć z naturą Podziwiam u innych.
Jadziu epimedii mam jeszcze więcej ale nie wszystkie zakwitły nie martwię się o pędraki w trawniku bo pomocników jest więcej Tereniu jak mnie lenistwo ogarnia to robię fotki gościom i pomocnikowi ogrodowemu Florian u mnie nie rosną 'korony cesarskie' te mniejsze raczej mnie nie zawodzą i staram się sadzić to co u mnie jest trwałe. Masz rację, jeśli coś u mnie nie rośnie to wykreślam z pamięci i oglądam u innych
Wiosna w takim tempie biegnie do przodu, że nie nadążam za nią
Sas With Class
Firestorm
Pixie Delight : Easter
Music ; Candy Queen
Alene's Other Love ; Circus Clown
Gaily Forward ;
Captiv Sun ; Plamka
Derive ; Amateur
NN ; bucharski
irys cristata ; anomalia przyrody
Zakwitły pierwsze różyczki - drobnokolczasta
kolejna różyczka NN ; krzewuszka middendorfa
Dziękuję za wspólnie spędzony czas
Maryś Twoje róże szybciej zakwitły niż moje ,a to rzut beretem.Fajnie mieć takich pomocników u mnie też coś tam szukają to czas karmienia małych .Iryski sliczniusie